IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Аз нямам парите да купя това, което искам.... Доходите ми спаднаха много поради вируса и долара....Вече съм много претенциозен и няма нужда да поемам рискове.... Когато се появи зелено, което да ме устройва като място, схема и т.н. ще го обмисля сериозно....Имам план за още 1 имот....
    Левчо е вложил във фондове заплатата си за 1 седмица.... Забава да става....
    Лева е казал че на тия цени не влиза ,всички са така и ти .

Коментар

• НЯМА нужда да ги просвещаваш с очеизвадни факти за посоката.....Достатъчно е да има някои гранични неща по които да има дискусия....Ето сега може да напишат , че ние не сме Щатите и не се отнася за нас и т.н.....:-)
      Остави ги да ги да си вярват и се чудят що така се случва , че спада все не идва, а хем криза, демография и кво ли не....
      [/QUOTE]

Къде тръгна да сравняваш най- голямата икономика в света държаща и печатаща световната резервна валута( доларът) с най бедната страна в ЕС. Сравни само това че в момента имат 30 years fixed mortgage с 2.7 процента лихва за целия период на кредита без да може да ти я променя банката с нашите " плаващи" лихви и коментарът е излишен......[/QUOTE]

Ето, точно върху подобни въпроси трябва да е дискусията :-)
      Може ли Люлин да се сравнява да не е с Манхатън ама с Куинс ? :-)

ПП В старата тема няколко пъти разказвах теорията си за разливането на морското/кешово/ равнище.... Който чел , чел няма да я повтарям :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ккакъв финал ,ми той Лева че не е сред големите риби започна да влага във фондове и заряза имотите ти си взел да коментираш хора които могат да си упчт каквотоо искат .Ами ти ? И ти се отказа да купуваш ,от другите повишители в темата ,да ги изброявам ли ?
        Аз нямам парите да купя това, което искам.... Доходите ми спаднаха много поради вируса и долара....Вече съм много претенциозен и няма нужда да поемам рискове.... Когато се появи зелено, което да ме устройва като място, схема и т.н. ще го обмисля сериозно....Имам план за още 1 имот....
        Левчо е вложил във фондове заплатата си за 1 седмица.... Забава да става....

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Подценяването на имотите идва от много фактори които те ги отчитат и преекспонират, но отказват да осъзнаят какви планини от капитали седи срещу тези имоти

А най важното е че тази капитали са притиснати до стената

- Ниски лихви
          - Трудно репатриране в чужбина
          - Умряла БФБ
          - Пълно нежелание да инвестират в рискови активи
          - Корупционна среда в която никой не иска да инвестира в бизнес

Болшинството от тези хора не искат и в имоти да инвестират но просто нямат алтернатива, но в даден момент част от тях ще се предадат

Началото на този момент ще е тази година и за това очаквам затягане на предлагането и ръст от над 20% на цените до края на годината
          Нещата са ми ясни кристално :-), но няма смисъл да навлизам в детайли....
          Само ще продължа малко посоката и задам следната чуденка - когато човек има повече от 1 имот - примерно 2, 3, 5, 10, 20 + и му се навирва кеш какво прави ? Знам че за хора, копито нямат все още нито 1 имот това не е въпрос и врага са брокерите..., но всъщност така е устроен света , че обикновено парите се навирват в тези хора с повече от 1 имот....
          Аз зная какъв отговора му защото съм в подобна ситуация, Дури също, Левчо и ти също , но за останалите докато се борят за първи е мъгла...., но отново неизбежен процес.... защото все повече хора са в подобна ситуация....
          Аз не съм такъв оптимист за настоящите цени защото мисля, че строителите ще компенсират и уловят на зелено голяма част от силата, банките пипат меко, държавата послъгва за инфлацията и дава измамно спокойствие за кеша.... Като цяло Българите са консервативни нерешителни / трябват топки да купиш на ''върха'' защото това са често спестяванията на няколко семейства за цял живот....
          Според мен усещането, че има нещо гнило с кеша им ще започнат от догодина и ще продължат до 22-23....

ПП От друга страна щом в Щатите който е водещ световен пазар като цени и обеми може да има 13% ръст / за всичко/ не виждам какъв шок би било 20% ръст да има за градче като София, което е с размера на Щатско предградие....

