Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Мога и в момента да "хвърля" една торба пари ама няма за какво ,а и не съм в София. Писала съм го хиляда пъти поне, апартамент с гараж купен за 55000 $ ми носи повече от 20 г. по 1200 евро на месец днес , удвои го ,после го събери с още два големи банкови офиса, малко дребосък за разкош и един ресторант. Още ли се съмняваш ,че при мен смисъла при отдаване под наем е "0" ? Не бих заложила на такова мнениеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Не , не е все тая на какво се смея . Пак ще ти напиша за да не остана неразбран. На теб се смея . На поста ти от сутринта се смея. И на още двама трима твой колеги , за опитите им да изкарат черното,бяло.
А на личните си имоти, само ти си плащаш наем , поста от сутринта ,на който се смея, го доказа. Живееш в него и си плащаш наем ,за да ти носи все пак приход. И да си "рентиер'.
Второабзацната логорея не съм и я зачитал.
Страхотен си. Продължавай все така :-)))))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Наистина имаш проблем с разбирането и четенето :-) Ти на какво се смееш е все тая. Въпросът е че самият ти си смешен :-) Пиша го с добро чувство ! Радвам се че има някой ''нов'' който да ни разсмива отново, че Янко е малко скучен /сори Янко/:-)))) Написах не 2030, а 2039 :-))) А на личните ти имоти гледай да си плащаш наема навреме, че на тези тънки наеми хазяйките не са много търпеливи, а зимата може да е студена :-))))
Ако трябва да съм честен настоящата година е първата в която ръста е НАД нормалното. За мен 10% над нормалното.ако погледнем в годишен план. Ако погледнем 5 години назад тези 10% компенсират недостатъчният ръст преди това та всичко е точно. Но все пак такива резки ръстове най-вероятно са началото на балон, Да повторя НАЧАЛОТО. Колко време ще се надува и докъде ще стигне не съм сигурен, а и зависи от държавната политика....по света....Като лично мнение ей така без сериозна аргументация мисля, че ще е до края на 2023.... След това обаче някой ако си въобразява че ще се спука и ще се върнем на 2013 е дълбоко заблуден..... Връщането в най-добрият случай ще е на настоящите нива,,,и е възможно да има доста години безветрие. Това обаче отново зависи от държавните политики и всеки който дава уверена прогноза/ в която и да е посока/ в несигурни времена е огромен оптимист...
В личен план макар и да осъзнавам, че 2025 е възможно да бъда 0 на 0 пак ще си похарча парите стига да намеря тва дето ми трябва.... Предпочитам кеша да ми е в тули, а не в банки....:-) По-спокойно ми е....
А на личните си имоти, само ти си плащаш наем , поста от сутринта ,на който се смея, го доказа. Живееш в него и си плащаш наем ,за да ти носи все пак приход. И да си "рентиер'.
Второабзацната логорея не съм и я зачитал.
Коментар
-
Пак философстваш ненужно . Поста , на който се смея е от тази сутрин и това е достатъчно. Какво ме интересува мен или теб , колко общо поста имаш от моята регистрация и колко са общо като цяло.
На мен всичко ми е ясно , ясен си ми и ти , а на теб има да ти се изяснява тепърва до 2030.
Имотите не са МИ скъпи , имотите СА скъпи, сега по принцип , защото са в балон.
Личните ми имоти са МИ идеални, брокерче .
Ако трябва да съм честен настоящата година е първата в която ръста е НАД нормалното. За мен 10% над нормалното.ако погледнем в годишен план. Ако погледнем 5 години назад тези 10% компенсират недостатъчният ръст преди това та всичко е точно. Но все пак такива резки ръстове най-вероятно са началото на балон, Да повторя НАЧАЛОТО. Колко време ще се надува и докъде ще стигне не съм сигурен, а и зависи от държавната политика....по света....Като лично мнение ей така без сериозна аргументация мисля, че ще е до края на 2023.... След това обаче някой ако си въобразява че ще се спука и ще се върнем на 2013 е дълбоко заблуден..... Връщането в най-добрият случай ще е на настоящите нива,,,и е възможно да има доста години безветрие. Това обаче отново зависи от държавните политики и всеки който дава уверена прогноза/ в която и да е посока/ в несигурни времена е огромен оптимист...
В личен план макар и да осъзнавам, че 2025 е възможно да бъда 0 на 0 пак ще си похарча парите стига да намеря тва дето ми трябва.... Предпочитам кеша да ми е в тули, а не в банки....:-) По-спокойно ми е....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.09.2021, 18:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеbulgarian lev , какво ви е мнението за биткойн като дългосрочна инвестиция 5+ години . Не визирам купуване и продаване следващия месец или година .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Госпожа , ти не пишеш 'нещо' , ти пишеш от сутринта . Когато видиш , че нещо се е променило от изброените нещо от теб ,ще си в положението на банските купувачи на имотки.
