Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
В Европа явно имаш предвид ЕС, щото иначе и русия се води в Европа, поне двата града дето мязат на нещо, и Молдова е в Европа, Албания, Босна и прочие. В ЕС определено сме с най-евтини имоти и то със сериозна разлика спрямо предпоследния, така че не виждам какво те притеснява. Наскоро ми беше интересно да видя на Нумбео, как при 50% по-високи заплати в Братислава, имотите са над 2 пъти по-скъпи. За другите да не говорим. Нищо чудно да се окаже, че в София са най-достъпни за средния гражданин на съответния град в ЕС.Last edited by mibova; 02.06.2021, 21:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В такъв случай ако ми изпаднат едни излишни 100к какво да ги правя? Нищо не може да се купи с тях, не са и за изхвърляне на боклука.
Пак ли акции?
Не мисли, че и на мен не ми е проблем кешът. Проблем е и то голям. Но няма какво да се купи с него. Трябват ми минимум 500к за да купя нещо прилично като за мен, т.е. трябва няколко години да трупам кеш (или да продам 2-та апарта, но и това не ми е особено приятно в момента).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кой ще вдигне лихвите? ФЕД и ЕЦБ? Дай прогноза да видим кога ще е края на нулевите лихви?
Коментар
-
Ми то по цял свят скочиха 50%+ последните няколко години, и особено се засилиха последната година в пандемията, обратно на всякаква логика. А може и да е логично, че примерно печатат здраво. Миналата година през април си говорих с мои приятели в Сиатъл, точно си бяха взели къща предния месец, лудница на търга, наддаване яко от 600К на 830К. Ядосваха се, че в тоя момент можели да я вземат за по-малко, след месец заради паниката от локдауна. А то всъщност се оказа че е било само лека флуктуация, след това е истинската лудница, сега е над милион сигурно.
Друго е да скачат цените от нищото със всички противоположни на гореизброеното съставки. България е умряла държава. Щом не успяха да запазят евтина цена на живота губи всички конкурентноспособни свойства.
От 15% глобален данък единствените засегнати страни в ЕС са Ирландия, Малта, Кипър и България. Всичките в момента реват в Брюксел да не се вдига данъка, само България ни лук яла ни лук мирисала. Пълно информационно затъмнение. Ирландия си казва че от 12.5% ако данъка се вдигне на 15% ще изгуби 20% от бизнеса в следващите 5 години и иска референдум, това е за 2.5% разлика. А никой не коментира България от 10% като стане на 15% какъв шок ще преживее, с изтичане на капитали, с дефлация, и с демография. Пък това е само причина номер 100 защо имотите в България не струват нищо. Пак казвам, до 5 години ще се появят първите безплатни жилища в България. Ако не по държавна линия, то поне корпорации ще привличат кадри така. До 10 години правото на жилище ще е гарантирано със закон.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеКой ще вдигне лихвите? ФЕД и ЕЦБ? Дай прогноза да видим кога ще е края на нулевите лихви?
Но в даден момент ще решат, че стимулирането вече не им е приоритет, а инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТо и аз това плямпах,ама няма кой да чете.
Няма значение, те като (не АКО, а КОГАТО) вдигнат лихвите ще стане ясно кой плува без бански (както обича да се изразява чичко Бъфет).
Сега като е прилива на евтините пари само главите им се подават, ама като дойде отлива ще им лъснат дирниците!
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...ryshtat.492299
p.s.
Седларов ли са блокирали пак - ахахаха.... то тоя заслужава доживотен бан, ни един полезен коментар, само плява.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеТези +50% от последните няколко години нямат никаква икономическа и демографска обоснованост - единствено ниските лихви и безразботното кредитиране, както и манипулация на цените от страна на брокерите.
Няма значение, те като (не АКО, а КОГАТО) вдигнат лихвите ще стане ясно кой плува без бански (както обича да се изразява чичко Бъфет).
Сега като е прилива на евтините пари само главите им се подават, ама като дойде отлива ще им лъснат дирниците!
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...ryshtat.492299
p.s.
Седларов ли са блокирали пак - ахахаха.... то тоя заслужава доживотен бан, ни един полезен коментар, само плява.
- 1 like
Коментар
-
Ами точно това ти казвам и аз. Тези +50% от последните няколко години нямат никаква икономическа и демографска обоснованост - единствено ниските лихви и безразботното кредитиране, както и манипулация на цените от страна на брокерите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Така е Джони, прав си. Лошата новина е, че имотите едва сега започват да поскъпват. Щом бай Ставри надзирателя е купил сега, а той прогнозираше +30% до края на настоящата година и възход до 2029-та, значи положението не е никак розово. Да знаеш, че бай Ставри и Ледчо и песимиста много добре предсказват бъдещето.
Пак ли акции?
Не мисли, че и на мен не ми е проблем кешът. Проблем е и то голям. Но няма какво да се купи с него. Трябват ми минимум 500к за да купя нещо прилично като за мен, т.е. трябва няколко години да трупам кеш (или да продам 2-та апарта, но и това не ми е особено приятно в момента).
Коментар
-
Еми точно в Гоцето през 2016та продадохме 98 м2 чисто стар тухлен апартамент за 100 000 евро и то със зор, купи го бивш колега, иначе не се знае колко време щеше да отнеме. Но пък къщите край София бяха още по-евтини тогава, брат ми си взе за 85К две къщи със застроена площ над 300м2 в двор 900м2 в Мрамор. Сега само парцел за тия пари.
Малко си изтървал влака. Съмнявам се обаче пак да има такъв прозорец на добри цени както след 2008ма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеТоку що мой приятел с ник бай Ставри надзирателя (на когото модераторите не дават достъп до форума) ми съобщи добра новина, че е закупил къща в Кокаляне. Той не обича апартаментите и затова отново е купил къща. Сега ще трябва да поддържа къща на морето, къща до София и цяла сграда в Банско. Дупе да му е яко :-).
ПП Забрави и най-важната му къща - тази в Бела вода :-), то си е почти Радомир тва :-)
Коментар
-
Добре, къде в София извън центъра има имоти за 1100 Евро, обясни ми. В Люлин и Надежда вече панелките са по 1200+. И пак са с нереални квадратури.
Ако вземем Гоцето за типичния приличен квартал извън центъра, който не е гето: под 1800 тухлен имот няма.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
В Европа явно имаш предвид ЕС, щото иначе и русия се води в Европа, поне двата града дето мязат на нещо, и Молдова е в Европа, Албания, Босна и прочие. В ЕС определено сме с най-евтини имоти и то със сериозна разлика спрямо предпоследния, така че не виждам какво те притеснява. Наскоро ми беше интересно да видя на Нумбео, как при 50% по-високи заплати в Братислава, имотите са над 2 пъти по-скъпи. За другите да не говорим. Нищо чудно да се окаже, че в София са най-достъпни за средния гражданин на съответния град в ЕС.
А иначе Джонката е все едно Симбата , който за една сграда във Варшава ми се обясняваше, че цената не била 13К евро, а злоти, после се оказа евро и според него само Левандовски си бил купил там и никой друг....
Коментар
-
Добре, къде в София извън центъра има имоти за 1100 Евро, обясни ми. В Люлин и Надежда вече панелките са по 1200+. И пак са с нереални квадратури.
Ако вземем Гоцето за типичният приличен квартал извън центъра, който не е гето: под 1800 тухлен имот няма.
Малко си изтървал влака. Съмнявам се обаче пак да има такъв прозорец на добри цени както след 2008ма.
Коментар
Коментар