Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За малки суми сигурно може. Това не решава проблема с кеша....Като стане гредата обаче продаването няма да е леко. или по-скоро на какви цени....
Иначе златото е БИЛО пари някога, както и раковините и куп други подобни неща.... Минало бешело..., Разбира се по-добре е от кеша де....
- 1 like
Коментар
-
Говорим на различни езици и различни неща. Аз ти пиша за пътя на парите от теб до ползвателя им ти си мислиш за от теб до организацията направила ЕТФ-а....Той е само малка част до края :-)
От ЕТФ-и понятие имаш точно толкова, колкото от цените в Лидъл-Германия - кръгла нула. Купи си имот в Гоцето, май наистина това е единствената възможна инвестиция за теб (и за 90% от Ганьовците).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ти няма да купуваш злато в големи количества но едни 10 000 - 20 000 лева напълно нормално да си имаш,пази ти стойността на парите ,а и като ти е на монети ,имаш нужда от пари ,отиваш,сменяш,взимаш кеша,няма банки,няма да се молиш,да чакаш ,а такси че си теглил ,тука си анонимен и като купуваш ,няма ДДС,та няма нищо,няма такси съхрание,това са истинските пари
Иначе златото е БИЛО пари някога, както и раковините и куп други подобни неща.... Минало бешело..., Разбира се по-добре е от кеша де....
Коментар
-
Може , аз освен БНБ не знам за друг достатъчно сигурен. Да не пиша, че ми е интересно как ще тествам вътрешността на дадено кюлче дали е от злато в домашни условия....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Ти тотално си изплискал легена.Какви инфаркти какви 5 лева?
Коментар
-
А храня си се дивидентите обилно,недей така.
ПП. Костолани е казал. "Ако искаш да се храниш добре ,купи си акции.Ако искаш да спиш добре,купи си облигации." За имот нищо не е казал.
Коментар
-
Той не е в този и го цакат с годишни такси / ПОВЕЧЕ от данъците и поддръжката на имот/.
Но и в този не виждам нищо, което да бие имотите..... В най-добрият случай на равно. И това при положение, че индекса е почти на върха :-)
С нагледен пример - имот който съм купил/платил/ преди 5 години сега е с офертна цена 3 пъти повече / айде с отстъпката нека да е 2.5 пъти/. Фонда е по 2.....слаба работа без да броим инфарктите от фонда по пътя :-)
Коментар
-
Виж сега няма как в тоя форум да ти обяснявам неща дето не са за тук.
За всичко си има начини .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Чак 5 посредника не са. Точно 1. Ако знаеш къде и как.
В БГ честно казано нямам идея как се купуват ЕТФ-и, аз си имам банки извън БГ на които имам доверие и с които работя от години с преференциални условия.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 01.02.2022, 17:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Читав ипотекар няма. Щом нямаш кеш и си на кредит, значи не можеш да си позволиш покупката. Единствено изключение - средствата са налични, но са вложени с по-висока доходност от лихвата по кредита - или в бизнес, или на борсата, или в нещо алтернативно.
Колко от "младите семейства" из Манастири, Вади и Папури имат доходни инвестиции за половин милион и нагоре? Всичкото е рая и слугинаж - при първата сериозна безработица и отичат. Да получаваш някаква мижава заплата от 2000-3000 лева (което е над средното) и да се нахлузиш на 20+ години кредит - само български малоумник го може. Ако направиш една елементарна сметка излиза, че е по-добре да си стоиш в Долна Секирна безработен на борсата, отколкото да работиш за 3000 лева в София и да плащаш ипотека. Понеже на вас банкерите точно тези тъпаци са ви дойната крава, именно те са и най-желаните ви клиенти - защото им слагате чатала на врата. Ако аз отида и кажа - имам 50% свободен кеш, искам кредит за 20 години, който мисля да погася предсрочно до края на 2-ата година, ме гледате все едно съм извънземен. Правих вече пробно запитване до 2-3 банки и крайно непрофесионалното им отношение ме отказа тотално да се занимавам.
ПС: Аз имах точно 100к в КТБ на 8,5%. Няколко години подред си теглех лихвите авансово. Взех си всичко до стотинка (с цената на 1-2 безсънни нощи след като съобщиха по новините за затварянето, после не ми пукаше).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти си някакъв ГИГАНТ.Сигурен ли си че знаеш как се смята лихвата или чете рекламните листовки.
Ипотечката тогава ми беше смешно малка и изкарах само около 1000 лева до погасяването и, ама удовлетворението беше голямо :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Я пак сметни. Стандартна цена за жилище в София е 100 хиляди евро, общински данък под 5000 лева, още 1300 лева такси, прави 3,2%.
И защо два пъти ще го плащаш само ти, нали делите разходите с другата страна по сделката?
За комисионната си прав, перонците мразят брокерите, ама винаги им плащате като попове!
Коментар
-
Мини трезори къде бре Каврък ? Дома ? Като се знае колко злато съм купил и че купувам ? Не става въпрос за 2 монети, а за стойност мерена в апартамент примерно. Като знаят че си купил злато за 100К идват с металотърсача и 1 кирка и минитрезора ти приключва за минути освен , че си похарчил хиляди да го направиш....
За всичко си има начини .
Коментар
-
Относно съхранението на злато си има изграждане на специални мини трезори ,и уверявам те крайния вариант е такъв че няма как да ти го вземе никой
Коментар
Коментар