Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Виж са , стеняте тука няколко шушляци като вдовици за у..... . Принципно съм съгласен с вас ,че е кочина София и ,че цените особено на някои коптори са смешни. Но ! Не може средна заплата да гони 1.5к евра а ти да искаш 1к квадрат ,на сносното и убавото . Не може и няма да стане ! Върви си яка обезценка на всичко но през покупателна способност ! Просто ще дойде времето пак да махнем една или две нули от цифрите с повече от 2 числа ,толкова е просто .
ПП При бай Тошо заплатите бяха по 100-300лв , ми и сега са толкова . Но сме много по обеднели от тогава ,повтарям , от към покупателна способност !
ПП Хватката за вас клоуни е да почнете да правите повече кинти и да ги влагате в каквото намерите за добре ! Няма инфлации няма това онова .
ПП На слаб ебач пут....а му е виновна !
ПП Тарикат мъж НЕ ПИСКА !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Мерси на колегите, че ме светнаха как да пиша отговори. Това е почти като да построиш блок :-)
Много подценяваш момента и сегашните строители. Аз съм с двама близък до някъде и мога да ти кажа , че единият има в брой над 5 млн евро / може и 10 да са/ , имоти които отдава за 5-6 цифрен месечен наем , има и други бизнеси. И това е скромна оценка. Другият ми е съсед по етаж - автопарка му е 7-цифрен и отдава в чужбина поне 10-20 жилища / не знам точно колко са, но това е минимума защото е строил сам сградите там/ Сещаш ли се ако не успее да продаде на цената дето иска тук какво ще направи ?.
Никой от двамата не го интересуват лихвите защото строят без кредити./ Ъака са и повечето. А тези дето строят с кредити / има ги факт/ какво им пука при строителна себестойност /ако са почнали по-рано / 500-800 евро и продават на 1500 без ддс примерно. С половината сграда продадена са изплатили кредита....
Нужен е зверски икономически сакатлък , за да ги бутне Това е минимум 10% лихва по кредит и тотален отказ от покупка на хората.
А сега за старите имоти дето са на желани места и не искат да ги продават. Ами дай ми причина защо трябва да продам стар имот в момента ? Защо да го прая бре Жони ?! Примерно ще взема 300К евро от Вазов да ги бутна на 2% депозит за 5 години като са гарантирани в Прибалтика 100К и примерно 50% инфлация за периода ?! Трябва да съм тотално ненормален да продам СТАР имот в момента без добра причина - именно спешна нужда от кеш или проблемен имот.
затва оства само новото, ама то е в ливади и долини, защото там има къде....Хубаво, лошо, във Вазов няма къде да се строи.
Този имот го видях преди като го пусна. Партер напревен на мезонет с мазето за 3К мен не ме интересува.... каквато и да е локажията. Айде за 1500 може да се замисля заради мястото...., но не съм сигурен....Що ми е гараж с мазе за жилище ?!
ПП Хванай долината като пример защото там се строи много сега и е относително ''евтино''... Иначе търся по всички... крайни квартали.... На централните немам сила и е безсмислено. Няма смисъл да налея кеш 1 торба и да отдавам на 2.3-3% бруто....с риска и ако е пълно.... Акъла ми е малко, но поне толкова имам....Приключих с желаните локации...
По твоята логика цената на 1 брой Тесла сигурно ще е 1 милион USD след 100 години, това обаче не значи че днес произведените Тесли ще стоят на гараж и ще чакат да се появят купувачи на тая цена. Трябва да се продадат днес и сега, щото иначе бизнесът умира и няма едно CEO на тоя свят, който да не го ръчкат инвеститорите да им докарва ROE колкото е там таргетът. Ако не го докара - сменят го. Зад тези твои познати инвеститори също стои някой, който иска кешът му да бъде завъртян, иска печалба. Ако ще и ЕООД да е тоя инвеститор, ако няма оборот а само едни празни кофтори в Ливадите, с бизнеса му е свършено и парите са профукани.
ПС: В Малинова Долина на колко % доходност смяташ да отдаваш, след като пак повтарям-празни тристайни до НДК се отдават на 800 лева? Гледам и там цените са 1300-1400. С ремонта 1800. Кой е луд да наема там и за колко?