Коментар

Няма я старата тема където сме го писали, но пътя на всички пари особено тези в по-голям размер / за нашите стандарти/ е в имоти... Може да се лутат насам натам , но финала им е ясен... Когато става въпрос за много големи пари / разбирай десетки милиони +/ тогава нещата са разделени, а когато става въпрос за стотици или дори милиарди там ще бъде основно бизнес....
            Ккакъв финал ,ми той Лева че не е сред големите риби започна да влага във фондове и заряза имотите ти си взел да коментираш хора които могат да си упчт каквотоо искат .Ами ти ? И ти се отказа да купуваш ,от другите повишители в темата ,да ги изброявам ли ?

Коментар

Борси,акции,имоти,биткойни,бизнес,....питам те,КАК ти решаваш къде ще отидат чуждите пари ???И то пари на хора които отдавна са в час,дори повече и от теб и от мен,къде какво се случва и в България и по света...???
              Няма я старата тема където сме го писали, но пътя на всички пари особено тези в по-голям размер / за нашите стандарти/ е в имоти... Може да се лутат насам натам , но финала им е ясен... Когато става въпрос за много големи пари / разбирай десетки милиони +/ тогава нещата са разделени, а когато става въпрос за стотици или дори милиарди там ще бъде основно бизнес....

Коментар

• [/QUOTE]

НЯМА нужда да ги просвещаваш с очеизвадни факти за посоката.....Достатъчно е да има някои гранични неща по които да има дискусия....Ето сега може да напишат , че ние не сме Щатите и не се отнася за нас и т.н.....:-)
                Остави ги да ги да си вярват и се чудят що така се случва , че спада все не идва, а хем криза, демография и кво ли не....
                [/QUOTE]

Къде тръгна да сравняваш най- голямата икономика в света държаща и печатаща световната резервна валута( доларът) с най бедната страна в ЕС. Сравни само това че в момента имат 30 years fixed mortgage с 2.7 процента лихва за целия период на кредита без да може да ти я променя банката с нашите " плаващи" лихви и коментарът е излишен......
                Last edited by X_Y; 08.02.2021, 15:41.

Коментар

Колко милиарда има инвестирани от българи на борсата в чужбина ???

Тези пари в противовес ли са на спящите пари в банките или са допълнителна тежест към тях спрямо имотите ???

Част от хората инвестирали по 5-10 хиляди на борсата ако ги подвърже дали няма да се замислят да си купят имот вместо да стоят под наем???
                  Борси,акции,имоти,биткойни,бизнес,....питам те,КАК ти решаваш къде ще отидат чуждите пари ???И то пари на хора които отдавна са в час,дори повече и от теб и от мен,къде какво се случва и в България и по света...???

Коментар

От сайта на БНБ може да се получи много интересна информация за спестяванията на хората и да даде отговор на чудещите се защо пазара не се срина при настоящата здравна криза

Извадих справка за две групи спестявания
                    група 1 - от 50 до 100хлв - Това са хора с потенциал да купят малък имот или по голям с кредит
                    група 2 - от 100 до 200хлв - Това са хора с потенциал да купят апартамент без кредит

Група 1
                    През 2009-та - 12500 депозита в лева на стойност 879 000 000лв
                    През 2020-та - 78000 депозита в лева на стойност 5 300 000 000лв

800 милиона срещу 5 МИЛИАРДА !?!?!?!?!?! - Ръст за 11 години над 6 пъти и в броя депозити и в сумата по тях

Група 2
                    През 2009-та - 3000 депозита в лева на стойност 413 000 000лв
                    През 2020-та - 30000 депозита в лева на стойност 4 150 000 000лв

400 милона срещу 4 МИЛИАРДА - Ръст за 11 години над 10 пъти и в броя депозити и в сумата по тях

За сметка на това сградният фонд за това време се е увеличил с под 10%

Даже не искам и да ги коментирам данните те са красноречиви
                    Как така решаваш, че тези 100 хил. депозита на стойност 9 млрд. лв. са потенциални вложения в имоти? По същата "логика" може да се каже, че всеки собственик на апартамент може да го продаде и е потенциален вложител в акции да речем.

И между другото, не знам какви данни ползваш, но ми се струва, че нямаш вярно число.
                    Last edited by Специалист по всичко; 08.02.2021, 15:39.

