If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Груби сметки. Ако си купил 100 кв 2000 лв. =200 000 лв + ремонт 70 000 лв. 270 000 лв. В момента можеш да му вземеш не повече от 600 лв. Не си ли на -?
Тази инвестиция би се изплатила с наема за 37.5 години в момента. Добре е да е за около 20.
Вземат наеми купилите преди 5 год. Другите са на -. В момента цените "не са хубави".
.................................................. .................................................. .................................................. ....
Вземам наем и съм купил преди по-малко от 5 години. Не съм на минус. В момента цените са брутални.
Между другото, как определяш кой е на минус и кой не е? Това е ужасно ъъъъ, странно /друга е думата, ама нищо/
Груби сметки. Ако си купил 100 кв 2000 лв. =200 000 лв + ремонт 70 000 лв. 270 000 лв. В момента можеш да му вземеш не повече от 600 лв. Не си ли на -?
Вземат наеми купилите преди 5 год. Другите са на -. В момента цените "не са хубави".
.................................................. .................................................. .................................................. ....
Вземам наем и съм купил преди по-малко от 5 години. Не съм на минус. В момента цените са брутални.
Между другото, как определяш кой е на минус и кой не е? Това е ужасно ъъъъ, странно /друга е думата, ама нищо/
този лъскавия съм убеден, че и за 1000Е ще го пуснат ако има дългосрочен наемател.
скоро ще стане 1 година откак седи на обява... ако поседи още някои и друг месец и на 1500Е да го пуснат пак не могат да докарат еквивалент да е бил плътно с 1000Е наемател.
ПП помня, когато лева ( истинския с парите и имотите) коментираше как неговия апарт на докторската нямало да го даде за 700Е пък 900Е и тн... Подобен апартамент ако се дава под наем и поседи 1-2г празен после отстъпката, която не сме дали ни излиза през носа и няма наваксване, а ако смяната на наемателите е през година или полугодие ..съвсем няма наваксване. Мнго съществена част от купуващите имоти за наемче да капе не си дават реална представа престоя без наемател колко назад ги връща, но държат, че тоя апарт за по-малко от това 'няма да им го дам' - ще има много сериозно отрезвяване именно в частта с имоти къде ли не , платени или с ипотека с цел отдаване под наем.
Берти, правлино е това което казваш. Аз не съм си компрометирал имота с цени надолу или нагоре. Не съм си отдавал апарта на Докторска защото си го ползвам от време на време. А не защото цената на наемите ми е ниска. Ще го отдам все някога, не точно сега. Аз си отдавам останалите обекти. Може да е загуба на пари от липса на отдаване, но е и кеф, апарта ми е чисто нов и свеж. И ми върши страхотна работа при пребиваванията ми в Сф.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Мокрия парцал винаги отрезвява и най-заблуденото брокерче,което е почнало да осъзнава какво ще стане и първата реакция както винаги е паническо отричане
Случвало се е много пъти и ще продължи да се случва още много пъти.И реакциите им са все същите
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .......................................
Наистена ли.
И все ви се привиждат конспирации, брокери, банкери, злодеи, заговори, бомби, инфлация, чума, птичи грип...
Не можете ли да приемете, че има хора, които си напазаруваха имоти на готини цени, запазиха си стойността на парите и сега си вземат наеми и си свиркат. Приемете го, не е толкоз страшно.
Сега, ако си се осрал и чакаш заветното намаление от 7 години, пък от тогава цените се вдигнаха 100 процента, простотията и малоумието са си изцяло твои. Имал си пари за апратамент, ама понеже си тъп, вече имаш пари за половинка гараж. Кот такова, горе главата, нищо че е куха
този лъскавия съм убеден, че и за 1000Е ще го пуснат ако има дългосрочен наемател.
скоро ще стане 1 година откак седи на обява... ако поседи още някои и друг месец и на 1500Е да го пуснат пак не могат да докарат еквивалент да е бил плътно с 1000Е наемател.
ПП помня, когато лева ( истинския с парите и имотите) коментираше как неговия апарт на докторската нямало да го даде за 700Е пък 900Е и тн... Подобен апартамент ако се дава под наем и поседи 1-2г празен после отстъпката, която не сме дали ни излиза през носа и няма наваксване, а ако смяната на наемателите е през година или полугодие ..съвсем няма наваксване. Мнго съществена част от купуващите имоти за наемче да капе не си дават реална представа престоя без наемател колко назад ги връща, но държат, че тоя апарт за по-малко от това 'няма да им го дам' - ще има много сериозно отрезвяване именно в частта с имоти къде ли не , платени или с ипотека с цел отдаване под наем.
Ап. с пазарна цена 3000 евра/кв не може да бъде отдаден за 4 евра!!!! Няма балон. Залюпваййййй.
Коментар