Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by ejonny2376; 16.10.2024, 17:00.
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
10% по-висока заплата при 300% по-висок БВП...
Това не е здравословна пропорция. Ще завърши с национална катастрофа. Някой щее трябва да плати сметката.
Много ти се иска тая пуста национална катастрофа да се случи нали? Е, вече нямаме комунисти/ДС уши и тем подобни изчадия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Бонке, научи се да плюеш, не да гълташ. При последния клиент май си глътнала и сега пелтечиш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Узаконяване на незаконен строеж не е лесна работа,нито бърза,камо ли за сгради преди 2000.Може и доста да ти олекне джобчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Аз донякъде съм съгласен с част от коментарите ти, но все пак това е форум за инвеститори, хора които имат възможности, или искащи да се развиват и да правят нещо странично, не е за обикновените работещи - нали така? За 4-5 смешни пари - не бих казал, водя си подробни разчети на всеки разход който правя за мен и за семейството ми (живеещо в София) общо за храни, дом (сметки, данъци, такси, коснумативи и т.н.), дрехи, автомобил среден клас купен кеш, и едни вариращи за медицински разходи и лекарства идват към 3-4к +-на месец, варира, така че при двама работещи на подобни заплати ще им остават 3-4к свободни за ипотека и развлечения, че даже и за спестяване. Ако семейния доход е нагоре остават и повече свободни пари за каквото искат- кеф ти ново БМВ, кеф ти по-скъп апарт, кеф ти повече пътувания, и разбира се кеф ти инвестиции. Имам колеги които се преместиха в Австрия и Германия на същата работа и позиции - казват, че храната е сходна като разход, разхода за наем обаче е двоен от на ипотека тук, а заплатата им е почти същата - едни 10-15% по-висока, има и плюсове като по-добро здравеопазване, детските градини - не са доволни, разните "натурализирани" германци и австрийци правят проблеми и децата им са диви, но ако си в по-бял квартал са малък брой и се търпяло.
Това не е здравословна пропорция. Ще завърши с национална катастрофа. Някой щее трябва да плати сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Става вече смешно. Пак казвам, аз познавам директорът, близък приятел ми е. И аз и той сме минали през няколко CRO компании, много добре знам как вървят заплатите и рейнджовете в сектора.Не исках да се впускам чак толкова в подробности, но ти говориш небивалици и съм длъжен да те оборя. И пак питам - къде са тези десетки хиляди, за които ти говореше?
Аз нямам защо да лъжа, още по-малко и защото работя в тази сфера, името на компанията няма да ти го кажа, но е кратко и компанията е швейцарска.
Коментар
-
Първо - 2,3 дори 4,5 са смешни пари вече на фона на цените. Второ - ти дори да получаваш 9 (в анонимен форум може да твърдиш всичко), си един на хиляди. И трето - БГ е все още най-бедната държава в ЕС и ще продължава да обеднява, ако само се помпат кредити, а не се произвежда нищо и дори се съсипва всичко, работещо досега (напр. енергетика). Така че, да твърдим колко добре били тези, работещи "честен труд" в БГ е повече от абсурдно. Ясно ми е, че има тук много заинтересовани да рекламират БГ, но за човек с поне малко мозък нещата са пределно ясни.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Е явно имаме различни инфота, защото работя в сектора от над 10 години, може би те държат на тъмно относно заплатите на колегите, както знаем всичко е конфиденциално и нямаш право да споделяш на нокий, но ще ти кажа, че аз като регионален мениджър в средно CRO плащащо средно с 8 години опит в него взимам чисто над 9, опа да не ме тракнат сегамониторите взимат над 4-5 зависи от стажа, асистенти и подбни 2-3+ чисто. Та за хора с образование в България има възможности с работа и честен труд да се изкарват доста прилични доходи от заплата.
Не исках да се впускам чак толкова в подробности, но ти говориш небивалици и съм длъжен да те оборя. И пак питам - къде са тези десетки хиляди, за които ти говореше?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
това прозвуча като самопризнание...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Българската икономика се радва на добри дни, благодарение на бума на НИ, строителните дейности и свързаните с това отрасли и силното вътрешно потребление.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първо - 2,3 дори 4,5 са смешни пари вече на фона на цените. Второ - ти дори да получаваш 9 (в анонимен форум може да твърдиш всичко)...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Е явно имаме различни инфота, защото работя в сектора от над 10 години, може би те държат на тъмно относно заплатите на колегите, както знаем всичко е конфиденциално и нямаш право да споделяш на нокий, но ще ти кажа, че аз като регионален мениджър в средно CRO плащащо средно с 8 години опит в него взимам чисто над 9, опа да не ме тракнат сегамониторите взимат над 4-5 зависи от стажа, асистенти и подбни 2-3+ чисто. Та за хора с образование в България има възможности с работа и честен труд да се изкарват доста прилични доходи от заплата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеДа обаче е нужно нотариално заверено съгласие от съседите понеже е на границата за да му дадат удостоверение за търпимост. Сега ако на него съседите не му дадат такова шанса на мен да ми дадат е нулев. Знам че повечето хора така "ремонтират", но няма да строя на петното на старата постройка и ще се събаря със сигурност, понеже първо е малка, второ е на неподходящо място в парцела. Не знам обаче като като искам да я съборя трябва ли все пак да я узаконя преди това(тук го има и това че ще трябва да платя данъците за 5г назад ако я узаконя, но да кажем не е фактор)?
Иначе адвоката ми каза да не правим сделка в това състояние на имота, преди да е оправен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Не е нужно да го дразниш. Да не мислиш, че му е лесно да преглътне факта, че колегите му транжори в БГ получават по-добро от неговото заплащане в швабистан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
По това което разпитах не е точно така с кадастъра освен ако нямаш човек да каже че я няма тази постройка, или паднала за да я заличи.
След като няма значение какво има в кадасттъра защо да го правя някой уикенд - за какво ще ме глобят?
Мисля, че за събаряне трябва разрешение от Общината. Но вие просто я разглобете и изнесете.
Коментар
Коментар