Коментар

Ха ха ха ха ха..ама верно стана пълен цирк.За американската борса нещо да кажеш.Я се обади в Уникредит,има цял отдел дето им налива парите през фондове там.Чакаме милионерите са се предадат предброкерите и строителната мафия..
                      Колко милиарда има инвестирани от българи на борсата в чужбина ???

Тези пари в противовес ли са на спящите пари в банките или са допълнителна тежест към тях спрямо имотите ???

Част от хората инвестирали по 5-10 хиляди на борсата ако ги подвърже дали няма да се замислят да си купят имот вместо да стоят под наем???

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Тоест описваш типичният имотен балон в най-големият му блясък. Наливане на пари в нещо, дето не струва толкова, заради липса на компетентност и познания в други сфери. Половината жилища празни, наемите на нула, но кешът налят в имоти щото било сигурно и пазело спестяванията.
                        Да,и това е в главата на тоя дето не си знаят парите.Това е.Бъди сигурен че е така,щом тук ти казват..

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Тоест описваш типичният имотен балон в най-големият му блясък. Наливане на пари в нещо, дето не струва толкова, заради липса на компетентност и познания в други сфери. Половината жилища празни, наемите на нула, но кешът налят в имоти щото било сигурно и пазело спестяванията.
                          Точно това повтарям от няколко месеца - Радвам се че накрая и ти го осъзна

В начална фаза сме на зараждащ се балон и точно това ще доведе до поскъпването на имотите с поне 20% до края на годината

Коментар

Подценяването на имотите идва от много фактори които те ги отчитат и преекспонират, но отказват да осъзнаят какви планини от капитали седи срещу тези имоти

- Ниски лихви
                            - Умряла БФБ

Болшинството от тези хора не искат и в имоти да инвестират но просто нямат алтернатива, но в даден момент част от тях ще се предадат

Началото на този момент ще е тази година и за това очаквам затягане на предлагането и ръст от над 20% на цените до края на годината
                            Ха ха ха ха ха..ама верно стана пълен цирк.За американската борса нещо да кажеш.Я се обади в Уникредит,има цял отдел дето им налива парите през фондове там.Чакаме милионерите са се предадат предброкерите и строителната мафия..

Коментар

- Ниски лихви
                              - Умряла БФБ

Тоест описваш типичният имотен балон в най-големия му блясък. Наливане на пари в нещо, дето не струва толкова, заради липса на компетентност и познания в други сфери. Половината жилища празни, наемите на нула, но кешът налят в имоти щото било сигурно и пазело спестяванията.
                              Last edited by ejonny2376; 08.02.2021, 15:13.

Коментар

Ледчо, моля те СПРИ се !
                                Навлизаш в дълбокото където нещата са очеизвадни. Защо мислиш, че писах наскоро, че цените в София са 30-50% подценени ? От това не следва, че ще се вдигнат тази година веднага с толкова, дори очаквам да паднат малко..., но ва е временно защото при цифрите шега няма и тях криза не ги лови....
                                А какви други цифри има по света там не ми се пише. Възможно е имотите да не са най-добрата опция, но ръстовете им са неизбежни и затва навсякъде растат и дори този ръст се ускорява....по време на криза...
                                Например тук
                                https://www.pariteni.bg/novini/imoti...v-sasht-237916
                                Средната цена при всички видове съществуващи жилища през декември е достигнала 309 800 долара, което е ръст с 12,9% спрямо декември 2019 г. (274 500 долара), като цените са нараснали във всички области. Ръстът на цените на национално ниво през декември е 106-ят пореден месец на годишно покачване.
                                И на този фон някой очаква 30% спад у нас ?!?!?!?!?!?

НЯМА нужда да ги просвещаваш с очеизвадни факти за посоката.....Достатъчно е да има някои гранични неща по които да има дискусия....Ето сега може да напишат , че ние не сме Щатите и не се отнася за нас и т.н.....:-)

ПП Крайно време е да ви баннат теб и Бони :-) като Купата :-)
                                Въпроса е прост.Имаме доста милионери в депозити.И изведнъж някой си анонимен ник,в анонимен форум изкача и дава насока на техните пари,тоест къде ЩЕ бъдат похарчени.
                                Пълно безумие като теза.

Коментар

Working...
                                X