IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

3000 лева чисти в момента плащаме на трима младежа, които почнаха края на 2019 при нас и това им е първа работа. Около 20 години са и доста нахъсани. Съвсем в началото почват на 2000, след една година 3000.
    Добрите и опитни хора са между 6000 и 9000 лева нето. Мениджърите 10к+. Средната заплата е над 6000 лева.

Разбирам колко те е яд, но това е положението.
    Но някой програмисти имат много неугледен вид.

По анцук, неспретнати, все компютъра гледат, нямат социални контакти, да не пиша повече, че ще се издразниш...........

Коментар

• Първоначално изпратено от sultan Разгледай мнение
      Отива мой приятел да се осведоми за цената на едностаен апартамент в новостроящата се сграда на "Артекс" до метростанция "Г.М. Димитров". В офиса в центъра му обясняват едва ли не, че няма по-добър избор на жилище на света. Оферират 1700 евро на квадрат без ДДС. Отделно, след закупуване на имота, дължи ежемесечна такса за поддръжка (почистване, озеленяване...) от 300 лева. Казвам му, че трябва някой да е луд да даде тези пари, ако ще клекалото в тоалетната да е от злато. Тези са се самозабравили. Сградата е огромна и прилича на лустросан затвор. Вчера като минах оттам, преброих към 15 етажа. Представих си някой да живее на последния етаж с изглед към околния микс от панеляк, бизнес кулите на Донев, лъскавата сграда на ПИБ и така нататък. Отвратително.
      Еми щото има такъв интерес затова и цените са такива. Аз лично не бих се интересувал и наполовината на тази цена, ама явно има достатъчно хора които искат да живеят в мравуняк.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Много ми е интеесно къде ще отидат тези "кадърни хора"?И там дето ще отидат колко са немите заплатите данъците????А глупотевините за заплатите на програмистите дори не желая да коментирам,99% от тях са бруто макс до 3800 след данъци и осигуровки 3000 +- 100 кинта.Е тва са им големите заплати.Другото са форумни бабаити пишещи без всякаква връзка с реалността.Само менджъри взимат по големи пари.
        3000 лева чисти в момента плащаме на трима младежа, които почнаха края на 2019 при нас и това им е първа работа. Около 20 години са и доста нахъсани. Съвсем в началото почват на 2000, след една година 3000.
        Добрите и опитни хора са между 6000 и 9000 лева нето. Мениджърите 10к+. Средната заплата е над 6000 лева.

Разбирам колко те е яд, но това е положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Много ми е интеесно къде ще отидат тези "кадърни хора"?И там дето ще отидат колко са немите заплатите данъците????А глупотевините за заплатите на програмистите дори не желая да коментирам,99% от тях са бруто макс до 3800 след данъци и осигуровки 3000 +- 100 кинта.Е тва са им големите заплати.Другото са форумни бабаити пишещи без всякаква връзка с реалността.Само менджъри взимат по големи пари.
          Нямаш нищо общо с бранша, ама много знаеш. Дъщеря ми като младши с 2 години опит ги прави в момента тия 3 бона след данъци. За старши, архитекти и прочие, цифрите са 2-5 пъти над това. Мениджърите не вземат много повече, разликите са малки спрямо старшите. Освен ако не си CTO или в голяма корпорация.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Първо, няма да изгоним малкото кадърни хора защото това ще се случи повсеместно (140 държави), второ България и с 20% пак ще е по-нисък данъка.
            И трето, не ти ли хрумва че Германия точно затова се задъхва, защото и бягат бизнесите към ниските данъци? А имотите в Германия са просто продукт на наплива имигранти който Меркел пусна в невероятен обем. Пак ти казвам прочети статията, Меркел е в екстаз от тоя минимален глобален данък. Има много варианти да си вкараш парите в продуктивни неща като разходи, тях данък не ги лови.