А точно това в кавичките , бягай бързо при някой от I курс икономика, малко да ти пообясни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Дъри, днес няма да те бъзикам как се прави оглед, покупка, ремонт и продажба на 11 апартамента за година(аз на последната маломерка само 3 месеца и правих ремонт и над месец отне оглед, нотариус, вписване, прехвърляне на партиди.....)А ще те питам нещо сериозно- как се бори инфлацията още от времето на Ваймарската република та до днес? Точно така- с вдигане на лихвите, а всеки процент на вдигане на лихвите води до около 5 процента спад в цената на имотите
Сега за инфлацията, съгласна съм донякъде с теб, само не знам защо си мислиш, че някой днес иска да бори инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Хахаха шегаджия :-)
От както си регистриран не знам дали имам и 10-20 поста в темата ама си наясно....
Нищо не ти е ясно момче, дори и не можеш да смяташ/четеш на ниво трети клас. Затва имотята са ти скъпи, но не губи кураж ей я де е 2039.... няма и 20 години и си ти :-)
На мен всичко ми е ясно , ясен си ми и ти , а на теб има да ти се изяснява тепърва до 2030.
Имотите не са МИ скъпи , имотите СА скъпи, сега по принцип , защото са в балон.
Личните ми имоти са МИ идеални, брокерче .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНакарахте ме да погледна кавръковата справчица сега . Ето,какво "намаление" има ,а честито ! Тичайте да купувате без пари хахаха
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 99294 euro
Средна цена на кв.м: 1387 euro
По моите справки за офертните цени за града като цяло за последните 3 месеца ръста е 4%, от началото на годината 15%, 1 година назад 18%.
От няколко месеца търся неусърдно нещо и няма нищо дето да ми хване окото.... Щом на тези цени е така не ми се мисли какво иде....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сега и аз ще ти напиша нещо .Когато видиш, че нещо от това се е променило, тогава ела да пишеш тук и да убеждаваш хора които познават пазара, че не са прави. Ето и за какво да внимаваш :
"Нищо не се е променило на този етап за да има спад на цените. Лихвите са ниски , заплатите скачат или са същите, пари в населението има много. Единствено инфлацията расте ама тя не носи намаление на никакви цени ,а увеличението им."
А точно това в кавичките , бягай бързо при някой от I курс икономика, малко да ти пообясни.
- 1 like
Коментар
-
Сега и аз ще ти напиша нещо .Когато видиш, че нещо от това се е променило, тогава ела да пишеш тук и да убеждаваш хора които познават пазара, че не са прави. Ето и за какво да внимаваш :
"Нищо не се е променило на този етап за да има спад на цените. Лихвите са ниски , заплатите скачат или са същите, пари в населението има много. Единствено инфлацията расте ама тя не носи намаление на никакви цени ,а увеличението им."
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ама ти наистина си най - заплетено говорещия брокер.И в доста неща преувеличаваш или най откровено си послъгваш.
100% ръст не можеш да имаш , тъй като едва , и то само някой имоти достигнаха цени 2008. Лъжа е че от 2007 до 2008 ръста е 100%
Неможе хем да си живял, хем и наем да си взимал.
Всъщност може, ако сам на себе си си плащал. Но не мисля ,че би стигнал дотам ,само и само да си мислиш че взимаш наем.
Мислете малко и смятайте с тези сметачите машинки, де. Не са само за капиталовите , които скоро- скоро ще се стопят, обаче.
От както си регистриран не знам дали имам и 10-20 поста в темата ама си наясно....
Нищо не ти е ясно момче, дори и не можеш да смяташ/четеш на ниво трети клас. Затва имотята са ти скъпи, но не губи кураж ей я де е 2039.... няма и 20 години и си ти :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хм, стига бе, 100% ръст от 2007 при това за сграда, която очевидно не е "ново ново", за което твърдиш, че било най-хубавото.
Само не ми казвай, че примерно този имот 2007 е струвал само 82500 Евро:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...yci&f1=1&fe7=1
Освен това твърдиш, че си живял там 10 години, значи си го отдавал под наем максимум едни 3 години. Върху покупните цени от 2007 никога не е имало наеми с 10% нетна доходност на годишна база.
Забравил съм колко ми излезнаха довършителните работи, но беше много по-евтино...Да кажем 150 еври квадрат с обзавеждането.
Сам си сметни колко е поскъпнал имотя.
Дохода от наем е толкова - под 10% на година е да. Но всъщност аз го смятам към настоящите цени така че реално е около 3.5% бруто....За момента толкова не може повече....
Пп Не е супер сделка защото например тогава цените в Ливадите бяха 500-550 , в Цариградски комплекс в Дружба 350-400. На тези места ръста е по-голям процент от моето. Бях се включил и в Младост на Киприян на 560 евро, но се замотаха и почнаха да ми намирисват като им гледах договора и си взех парите обратно дори без да им искам неустойка :-). Впоследствие се оказаха измамници...., но който е купил на това място тогава също е повече на плюс от мен....
ПП2 Левчо обърка апартите, този със Шиндлера има предвид..... различни са Тя ми е с най-голяма доходност. Като пораснат децата ще се върнем в нея/.
- 1 like
Коментар
Коментар