Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЧакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд (дет го яде яко инфлацията), които с 1 клик мога изхарча.
Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Оооох, да чакам нЕкой чиновник да ме "одобри"? Начи да бЕгам с 200.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Тука се изложи яко.Имах те за грамотен.Интерактив е най -големия брокер .В САЩ са регистрирани.Пазарна капитализация 50 милиарда,Търгува се на Nasdaq.
https://finance.yahoo.com/quote/IBKR/
Щом е хамерикански, значи трябва всички вкупом да сме там, така ли?
Казах кои точки не ме кефят при тях и няма как лесно да ме убедиш в противното.
Коментар
-
Оооох, да чакам нЕкой чиновник да ме "одобри"? Начи да бЕгам с 200..Това да не ти е БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Моите брокери предлагат такъв вариант, какъвто си описал - напр. Scalable Capital, където държа малка част от портфейла си, както и повечето банки.
https://de.scalable.capital/en/product-news/credit
Излез извън БГ и си открий сметки в сериозни банки, да имаш по една в CH, UK, DE и NOR е най-добрият вариант.
Интерактив са офшорен брокер и са супер скъпи, а всичкото Ганьо е там по незнайни за мен причини (и не, липсата на алтернативи не е оправдание).
https://finance.yahoo.com/quote/IBKR/
- 1 like
Коментар
-
Попълваш въпросник да те одобрят.След одобрението става за 1 секундаLast edited by better; 29.07.2024, 16:19.
Коментар
-
Ок но става ли за 1 ден, или тр да чакам одобрение от някъФ костюмар, дет ще е на почивка (примерно).
Коментар
-
Джони, иб (който е за еу) нал е регнат в Унгария?
Предпочитам банките в Европа и то големите - тези, които като тръгнат да фалират, ще ги спасят правителствата. Там държа и неактивната чат от портфейла - тази, която не я пипам и нямам намерение да пипам. При тези онлайн-брокери купувам и продавам заради ниските такси, като се събере повече и прехвърлям всичко на сигурно.Last edited by ejonny2376; 29.07.2024, 16:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Моите брокери предлагат такъв вариант, какъвто си описал - напр. Scalable Capital, където държа малка част от портфейла си, както и повечето банки.
Излез извън БГ и си открий сметки в сериозни банки, да имаш по една в CH, UK, DE и NOR е най-добрият вариант.
Интерактив са офшорен брокер и са супер скъпи, а всичкото Ганьо е там по незнайни за мен причини (и не, липсата на алтернативи не е оправдание).Last edited by X_Y; 29.07.2024, 15:52.
Коментар
-
Това дето иска не е репо а марджин.Става по лесно и лихвата е по-ниска.БГ банки дават репо на 12%
но се отклонявма от темата
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Аз не съм разбирач ,ама четох че около 40 % от пациентите импланта се отхърля
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЧакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд, които с 1 клик мога изхарча.
Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?
Интерактив са офшорен брокер и са супер скъпи, а всичкото Ганьо е там по незнайни за мен причини (и не, липсата на алтернативи не е оправдание).Last edited by X_Y; 29.07.2024, 15:52.
- 1 like
Коментар
-
Това дето иска не е репо а марджин.Става по лесно и лихвата е по-ниска.БГ банки дават репо на 12%
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеМешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.
Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).
В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."
П.с при крипто има един +, ако интересуваш - на лични.
Коментар
Коментар