Коментар

• Първоначално изпратено от sultan Разгледай мнение
              Отива мой приятел да се осведоми за цената на едностаен апартамент в новостроящата се сграда на "Артекс" до метростанция "Г.М. Димитров". В офиса в центъра му обясняват едва ли не, че няма по-добър избор на жилище на света. Оферират 1700 евро на квадрат без ДДС. Отделно, след закупуване на имота, дължи ежемесечна такса за поддръжка (почистване, озеленяване...) от 300 лева. Казвам му, че трябва някой да е луд да даде тези пари, ако ще клекалото в тоалетната да е от злато. Тези са се самозабравили. Сградата е огромна и прилича на лустросан затвор. Вчера като минах оттам, преброих към 15 етажа. Представих си някой да живее на последния етаж с изглед към околния микс от панеляк, бизнес кулите на Донев, лъскавата сграда на ПИБ и така нататък. Отвратително.
              Тва е грозно отвратително грозно но когато си придворен строител се самозабравяш.Като поемеш към затвора ще почне да ти идва акъла...В тая сграда не бих настанил дори прасето ми ха ха ха.

Коментар

• момци
                това с данъците е дъвка, която касае корпоративен данък до колкото разбирам за компании, които са мултинационалки.
                предвид на цялата драма с ковида се видя, че големия мултинационален бизнес успешно прави пари и не спира да хлъзга между офшорни зони

сега обаче на правителствата им трябват кинти и започват да се оглеждат към парите на другите...
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Чакай сега, какво значи "не е честно спрямо другите държави"? Всяка държава е свободна да си определя сама данъчната политика. И аз искам Германия да въведе 10% плосък данък, тогава няма да мисля постоянно схеми как да избягвам данъците върху немските ми доходи. Но нещата са по-сложни.

И не ми казвай, че ако изгоним малкото кадърни хора, които се върнаха с повече данъци, е добра стратегия. Ти явно искаш да купиш евтин имот, но и да живееш в държава-призрак. Ако е така, отиди в Молдова или Украйна например. Каква е ползата от това?

В Германия има прогресивен данък, доста болезнен при това. Корпоративният и той е висок, имат и местен данък за фирмите. Защо тогава имотите растат? И там балонът се надува все повече и повече, а икономиката им се задъхва. Всичко живо налива в имоти заради евтините пари. Знаеш ли какви милиарди влизат от Азия чрез разни фондове?Инвеститори, доволни и на 1% доходност, понеже не им се поема риск? Данъците не помагат с нищо, само пречат.
                  И пак - имотите им са по-достъпни от българските. Балонът в България, специално в София, е може би един от най-издутите балони в световен мащаб. Но причината не са ниските данъци.
                  И аз имам 2-ма приятели програмисти, но не разполагат на широко. Вероятно са със заплата 3-4 000 лв масимум.

Единият е под наем, идва от провинцията, другият си имат негов апарт, през 2004г прави трансформация, продава 2 наследствени гарсионери и доплаща за тристаен тухлен,

Познавам и трети програмист, той е готин, изтупан, спортува, с хубава кола, жена му е секси и обича да се глезят, Той сигурно е по-богат от първите двама и харчат яко.

Поздрави

Коментар

• Отива мой приятел да се осведоми за цената на едностаен апартамент в новостроящата се сграда на "Артекс" до метростанция "Г.М. Димитров". В офиса в центъра му обясняват едва ли не, че няма по-добър избор на жилище на света. Оферират 1700 евро на квадрат без ДДС. Отделно, след закупуване на имота, дължи ежемесечна такса за поддръжка (почистване, озеленяване...) от 300 лева. Казвам му, че трябва някой да е луд да даде тези пари, ако ще клекалото в тоалетната да е от злато. Тези са се самозабравили. Сградата е огромна и прилича на лустросан затвор. Вчера като минах оттам, преброих към 15 етажа. Представих си някой да живее на последния етаж с изглед към околния микс от панеляк, бизнес кулите на Донев, лъскавата сграда на ПИБ и така нататък. Отвратително.
                    Last edited by sultan; 07.04.2021, 10:34.

Коментар

• Пожелавам успех на понижители и повишители, да купят или излязат навреме от ненужни и неносещи доходносг имоти.
                      Когато мога ще чета и мога да пускам по някоя безсмислена шега, но нямам време да следя форума и е по-добре да се оттегля, пък и обикновено съм паразитирал тук, много от участниците ще ми благодарят че напускам.
                      Успех на всички!
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Относно поскъпването на имотите през 2020 г. - това, че Сливен бие София процентно е изненадващо, но и не толкова съществено.

5% ръст на цените в София могат да са равни на цял имот в Сливен.

офтопик: аз не пиша много тук, да не кажа изобщо. Прочетох последните 2 страници, доста се пише в тази тема изглежда, а коментарите на ejohnny са spot on. Адмирации за тях, тотално съм съгласен за данъците, печатането и всичко. Радвам се да прочета истинско дясно мислене тук!

Коментар

Чакай сега, какво значи "не е честно спрямо другите държави"? Всяка държава е свободна да си определя сама данъчната политика. И аз искам Германия да въведе 10% плосък данък, тогава няма да мисля постоянно схеми как да избягвам данъците върху немските ми доходи. Но нещата са по-сложни.

И не ми казвай, че ако изгоним малкото кадърни хора, които се върнаха с повече данъци, е добра стратегия. Ти явно искаш да купиш евтин имот, но и да живееш в държава-призрак. Ако е така, отиди в Молдова или Украйна например. Каква е ползата от това?

В Германия има прогресивен данък, доста болезнен при това. Корпоративният и той е висок, имат и местен данък за фирмите. Защо тогава имотите растат? И там балонът се надува все повече и повече, а икономиката им се задъхва. Всичко живо налива в имоти заради евтините пари. Данъците не помагат с нищо, само пречат.
                          Първо, няма да изгоним малкото кадърни хора защото това ще се случи повсеместно (140 държави), второ България и с 20% пак ще е по-нисък данъка.
                          И трето, не ти ли хрумва че Германия точно затова се задъхва, защото и бягат бизнесите към ниските данъци? А имотите в Германия са просто продукт на наплива имигранти който Меркел пусна в невероятен обем. Пак ти казвам прочети статията, Меркел е в екстаз от тоя минимален глобален данък. Има много варианти да си вкараш парите в продуктивни неща като разходи, тях данък не ги лови.

Коментар

На програмиста ако му вземеш 1000 и го изгониш от БГ той ще си продаде апарта и цената на апартите ще падне. С по-малко търсене на продукти и инфлацията ще падне. Щото ако не падне след програмиста ще тръгнат и непрограмистите.
                            Ефекта от повече данъци наистина ще е катастрофален (за имотите ). Но това е естественото състояние на държавата, а не че е някакъв новопоявил се феномен. Държавата и балона тук отдавна е на изкуствено дишане и не е честно спрямо другите държави да има толкова нисък данък. Прочети добре статията https://www.businessinsider.com/jane...oration-2021-4 . Race to the bottom за данъци свърши. Намяването на данъците в западна европа за което говориш е срещу САЩ същото което България прави срещу Европа.

В Германия има прогресивен данък, доста болезнен при това. Корпоративният и той е висок, имат и местен данък за фирмите. Защо тогава имотите растат? И там балонът се надува все повече и повече, а икономиката им се задъхва. Всичко живо налива в имоти заради евтините пари. Знаеш ли какви милиарди влизат от Азия чрез разни фондове?Инвеститори, доволни и на 1% доходност, понеже не им се поема риск? Данъците не помагат с нищо, само пречат.
                            И пак - имотите им са по-достъпни от българските. Балонът в България, специално в София, е може би един от най-издутите балони в световен мащаб. Но причината не са ниските данъци.
                            Last edited by ejonny2376; 06.04.2021, 20:55.

Коментар

Разликата е огромна - от инфлация мога да се опазя, от данъци не мога (или е по-трудно). Всеки има шанса да избира как да си инвестира парите. Някой иска просто да ги изхарчи за кеф и е в правото си да го направи. На програмиста с 5000-10000 лева заплата ако му вземеш 1000 лева отгоре, значи да го изгониш на минутата от БГ. А имотите и инфлацията няма да мръднат и грам - ако ще и 90% данък да въведеш. Това ти го гарантирам, защото работя с подобни хора (а и аз дефакто съм един от тях, макар и да имам опции къде да облагам доходите си и го правя по оптимален за мен начин). Ефектът от повече данъци е винаги отрицателен за всяка една икономика, а за България ще бъде катастрофален. Неслучайно данъчната тежест в Западна Европа намалява с всяка изминала година.

Плановете на БСП са повече от абсурдни и за щастие БСП вече не са никакъв фактор. Макар и да не одобрявам Слави, Маи и подобни политически субекти - относно плоския данък никой от избраните партии няма подобни глупави идеи. Всички се обявиха за необлагаем минимум и запазване на ставката от 10%, макар и да не виждам това също как може да се осъществи на този етап.
                              На програмиста ако му вземеш 1000 и го изгониш от БГ той ще си продаде апарта и цената на апартите ще падне. С по-малко търсене на продукти и инфлацията ще падне. Щото ако не падне след програмиста ще тръгнат и непрограмистите.
                              Ефекта от повече данъци наистина ще е катастрофален (за имотите ). Но това е естественото състояние на държавата, а не че е някакъв новопоявил се феномен. Държавата и балона тук отдавна е на изкуствено дишане и не е честно спрямо другите държави да има толкова нисък данък. Прочети добре статията https://www.businessinsider.com/jane...oration-2021-4 . Race to the bottom за данъци свърши. Намяването на данъците в западна европа за което говориш е срещу САЩ същото което България прави срещу Европа.

Коментар

Пак ти казвам, дали ще ти вдигнат данъка или инфлацията на активите ще те обложи разлика няма. Инфлацията на активите създава много пари без някой да е работил за тях и това е проблем за най-бедните както и за икономиката. Кой ще работи ако можеш вместо това да купиш активи и да чакаш да им се вдигне цената, после вземаш заем за оскъпяването и още "активи"? Данъците са инструмента за контрол на въздушните непродуктивни пари.

Крадени пари или без произход са безполезни от години вече. Единствено добре изпрани вършат работа а там има много труд и много риск. Не си струва освен за най-недосегаемите но и те са на привършване.
                                Разликата е огромна - от инфлация мога да се опазя, от данъци не мога (или е по-трудно). Всеки има шанса да избира как да си инвестира парите. Някой иска просто да ги изхарчи за кеф и е в правото си да го направи. На програмиста с 5000-10000 лева заплата ако му вземеш 1000 лева отгоре, значи да го изгониш на минутата от БГ. А имотите и инфлацията няма да мръднат и грам - ако ще и 90% данък да въведеш. Това ти го гарантирам, защото работя с подобни хора (а и аз дефакто съм един от тях, макар и да имам опции къде да облагам доходите си и го правя по оптимален за мен начин). Ефектът от повече данъци е винаги отрицателен за всяка една икономика, а за България ще бъде катастрофален. Постъпленията от данъци ще намалеят, като тежестта ще се поеме от хората със средни доходи и осигуряващите се на реални такива, а най-богатите ще спрат да плащат и сегашните 10%. Бедните пък не са засегнати от данъка изобщо - не ми казвай че 50 лева месечно са някакъв фактор. По-добре заплатата му да скочи от 500 на 1000 лева, отколкото да му спестиш 50 лева от данък. В тази посока трябва да се работи.

Неслучайно данъчната тежест в Западна Европа намалява с всяка изминала година - в Германия например махнаха солидарния данък за ГДР и от тази година всеки със средна заплата има към 200 Евро месечно повече. Никой не е луд в момент на криза да вдига данъци и да натоварва излишно най-предприемчивите и качествени кадри, които крепят и без това разклатената икономика.

Плановете на БСП са повече от абсурдни и за щастие БСП вече не са никакъв фактор. Тази партия живее още в 80те - никакъв напредък оттогава, никаква визия, само идиотизми. Макар и да не одобрявам Слави, Маи и подобни политически субекти - относно плоския данък никой от избраните партии няма подобни глупави идеи. Всички се обявиха за необлагаем минимум и запазване на ставката от 10%, макар и да не виждам това също как може да се осъществи на този етап.

""Данъците са инструмента за контрол на въздушните непродуктивни пари""
                                Тук отново си в заблуда. Единственият инструмент за такъв контрол е лихвата - лихвата е цената на паричния ресурс. Както и контрол върху кредитирането. В момента политиката на ЕЦБ е пагубна, защото парите се заемат без цена. Именно това води до имотния балон, до балон на акциите и много други балони. Ако при средна инфлация от 2%-3% можеше да се получава една нормална безрискова лихва от 5%, нещата щяха да са коренно различни - парите щяха да се влагат само във високопродуктивни бизнеси, а цените на имотите щяха да се движат от фундаментални принципи, както всяка една друга стока на пазара.
                                Last edited by ejonny2376; 06.04.2021, 20:17.

Коментар

Working...
                                X