Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
Ами това с Бежанският лагер не се бях замислял. Иначе да, далеко е от метрото, има само няколко линии спирки на градски транспорт. Но то не може всичко да е перфектно. За сметка на това, като визия много ми допадна, защото са основно малки нови сгради и здрави и направени улици с довари. А реално съм забутан на тихо място. Отделно съм на по 10 минути пеша от Фантастико и Парк Овча Купел. Относно училища и градини, то на разстояни от по 5-10 минути с колата, гледам има доста, поне като гледах в google maps.
Да не забравяме и че разполагам с ограничен бюджет, нещо по-близко до метро станция може и да не мога да си го позволя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Трайчо, не му мисли много а скачай, че догодина ще са с още 15% нагоре
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Далече от метрото, но близо до бежанския център (800-900м).
Кога ще бъдат завършени сградите и има ли свободни апартаменти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Далече от метрото, но близо до бежанския център (800-900м).
Да не забравяме и че разполагам с ограничен бюджет, нещо по-близко до метро станция може и да не мога да си го позволя.Last edited by ockobocko; 09.02.2025, 17:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Да бе, някои пък твърдяха, че Факултета е най-добрият квартал. Помисли как се отглеждат деца в овча купел или пък в разни вади, долини и ливади
Иначе Овча купел е стар квартал и не знам какво общо има с вади и долини (като изключим частта около Нов Български).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеЗдравейте хора, от доста време чета темата, като страничен наблюдател, като и съм писал 1-2 пъти.
Само да споделя, че в най-скоро време най-вероятно ще купя имот.
Обикалях вчера Овча Купел и горе-долу ми допадна. Най-вече ройна на ул. Боряна, като и там най-вероятно ще се засиля да купя тристаен, в някоя от страничните улички.
След много време в чудене, дойде и моментa, в който смятам, че мога да си позволя покупка. А нали казват, че щом е за лично ползване и можеш да си го позволиш, взимаш.
Плана е да тегля ипотечен кредит 400k лв. - 420k лв. и 150k лв. мои спестени пари. От банката съм предварително одобрен за 450k лв. на 2.27 ГПР. Плана е кредита да е за 30 години. А аз от време на време ще довнасям.
При заплата от 5900 лв. нето. Вноска от 1600-1700 лв. мисля, че е окей.
Най-вече съм си харесал сграда NewPoint 2 на ул. "Драгоман 35" и Сграда Дипломант на Syngergy Build на ул. "Иван Радоев 16".
Тепърва ще звъня на инвеститорите, за да говоря с тях и да искам планове на устройството на апартаментите.
Та, ако изкажете мнение относно сградите и локацията ще ми е много полезно.
Също така, ако препоръчате някой адвокат занимаващ се със сделки на имоти, ще съм благодарен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Nradev, ти в момента каква сума държиш на NYSE ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Тази част на Овча Купел е доста прилична.
Ако погледнеш обективно, превъзхожда по много показатели някои от прехвалените елитни квартали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
За мен локацията е кофти, а пък 500+ за апартамент в Овча купел ми е нереално. За тия пари не можа ли да намериш нещо в района на добро държавно основно училище? Но може да бъркам, ако там те кефи, това е твойто.
Иначе правилно, за лично ползване взимаш когато можеш. И кредитната схема е правилна - максимален срок при добра лихва. И предсрочни вноски, когато можеш.
Ако погледнеш обективно, превъзхожда по много показатели някои от прехвалените елитни квартали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеЗдравейте хора, от доста време чета темата, като страничен наблюдател, като и съм писал 1-2 пъти.
Обикалях вчера Овча Купел и горе-долу ми допадна. Най-вече ройна на ул. Боряна, като и там най-вероятно ще се засиля да купя тристаен, в някоя от страничните улички.
След много време в чудене, дойде и моментa, в който смятам, че мога да си позволя покупка. А нали казват, че щом е за лично ползване и можеш да си го позволиш, взимаш.
Плана е да тегля ипотечен кредит 400k лв. - 420k лв. и 150k лв. мои спестени пари. От банката съм предварително одобрен за 450k лв. на 2.27 ГПР. Плана е кредита да е за 30 години. А аз от време на време ще довнасям.
Най-вече съм си харесал сграда NewPoint 2 на ул. "Драгоман 35" и Сграда Дипломант на Syngergy Build на ул. "Иван Радоев 16".
Тепърва ще звъня на инвеститорите, за да говоря с тях и да искам планове на устройството на апартаментите.
Също така, ако препоръчате някой адвокат занимаващ се със сделки на имоти, ще съм благодарен.
Иначе правилно, за лично ползване взимаш когато можеш. И кредитната схема е правилна - максимален срок при добра лихва. И предсрочни вноски, когато можеш.
Коментар
-
Здравейте хора, от доста време чета темата, като страничен наблюдател, като и съм писал 1-2 пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
Хей, благодаря за песента, приех я като много мил , приятелски поздрав! Малко са ми тъжни залезите, но изгревите са красиви и необременени. Сигурно им се наслаждаваш от къщата, която купи на морето. И да, знам, че се завърна в БГ, но беше в Плевен. Даже си търсеше парцел около една частна болница. Кой вятър те завя в Пловдив? Този прекрасен град, който много харесвам, но така и не инвестирах там. Реших да го оставя за място, което няма да свързвам с пари, а ще му се наслаждавам. И твоето добро възпитание, което гали егото... Как реши , че сме умни и красиви? Ахаа, да те нарека ласкател. но си дадох сметка, че си ценител. Жив и здрав , човеко, такова постоянство тук, във форума, си е достойно за уважение.!
Да, с нетърпение чакам малко да се оправи времето и отивам на морския бряг. Лошото е че имам грижи и в Плевен, и в Пловдив и трябва непрекъснато да се движа. Работа, работя в три болници и както казваш Пловдив е страхотен град. Но мина София по брой на строителство и сгради. И околните села също. Това препълни града и придвижването и паркирането са истинско изпитание. Дори загрозиха цялата западна част - Смирненски и без никаква инфраструктура никнат сграда след сграда. За другите зони да не говорим. В център невъзможно, но и малкото зони които ме кефят са с космически цени и без гараж по-добре не купувай. И аз пропуснах момента да хлопна жилище там. Сега е трудно, скъпо и не всичко ми харесва.
Убеден съм за интелекта и красотата, имам усет, ценител съм, естет!Last edited by bulgarian lev; 09.02.2025, 13:37.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Пловдив изпревари София по ново строителство
Най-търсени в момента са двустайните и тристайни апартаменти, които за последната година са поскъпнали с 30%.
https://nova.bg/news/view/2025/02/09...2%D0%B2%D0%BE/
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
На NYSE не е назад ама играе дребно.По съвет на Берти вкарава по 5% от банкрола на година.Останалите 95% ги яде инфлацията.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар