Първоначално изпратено от Tepxi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнениеСамо Възраждане има тази визия. Да всички ще фалират и имотите ще станат нула като дойде Възраждане, но в дългосрочен план е по-добре.
Бъдещия им финансов министър ще трябва да почва да чете по ресора си от статии в Уикипедия.
Иначе тяхната е лесна - при 10% подкрепа може да обещаваш по 10 манекенки на калпак.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ти май не си даваш сметка, че е копейкин е ранния пиздероФ. Кой те излъга, че русия ей тай ще дава евтина газ на бг? Дори да я даде, кво ще я правиш? На беларус нали дава, на казахстан, на армения, цъфнаха ли? Иска ли някой да живее там?
Беларус е под санкции. Казакстан е извън всякаква търговия, извън всякакъв съюзи и дори да произведе нещо е обречена на тарифи, откази и фалит. Армения е подобен случай но там има и средна класа.
България е в ЕС, каквото се произведе тука има веднага огромен пазар в евро без тарифи и без усложнения. И извън ЕС е по лесно да изнсяш от БГ отколкото от Казакстан. Разликата е от земята до небето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТрийте коментарите на всички които опонират и се застъпват за повишаване на цените.
Тези хора са манипулатори,лъжци,и спекуланти.
Трябва да бъдат махнати от дискусията защото използват форума да продават кредити и да манипулират заблудени хорица.
https://m.investor.bg/pazari/538/a/l...e-do-2-356805/
Ще продължим да вдигаме лихвите докато инфлацията не се върне на допустими нива !!
Това е посланието на Европейската централна банка !!!!
Лихвите ще се вдигат агресивно ,и заемите също ще поскъпват агресивно !!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Аз друга алтернатива не виждам. Ти виждаш ли? Новите не се справят. На българия и трябва по авторитарен подход със силно задкулисие, няма как иначе. Оня ден изтече тоя разговор за колаицията, ама едно подобно честно резюме на тва какво става на козяк и в брюксел ще покаже че яко се навеждаме и управляващите ги е страх да отстояват каквото и да е. Бойко поне е овладял задкулисието и там се случват нещата, всичките им НПО-та, агенти, синекурни позиции, фаворитизъм на бизнеси, защита от институционални бухалки, пране на пари през имоти и с кеш. Живеят си в равновесие.
Новата коалиция накланят везните към козяк и правят глупости. Русия ни предлага евтина газ а ние я отказваме и това се потулва със непазарни доставки на американска и друга газ, абсолютен подарък. Идотщини. Напротив докато Русия продава най евтината газ ние сме на печелившата страна, защото иначе индустрията се мести в Китай и Индия дългосрочно.
И да го свържа тва с имотите все пак, когато индустрията си замине от Европа, остава само туризма и тухлите, те и двете са си имотни активи. А туризма е най лесен за санкциониране и манипулиране от новите лидери които ще се окажат в азия. Ти си мислиш че сега туризма е залитнал по LGBT за задоволяване на западни туристи ама чакай да дойде китай, ще трябва във всяка стая да има китайска пропаганда за да се привличат китайци и индийци, някои мнения ще са забранени изцяло до смешни мащаби.
Само Възраждане има тази визия. Да всички ще фалират и имотите ще станат нула като дойде Възраждане, но в дългосрочен план е по-добре.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Викаш герП и вгъзраждане, сън не спят и се чудят как да "оправят" нещата. Е щом пък, те мечтите са безплатни...
Новата коалиция накланят везните към козяк и правят глупости. Русия ни предлага евтина газ а ние я отказваме и това се потулва със непазарни доставки на американска и друга газ, абсолютен подарък. Идотщини. Напротив докато Русия продава най евтината газ ние сме на печелившата страна, защото иначе индустрията се мести в Китай и Индия дългосрочно.
И да го свържа тва с имотите все пак, когато индустрията си замине от Европа, остава само туризма и тухлите, те и двете са си имотни активи. А туризма е най лесен за санкциониране и манипулиране от новите лидери които ще се окажат в азия. Ти си мислиш че сега туризма е залитнал по LGBT за задоволяване на западни туристи ама чакай да дойде китай, ще трябва във всяка стая да има китайска пропаганда за да се привличат китайци и индийци, някои мнения ще са забранени изцяло до смешни мащаби.
Само Възраждане има тази визия. Да всички ще фалират и имотите ще станат нула като дойде Възраждане, но в дългосрочен план е по-добре.
Коментар
-
https://automedia.investor.bg/a/2-no...opa-se-srinaha
пазарът на коли е един от най-точните индикатори за потребителските нагласи.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Изключително лесно е инфлацията да се задържи на 10%-15% за няколко години в България, не в Европа като цяло. Не ми е базов сценарии понеже мисля че герб и възраждане ще оправят нещата. Но ако продължат "промяната" със сигурност. Хората не осъзнават че инфлацията много зависи от скороста на парите и като почне всеки да спасява скороста се качва и спирането е само в рецесия. Ама рецесия докато не спре, не да почне рецесията и те пак да почнат да печатат щотот всичко фалира иначе. И тука пак да припомниме - изливат се едни пари "за възстановяване", друго по некст ген ЕС, трети пари ще се вземат на заем да догоним средното при дълга, четвърти пари има като влезем в еврозоната, лихвите ще паднат на половина някъде внечапно, пети пари има в резерва, шести пари има от инвеститори които не искат да ги цакат български банки. Има, не е като да няма.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнениеНе ми е базов сценарии понеже мисля че герб и възраждане ще оправят нещата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Как си представяш инфлацията от 15% да се задържи, при повишане на лихвите и спад на цените на суровините и храните? Отделно имаш война на 200 км от нас + енергийна криза. Мои приятели заприиждаха за лятото и всички констатират, че цените в магазините са по-високи от тези на запад. Аз бях в Турция допреди няколко дни! Дизел 2,70 наши пари. Та как мислиш, че при спиране на "безплатните пари" инфлацията няма да спадне?
Иначе за кризите - казвал съм го и аз, затова съм напълно съгласен с теб, че при кризи богатите и търпеливите правят пари. Колкото до спада, кризата беше 2008-2009 аз купих моя имот 2014 та на цена от 105к, който е бил купен от първи собс на зелено за 140к, но имах кеш пара!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Няма да се задържи на 15% , а ще падне, но и лихвите няма да се вдигнат повече от инфлацията гаранцияИ преди писах, че в момента имотите в БГ са надценени спрямо наемите и ножицата трябва да се затвори по един или друг начин- или имотите да намалеят или наемите да се вдигнат.
- 1 like
Коментар
-
Как си представяш инфлацията от 15% да се задържи, при повишане на лихвите и спад на цените на суровините и храните? Отделно имаш война на 200 км от нас + енергийна криза.И преди писах, че в момента имотите в БГ са надценени спрямо наемите и ножицата трябва да се затвори по един или друг начин- или имотите да намалеят или наемите да се вдигнат.
Last edited by mitko2848; 23.07.2022, 12:50.
- 1 like
Коментар
-
Кавръче, повече от 5- 6 % по ипотеките в БГ едва ли ще видим, а както и преди казвах 6% лихва при сегашната инфлация от 15% са безплатни пари. Според мен както и при кризата от 2008г. ецб- то ще вдигне лихвите с по- малък процент отколкото американците. Тук основния проблем са страните от Южна Европа и как дълговете им от по 150- 200% от бвп ще понесат високи лихви. Ще трябва да балансират между това да намалят инфлацията и да не убият икономиката и да повишат безработицата. А както знаем повечето политици са популисти и орязване на социални помощи, 13 и 14 заплата и т.н. са мръсни думи
. И най- важното- ОТ КРИЗИТЕ НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ПРОСТОЛЮДИЕТО - възползва се малка част от обществото с готови пари и склонна да рискува в несигурни времена. Та обикновения българин при несигурност за работното си място, по- скъп кредит и по- строги критерии за отпускане едва ли ще се възползва от отворилия се прозорец с възможности и ще си купи имот дори с 15- 20% отстъпка.
Иначе за кризите - казвал съм го и аз, затова съм напълно съгласен с теб, че при кризи богатите и търпеливите правят пари. Колкото до спада, кризата беше 2008-2009 аз купих моя имот 2014 та на цена от 105к, който е бил купен от първи собс на зелено за 140к, но имах кеш пара!Last edited by better; 23.07.2022, 12:52.
Коментар
-
Кавръче, повече от 5- 6 % по ипотеките в БГ едва ли ще видим, а както и преди казвах 6% лихва при сегашната инфлация от 15% са безплатни пари. Според мен както и при кризата от 2008г. ецб- то ще вдигне лихвите с по- малък процент отколкото американците. Тук основния проблем са страните от Южна Европа и как дълговете им от по 150- 200% от бвп ще понесат високи лихви. Ще трябва да балансират между това да намалят инфлацията и да не убият икономиката и да повишат безработицата. А както знаем повечето политици са популисти и орязване на социални помощи, 13 и 14 заплата и т.н. са мръсни думи
. И най- важното- ОТ КРИЗИТЕ НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ПРОСТОЛЮДИЕТО - възползва се малка част от обществото с готови пари и склонна да рискува в несигурни времена. Та обикновения българин при несигурност за работното си място, по- скъп кредит и по- строги критерии за отпускане едва ли ще се възползва от отворилия се прозорец с възможности и ще си купи имот дори с 15- 20% отстъпка.
Точно така е , това им е целта..
Евала за написаното
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТрийте коментарите на всички които опонират и се застъпват за повишаване на цените.
Тези хора са манипулатори,лъжци,и спекуланти.
Трябва да бъдат махнати от дискусията защото използват форума да продават кредити и да манипулират заблудени хорица.
https://m.investor.bg/pazari/538/a/l...e-do-2-356805/
Ще продължим да вдигаме лихвите докато инфлацията не се върне на допустими нива !!
Това е посланието на Европейската централна банка !!!!
Лихвите ще се вдигат агресивно ,и заемите също ще поскъпват агресивно !!. Според мен както и при кризата от 2008г. ецб- то ще вдигне лихвите с по- малък процент отколкото американците. Тук основния проблем са страните от Южна Европа и как дълговете им от по 150- 200% от бвп ще понесат високи лихви. Ще трябва да балансират между това да намалят инфлацията и да не убият икономиката и да повишат безработицата. А както знаем повечето политици са популисти и орязване на социални помощи, 13 и 14 заплата и т.н. са мръсни думи
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар