IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пазарният индекс обаче, за който са вързани кредитите, ще променя лихвите. Това ще доведе до бавно покачване на лихвите по кредитите. Повишението на лихвите ще започне за новоизтеглените кредити. За изтеглените кредити, това ще се случи след година- година и половина.

https://fakti.bg/imoti/710806-vajna-...otechen-kredit

Хахахахахаха, дотогава инфлацията ще удари 50%. А, някои тук продължават да оплакват ипотекарите, докато депозита им отиде на половин стойност. Слушайте красимир петров хахахахахахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

4 Часа нямаше ток за поредна вечер. Представям си зимата кво предстои. Недай си боже някоя руска или украинска пък ракета да се обърка и тресне някоя подстанция, 1 Месец ще стоим без ток и вода. Пълно безхаберие и кочина!
      И тоя ракети му се привиждат като на кавръка, дето се надява още от февруари някоя да тресне черноморието, че да се срутят цените. Нещо, чума, холера, не очакваш ли. Що се не махнеш и ти от бг, че да ти е по спокойно зимата

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Сърбите и сега, както и преди, са си много по-добре от нас и имат по-висок стандарт. Няма нужда да гледаме цифри, иди до Белград (или до всеки един по-голям сръбски град) и ще се увериш сам как живеят, колко по-чисто и уредено е.

Изброените от теб държави повечето са си в Азия (поне териториално далеч по-голямата част от териториите им е Азиатска), но това е друга тема, за която не си струва да спорим. Бил съм във всички от тях без Армения - културно няма нищо Европейско в тях. За Русия пък е смешно да правим каквито и да било сравнения с България - големите им градове са на такива светлинни години пред нашите, че всеки коментар е излишен.
        Имат по-висок стандарт на живот на куков ден сърбите. Има десетки показатели,по които се измерва стандарта на живот ,ти изтъкваш само един-градската среда. Това е показателят,по който България има най-големи проблеми и действително градовете ни са зле уредени.Но по другите показатели изпреварваме и Русия, и Сърбия. Освен това нещата търпят развитие и градовете ни са много по-уредени,отколкото преди 30 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Колко пъти му казах на Джони, Плевен е пълен с панелки - Дружбите с около 35 хил жители и Сторгозия с поне 50 хил - данни отпреди 5-6 години, но все пак. Половината не са свестни жилища нито за наем, нито да ги купиш и правиш. Ще си направиш твоето, ами общите части?
          Да де, но всеки собственик на тези панелки си мисли, че виртуално струват нещо. Със сигурност ще издържат повече от новото строителство ако се санират и направят като хората - това е ясно като бял ден.

Бутнете ги панелките, направете алеи и паркове и постройте ново с по 100 метра отстояния както в Германия. Тогава ще можем да кажем, че тези 50.000 души в Плевен ще имат някакъв стандарт и че жилищата ще имат някаква стойност. Дотогава Плевен си остава една дълбока, умираща провинция, а перспективите за имотите са само стръмно надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Азербайджан, Грузия, Армения, Казахстан ,Турция ,Русия. Станаха ли 15?А сърбите имат 100 км магистрали повече от нас.За сметка на това са доста по-зле като заплащане и БВП на човек от населението.
            И те може и да не са в ЕС, ама техният комунизъм нямаше нищо общо с нашият .През 1990г Югославия беше много, ама много по-развита от България.
            Сърбите и сега, както и преди, са си много по-добре от нас и имат по-висок стандарт. Няма нужда да гледаме цифри, иди до Белград (или до всеки един по-голям сръбски град) и ще се увериш сам как живеят, колко по-чисто и уредено е.

Изброените от теб държави повечето са си в Азия (поне териториално далеч по-голямата част от териториите им е Азиатска), но това е друга тема, за която не си струва да спорим. Бил съм във всички от тях без Армения - културно няма нищо Европейско в тях. За Русия пък е смешно да правим каквито и да било сравнения с България - големите им градове са на такива светлинни години пред нашите, че всеки коментар е излишен.

Коментар

Мн интересно без 1 цент по европейски средства, магистралите в Турция да изглеждат, като в Германия 4 ленти+1 аварийна, + осветени, в голямата си част. Как са го направили нз:
              Там инвестират богатите и от Залива. И аз карах 13 години по такива магистрали. Лесно се осветява. Слагаш по еднин слънчев акумулатор през 25 метра и има енергия за цяла нощ. С изгрева и залеза автоматично се гаси/стартира. Всички пътища без изключение светят по цяла нощ. Разликата с Европа се вижда добре през нощта от самолет. Грее като елха навсякъде.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

4 Часа нямаше ток за поредна вечер. Представям си зимата кво предстои. Недай си боже някоя руска или украинска пък ракета да се обърка и тресне някоя подстанция, 1 Месец ще стоим без ток и вода. Пълно безхаберие и кочина!
                Стига с тея ракети. Ние сме имунизирани, ама виж с токО ще е интересно. Особено ако вдигнат парното още веднъж.
                Интересно ми е как мрежата ще издържи по неколко киловата духалка вув всяко жилище. Ама Бай Пешето ги разбира тея неща повече....Аз имам само силни притеснения, че ако удари минус 20 ще стане голямо мръзнене поради липса на ток....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Джони, грешиш в някаква степен за демографията. на Плевен. Там има фактори, които ще намират работа на доста хора и не мисля че някога ще падне под 50К примерно....По принцип провинциални градове, които се обезплодяват е нормално да паднат цените.... дори много. А пък ако е съпроводено с етнически отенък съвсем / Плевен има потенциал и в тази посока/ ...Най-добрите примери са Детройт и Бъфало в Щатите. Особено вторият защото при него процеса е по-дълъг.. Обаче идват няколко въпроса - първият ти или кой би живял в дървена барака съборетина за 1 долар / като в Детройт/ ? Кой в Плевен би живял в апарт в блок на 50+ , а скоро и 100 години ? Ок повечето, ама ако искаш в ново какво правиш ? Отиваш при строителя и му казваш - глей ся има 10К панелки празни и още толкова други жилища които се продават на половин строителна себестойност . Ти ще ми построиш ли нов апарт на половината себестойност ? Как мислиш строителя ще се навие ли ?
                  А освен това пропускаш и нещо, което дори Берти осъзна - ремонта на стара съборетина е по-скъп от това да се нарави наново. Та разбираш ли защо в Детройт имаше бараки по 1 долар ? Защо в Италия подаряват къщи по 1 евро ?
                  Изгледа си гледал професорчето инфлуенсър :-)))) , който иначе е страхотен преподавател и е бъкан със знания / сериозно го пиша/, но цял живот се изхранва с пукане /виртуално/ на имотни балони.... А папото прави живота в неговият случай думите....:-)
                  Колко пъти му казах на Джони, Плевен е пълен с панелки - Дружбите с около 35 хил жители и Сторгозия с поне 50 хил - данни отпреди 5-6 години, но все пак. Половината не са свестни жилища нито за наем, нито да ги купиш и правиш. Ще си направиш твоето, ами общите части?

Коментар

Аха, значи краднахте все пак малко данък от държавата? Браво на вас. Не се обиждай, в случая казвам 1 към 1 истината. Бонка нека сега дойде да убеждава колко сме били напред и каква хубава нация сме.

Хм, всичко поскъпва да. И асансьорите поскъпват. До момента, в който този асансьор стане част от сграда. Стойността на сградата зависи дали има кой да живее в нея. На теб не ти трябва за 5 пари този апартамент. Нито изобщо трябва на някого тази сграда - Плевен има имоти да приюти населението X 2, а скоро X 3, защото хора няма и намаляват с един от най-бързите темпове в България.

https://www.expert.bg/bulgaria/macro...zo-743303.html

Сега като лекар се замисли - ако парите инвестирани в тези ненужни сгради бяха вложени тук, нямаше ли поне с 0.000001% да приближим Германия? Или ако поне всички купили имоти бяхте изповядали на реална цена и тези данъци бяха отишли там където трябва?

https://nova.bg/news/view/2021/08/24...4%D0%B5%D0%BE/

Пак сигурно ще ме обявят за психопат, нали?
                    Джони, грешиш в някаква степен за демографията. на Плевен. Там има фактори, които ще намират работа на доста хора и не мисля че някога ще падне под 50К примерно....По принцип провинциални градове, които се обезплодяват е нормално да паднат цените.... дори много. А пък ако е съпроводено с етнически отенък съвсем / Плевен има потенциал и в тази посока/ ...Най-добрите примери са Детройт и Бъфало в Щатите. Особено вторият защото при него процеса е по-дълъг.. Обаче идват няколко въпроса - първият ти или кой би живял в дървена барака съборетина за 1 долар / като в Детройт/ ? Кой в Плевен би живял в апарт в блок на 50+ , а скоро и 100 години ? Ок повечето, ама ако искаш в ново какво правиш ? Отиваш при строителя и му казваш - глей ся има 10К панелки празни и още толкова други жилища които се продават на половин строителна себестойност . Ти ще ми построиш ли нов апарт на половината себестойност ? Как мислиш строителя ще се навие ли ? Ти конкретно би ли се съгласил да построиш къща и да я продадеш на Левчо на половината ти себестоиност ?
                    А освен това пропускаш и нещо, което дори Берти осъзна - ремонта на стара съборетина е по-скъп от това да се нарави наново. Та разбираш ли защо в Детройт имаше бараки по 1 долар ? Защо в Италия подаряват къщи по 1 евро ?
                    Изглежда си гледал професорчето инфлуенсър :-)))) , който иначе е страхотен преподавател и е бъкан със знания / сериозно го пиша/, но цял живот се изхранва с пукане /лекционно/ на имотни балони.... А папото прави живота в неговият случай думите....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.09.2022, 23:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Азербайджан, Грузия, Армения, Казахстан ,Турция ,Русия. Станаха ли 15?А сърбите имат 100 км магистрали повече от нас.За сметка на това са доста по-зле като заплащане и БВП на човек от населението.
                      И те може и да не са в ЕС, ама техният комунизъм нямаше нищо общо с нашият .През 1990г Югославия беше много, ама много по-развита от България.
                      Мн интересно без 1 цент по европейски средства, магистралите в Турция да изглеждат, като в Германия 4 ленти+1 аварийна, + осветени, в голямата си част. Как са го направили нз:

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Баси, верно ще свалите цените във Варна. То и парно немаше там в по-голямата част на града.

Коментар

Аха, значи краднахте все пак малко данък от държавата? Браво на вас. Не се обиждай, в случая казвам 1 към 1 истината. Бонка нека сега дойде да убеждава колко сме били напред и каква хубава нация сме.

Хм, всичко поскъпва да. И асансьорите поскъпват. До момента, в който този асансьор стане част от сграда. Стойността на сградата зависи дали има кой да живее в нея. На теб не ти трябва за 5 пари този апартамент. Нито изобщо трябва на някого тази сграда - Плевен има имоти да приюти населението X 2, а скоро X 3, защото хора няма и намаляват с един от най-бързите темпове в България.

Сега като лекар се замисли - ако парите инвестирани в тези ненужни сгради бяха вложени тук, нямаше ли поне с 0.000001% да приближим Германия? Или ако поне всички купили имоти бяхте изповядали на реална цена и тези данъци бяха отишли там където трябва?

Това е вярно. Държавната болница и педиатрия лекуват в мръсни стаи, сградата е стара, шведи и бебета. Държавното се разсипва здраво. Жалко.

Коментар

• Некой знае ли где е бай Пешо? А, Джони? Да не е емигрирал?

Коментар

Къде са тези 15 държави?
                              https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...al)_per_capita

Аз виждам Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Беларус, Модлова, Албания, Украйна, Косово - общо 9, като 2-3 от тези трудно можем изобщо да ги наречем държави и повечето от тях даже ги бомбандираха Натовци и какви ли не още и са раздирани от военни и етнически конфликти десетилетия наред.

Виж само Сърбите (уж са след нас) какви магистрали построиха - без ЕС, без нищо. Ние не можем едни 30 километра прав участък да завършим до Калотина - големите Европейци, крадците и смешниците на Европа.
                              Last edited by mirodes; 07.09.2022, 23:23.

Коментар

Виж кво, Джони. Изповядахме на реална цена. Значи сме платили реални данъци на общината. Така че нищо не съм краднал. Аз толкова съм дал и допринесъл на тази държава, а и допринасям и сега с извънземни неща които 95% от колегите не са и чували. Така е, няма лошо, моята част от медицината се разви яко за последните 5-7 години. Ножът и хирургията са си същите. Само станаха малко по-малко инвазивни, е, и това е мода...за гримьори и да не си развалят каките фигурите...но да не се отклоняваме.
                                Освен това, нека ти припомня че аз съм на светло и цял живот плащам данъците от доходите си. Даже на продавача който ми е познат му казах: щом искаш реална цена значи не можеш да оправдаеш и докажеш едни 60К€. Значи си в сивия сектор. Като си в сивия сектор на тъмно няма аз да ти плащам масрафите щото аз съм все на светло.
                                За жилищата и наемите и нишата в която участвам и аз и темповете само след няколко месеца в отдаването, потоци, настаняване и пр. няма да говоря защото е част от плана ми. Ако всичко е известно на всички маймуни ще счупим клона.
                                Плевен се държи засега добре. Говоря с русенци които работят при мен...самите те казват че Русе е много по-зле и откъм доходи, работа и изобщо празни кръчми, малко на брой вече, шведи...изненадвам се, в Русе съм ходил преди 12 години за последно. Тук всички кръчми са пълни и онзи ден за едно мое лично празненство се опитаха да ме карат да заявя меню от 47 лв на човек за да ми запазят маса за 12 човека. Бих им шута директно. Това е положението.
                                Last edited by bulgarian lev; 07.09.2022, 23:25.

Коментар

Working...
                                X