Last edited by ejonny2376; 18.08.2022, 21:19.
Коментар
-
Виж са , стеняте тука няколко шушляци като вдовици за у..... . Принципно съм съгласен с вас ,че е кочина София и ,че цените особено на някои коптори са смешни. Но ! Не може средна заплата да гони 1.5к евра а ти да искаш 1к квадрат ,на сносното и убавото . Не може и няма да стане ! Върви си яка обезценка на всичко но през покупателна способност ! Просто ще дойде времето пак да махнем една или две нули от цифрите с повече от 2 числа ,толкова е просто .
ПП При бай Тошо заплатите бяха по 100-300лв , ми и сега са толкова . Но сме много по обеднели от тогава ,повтарям , от към покупателна способност !
ПП Хватката за вас клоуни е да почнете да правите повече кинти и да ги влагате в каквото намерите за добре ! Няма инфлации няма това онова .
- ниска безработица
- ниски лихви
- падаме си по НИ
- страх от инфлацията и не особено доверие към системата
съвкупността от тези фактори - забутаха пазара до настоящото дередже
Въпросче - какво може да се обърка?
Отговор - винаги има какво, но се случва на периоди, че да върви панаира.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пачанга, евалата човек. Като прероден си.
Кажи си чеСно колко години ти ги пишехме тези неща и ти повтаряше не та не . Не било така... Ей го. И решението го знаеш вече / кеш на минимум и купуваш квото и да е материално...не просто тухла/.
По блумбърг преди 2-3 години може би гледах за Аржентина . Питат хората ко праят при тая инфлация и всички отговарят - кат зема кеш още същият ден го харча в каквото и да е....
При нас нема да има по 50-100% инфлация на година / надявам се/, но и тва дето го има и е планирано е достатъчно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Когато никой не им купува боклуците и лихвите по кредитите станат 6%-7% ще го видя този картел колко ще задържа цените. Точно пък в Малинова Долина купуват предполагам най-неплатежоспособните, тях лихивите и кризата ще ги ударят най-жестоко.
Ти там ли гледаш? Проекти казваш имало много, аз обаче не съм видял почти нищо в приличните квартали.
Само това (свалиха го от 3500 на 3000).
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...ff4&f1=1&fe7=1
ПС: В Малинова Долина има над 1000 обяви. Аз лично трудно мога да си представя кога би се продало всичко това на каквито и да било цени - не виждам и кой би живял там, при положение че има наеми по 800 лева до НДК.
това на Козяк е 'твоят' имот - на 2000 го взимай, ако не го е взел някой преди теб.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Кажи си чеСно колко години ти ги пишехме тези неща и ти повтаряше не та не . Не било така... Ей го. И решението го знаеш вече / кеш на минимум и купуваш квото и да е материално...не просто тухла/.
По блумбърг преди 2-3 години може би гледах за Аржентина . Питат хората ко праят при тая инфлация и всички отговарят - кат зема кеш още същият ден го харча в каквото и да е....
При нас нема да има по 50-100% инфлация на година / надявам се/, но и тва дето го има и е планирано е достатъчно....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.08.2022, 18:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Виж са , стеняте тука няколко шушляци като вдовици за у..... . Принципно съм съгласен с вас ,че е кочина София и ,че цените особено на някои коптори са смешни. Но ! Не може средна заплата да гони 1.5к евра а ти да искаш 1к квадрат ,на сносното и убавото . Не може и няма да стане !
Коментар
-
Мерси на колегите, че ме светнаха как да пиша отговори. Това е почти като да построиш блок :-)
Много подценяваш момента и сегашните строители. Аз съм с двама близък до някъде и мога да ти кажа , че единият има в брой над 5 млн евро / може и 10 да са/ , имоти които отдава за 5-6 цифрен месечен наем , има и други бизнеси. И това е скромна оценка. Другият ми е съсед по етаж - автопарка му е 7-цифрен и отдава в чужбина поне 10-20 жилища / не знам точно колко са, но това е минимума защото е строил сам сградите там/ Сещаш ли се ако не успее да продаде на цената дето иска тук какво ще направи ?.
