По темата, мисля че вече е време за корекция на цените, но вероятно няма да стартира тази година и ще е в рамките на 10ина % (реално ще е много повече заради инфлацията).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнениеА всъщност наемите са по ниски от преди 3г съотнесено към покупателна способност !
Обаче като се намеси инфлация няма как да стоят. Не е въпрос на избор. Да искаш наем с който не можеш после ремонта да си покриеш може само във фантазиите на Жони :-) Той така или иначе има богато въображение /само тва :-)/
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеГледам пак мога да цитирам в темата :-)))
Но сгреших , че направих неколко цитата. Айде оставям ви пак да се борите с едни цифри.... и реалността. Който е под наем му препоръчвам да е ного мил с хазяйката, че иначе....скъпо....
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 438 euro
Средна цена на кв.м: 6.68 euro.
Вид имот: 3-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 723 euro
Средна цена на кв.м: 6.93 euro.
ПП ТРебе с Купата да видим дали наемите в Ихтиман и Бусманци са все така достъпни.... За Радомир знаем, че е скъпо :-))))
Коментар
-
Гледам пак мога да цитирам в темата :-)))
Но сгреших , че направих неколко цитата. Айде оставям ви пак да се борите с едни цифри.... и реалността. Който е под наем му препоръчвам да е ного мил с хазяйката, че иначе....скъпо....
Вид имот: 2-СТАЕН,
Средна цена на имотите в извадката: 438 euro
Средна цена на кв.м: 6.68 euro.
Вид имот: 3-СТАЕН,
Средна цена на имотите в извадката: 723 euro
Средна цена на кв.м: 6.93 euro.
ПП ТРебе с Купата да видим дали наемите в Ихтиман и Бусманци са все така достъпни.... За Радомир знаем, че е скъпо :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.08.2022, 02:13.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...uchvane-na-pwc
Половината американски компании подготвят съкращения, според проучване на PwC
Много компании започват да пестят разходите си, включително чрез съкращения и намаляване на офисните пространства
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Къде бря? Къдеее е тва? Я покажи да видим?
Вероятно не знаеш , но половината обяви за наем са менте или невалидни/изтекли кукички....Може и повече от половината....:-)
Иначе аритметиката е ясна. На двустаен за 150К или тристаен за 250К и двойно поскъпнала поддръжка колко да му е наема според теб ?! 800 лева до НДК ъхъ....само почЕкай да направят ремонта за 100К и ти го дават за 800 лева наем :-))))) Конкуренция на социалните шъ праят заради Жони :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.08.2022, 01:59.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Някога са били....преди година или 2
Сега нормален двустаен започва от 800 лева, тристаен от 6-700 евро.... Където и да е
Ремонтирани преди 30-40 години или без обзавеждане или срещу ремонт и обзавеждане мазета, гаражи или покриви за живеене или нещо друго може и по-евтино.
Как да ти го напиша - преди време изгоних една Ковид грешка. Дребни ремонти след нея почти 5К / щета за година/ наем... дори без пълно пребоядисване. Преди това подобни неща струваха на половина....След това не съм социално дружество.... Няма как. Новият наем 50%+....който иска и ако иска.... А при цифрите към момента дето гледам дори малко искам.....
Всеки който отдава старо, амортизирано и неремонтирано жилище като реши да ремонтира ще осъзнае бързо, че по-добре да не го отдава освен ако не е на наем оправдаващ операцията. Те така... Парите не са това, което бяха....
Сега стискам палци някой от другите да е нещо недоволен и да се изнесе....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376
Отдаваш, но не като собственик, а като брокерче май. Или по-скоро шефът на агенцийката отдава, ти ходиш да лъжеш хорицата по огледи срещу жълти стотинки.
Истината е в малинова долина. Как само се издадох :-)))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.08.2022, 02:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Тука се изказа много неподготвен. Може да има / сигурно има някакъв "висок" сегмент, но 9/10 от наемите са под 800 лева.
Сега нормален двустаен започва от 800 лева, тристаен от 6-700 евро.... Където и да е
Ремонтирани преди 30-40 години или без обзавеждане или срещу ремонт и обзавеждане мазета, гаражи или покриви за живеене или нещо друго може и по-евтино.
Как да ти го напиша - преди време изгоних една Ковид грешка. Дребни ремонти след нея почти 5К / щета за година/ наем... дори без пълно пребоядисване. Преди това подобни неща струваха на половина....След това не съм социално дружество.... Няма как. Новият наем 50%+....който иска и ако иска.... А при цифрите към момента дето гледам дори малко искам.....
Всеки който отдава старо, амортизирано и неремонтирано жилище като реши да ремонтира ще осъзнае бързо, че по-добре да не го отдава освен ако не е на наем оправдаващ операцията. Те така... Парите не са това, което бяха....
Сега стискам палци някой от другите да е нещо недоволен и да се изнесе....:-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Жалък си. Очевидни факти отричаш до безкрай. Отричай, хората обаче не са глупаци. Явно си брокер, който пише тук откровени лъжи, с които да привлича клиенти. Пиши си до безкрай, шараните свършиха.
Тънканата за която пишеш става само при Евго.... с екстри евентуално ако си сгодна кака :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Напоследък наемите нещо са спихнали. Така ми се струва.
В текущата хипер-инфлационна реалност, инвестиралите в жилища масово ги изкарват с цел - да получат все пак някаква доходност от "инвестицията" си обаче май няма желаещи.
Иди в който се сетиш голям европейски град - там ако пуснат някой апартамент под наем и има 200 души опашка на всеки оглед, пишат се списъци, кандидатства се като за работа със CV и интервюта. В София има огромно предлагане и малко търсене. Отделно съвсем празните имоти, купени с цел "инвестиция". Това са повечето нови сгради. Цели квартали-призраци са това. Това нещо е обречено на отрицателна възвръщаемост във времето. Не знам колко неграмотен трябва да е някой, за да купи такъв апартамент.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Виж си само мизерната Варна:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...cvk&f1=1&fe7=1
Наемът за един месец на този апарт ми е ставката за един час работа, разбра ли чиче?
В текущата хипер-инфлационна реалност, инвестиралите в жилища масово ги изкарват с цел - да получат все пак някаква доходност от "инвестицията" си обаче май няма желаещи.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Жони си приказва ей така просто без да има НИКАКВА идея за наемният пазар :-) Ама никаква ! за 800 лева двустайна панелка в Люлин 18 може :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение
Какъв тристаен за 800 лв. до ндк те гони. Няма такъв наем за нормален апартамент. Ненужният кофтор хората, които имат семейства и деца наричат дом. Ама бездетен нулевак гастер няма как да го разбере.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...c8x&f1=1&fe7=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...&slink=8c7c8x& f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...c8x&f1=1&fe7=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...aii&f1=1&fe7=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...auy&f1=1&fe7=1Last edited by ejonny2376; 20.08.2022, 00:47.
Коментар
Коментар