If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И по 9-10% имаше за 3-годишни и 5-годишни депозити в периода 2009 - 2013 г.
Интересното е, че в пенсионерски градове без икономика като Ловеч и Силистра цените на НИ са високи.
Така е,защото масово се купуват имоти като инвестиция. Най-интересното е,че тези имоти не ги отдават под наем след като ги купят.Купуват ги на замазка и така си стоят.
И се получава някакъв уникален парадокс-населението в такива градове намалява значително, строят се много нови жилища ,а цените растат и няма свестни жилища под наем. Бай Ганьо това знае.
Аз сега си търся луксозен тристаен апартамент под наем в нашия град и няма нищо подходящо. А е пълно с празни новопостроени апартаменти.Ама не ги обзавеждат .
Добре, че не изкарваш хляба с врачуване.
Прогнозите бяха за скок на лихвите по кредити и депозити и срив при цените през есента.
Мисля, че есента дойде? Къде е сривът на цените с 50 процента?
Даже бомба не падна по морето, че да срути най-сетне пазара. Срамота.
Не ми следиш прогнозите и си измисляш фиктивни. Потърпи още малко и ще видиш как се разкрива картината в пълната й цялост!
При тоя демографски срив в България ЕДИНСТВЕНОТО,което държи цените на имотите такива е ,че те се купуват като инвестиция в повечето случаи. И тук вече опираме до вярата,че цените на имотите постоянно ще растат или поне няма да губят стойността си.Въпросът е как ще реагират инвеститорите в имоти при спад на цените.
А и с повишаването на лихвите по депозитите дали няма да стане по-атрактивно да си държиш парите в банка?Щото там няма риск.Помня,че преди време имаше и по 6 процента лихва по депозити от 3 години.
И по 9-10% имаше за 3-годишни и 5-годишни депозити в периода 2009 - 2013 г.
Интересното е, че в пенсионерски градове без икономика като Ловеч и Силистра цените на НИ са високи.
Ето един почнал да разбира как работят нещата.
Евтини пари ,бавен и стабилен разстеж на НИ.Скъпи пари ,първо спад,после катастрофа.А защо катастрофа,защото паниката винаги е по-силното чувство.
Какви мъже сте вие, извинявам се.
Не паника, вашето е на...ране.
Колегата ти накавръков от февруари чака бомби по морето. То не беше истерия, не беше шубе.
Преди това беше ковид.
И цените на имотите все същите, лихвите и те.
Така е, Ето дори кольовия бенчмарк го показва: https://www.imot.bg/8hnuvy
Ноо, защо няма предлагане? Аз съм застанал на пусия и чакам евтин арменски апарт на баня Мадара. МЯУ-то дойде.
Не го знам какво показва и какво не ,но офертните цени в някъв сайт НИЩО не означават
Що да е риск ,размера е гарантиран от Фонда ,банката е в топ 5 по приходи и капиталова адекватност ,собствеността е холандска ,съществува от предната криза и я преживя ,оперира в нискорисков и високопечеливш сегмент -потребителско кредитиране ,дори беше последната банка която предлагаше добри лихви ,от минало време
На 100 000 евро (колкото са гарантираните), при годишна лихва 1,5%, месечната лихва е 125 евро.
За да са 230, сумата трябва да е около 185 000 евро.
При тоя демографски срив в България ЕДИНСТВЕНОТО,което държи цените на имотите такива е ,че те се купуват като инвестиция в повечето случаи. И тук вече опираме до вярата,че цените на имотите постоянно ще растат или поне няма да губят стойността си.Въпросът е как ще реагират инвеститорите в имоти при спад на цените.
А и с повишаването на лихвите по депозитите дали няма да стане по-атрактивно да си държиш парите в банка?Щото там няма риск.Помня,че преди време имаше и по 6 процента лихва по депозити от 3 години.
Ето един почнал да разбира как работят нещата.
Евтини пари ,бавен и стабилен разстеж на НИ.Скъпи пари ,първо спад,после катастрофа.А защо катастрофа,защото паниката винаги е по-силното чувство.
За мен е неоправдан риск, освен ако не са поне два депозита на двама човека.
Що да е риск ,размера е гарантиран от Фонда ,банката е в топ 5 по приходи и капиталова адекватност ,собствеността е холандска ,съществува от предната криза и я преживя ,оперира в нискорисков и високопечеливш сегмент -потребителско кредитиране ,дори беше последната банка която предлагаше добри лихви ,от минало време
Коментар