Никой от двамата не го интересуват лихвите защото строят без кредити./ Ъака са и повечето. А тези дето строят с кредити / има ги факт/ какво им пука при строителна себестойност /ако са почнали по-рано / 500-800 евро и продават на 1500 без ддс примерно. С половината сграда продадена са изплатили кредита....
Нужен е зверски икономически сакатлък , за да ги бутне Това е минимум 10% лихва по кредит и тотален отказ от покупка на хората.
А сега за старите имоти дето са на желани места и не искат да ги продават. Ами дай ми причина защо трябва да продам стар имот в момента ? Защо да го прая бре Жони ?! Примерно ще взема 300К евро от Вазов да ги бутна на 2% депозит за 5 години като са гарантирани в Прибалтика 100К и примерно 50% инфлация за периода ?! Трябва да съм тотално ненормален да продам СТАР имот в момента без добра причина - именно спешна нужда от кеш или проблемен имот.
затва оства само новото, ама то е в ливади и долини, защото там има къде....Хубаво, лошо, във Вазов няма къде да се строи.
Този имот го видях преди като го пусна. Партер напревен на мезонет с мазето за 3К мен не ме интересува.... каквато и да е локажията. Айде за 1500 може да се замисля заради мястото...., но не съм сигурен....Що ми е гараж с мазе за жилище ?!
ПП Хванай долината като пример защото там се строи много сега и е относително ''евтино''... Иначе търся по всички... крайни квартали.... На централните немам сила и е безсмислено. Няма смисъл да налея кеш 1 торба и да отдавам на 2.3-3% бруто....с риска и ако е пълно.... Акъла ми е малко, но поне толкова имам....Приключих с желаните локации...
Коментар
-
Когато никой не им купува боклуците и лихвите по кредитите станат 6%-7% ще го видя този картел колко ще задържа цените. Точно пък в Малинова Долина купуват предполагам най-неплатежоспособните, тях лихивите и кризата ще ги ударят най-жестоко.
Ти там ли гледаш? Проекти казваш имало много, аз обаче не съм видял почти нищо в приличните квартали.
ПС: В Малинова Долина има над 1000 обяви. Аз лично трудно мога да си представя кога би се продало всичко това на каквито и да било цени - не виждам и кой би живял там, при положение че има наеми по 800 лева до НДК.
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЕми, пак не мога да цитирам, а не ми се пробват други браузери и компове. Все тая ще почивам :-)
Жони, цената на старата тухла се определя от цената на новото в Малинова долина в голяма степен ако не знаеш А строителите са картел на квадрат... фиксират си цени на колко да продават всички и т.н.....Така че новото което е в повече не води автоматично до понижение на цените. Една известна компания построявва блока и има случаи да продава апарт 5 години в него. И моят любим инвеститор така мъчи няколко години 1 апарт с 2 колони в центъра на хола и 1 колона в едната спалня ... на последен етаж.... ного дизайн требе....Но не му свали цената, напротив качваше я докато се продаде....Трябва някой да строи с кредит, да се е набълбукал да речем с терени с целият свободен кеш и лихвата по кредита да му стане 10% и да не издържи. Иначе не очаквай сваляне на цени. Просто ще замразят новите проекти докато не продадат това дето върви в момента.
От там като искат примерно 2К в Ливадите / не знам дали е толкова/ , колко да е във Вазов ?!
Берти, прав си за повечето неща. Н всеки си има съображения. Преди 3-4 години бях на нула буквално на 1 заплата, после дойде вируса и затвориха кръчмите / как да сервирам/ . Как да направя ливъриджа без доход извън наемите ?! Имаше 1-2 момента дето се замотах, а и жена ми епротив всякакви нови тухли, строителите на които попаднах не ми бяха симпатични..... и изпуснах момента.
Нищо здраве да е Мяуто ей сега ще дойде и ще се окаже, че е било за добро :-))))
ПС: В Малинова Долина има над 1000 обяви. Аз лично трудно мога да си представя кога би се продало всичко това на каквито и да било цени - не виждам и кой би живял там, при положение че има наеми по 800 лева до НДК.Last edited by ejonny2376; 18.08.2022, 16:47.
Коментар
Коментар