Първоначално изпратено от MrCurious
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by ejonny2376; 31.10.2022, 18:35.
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тя офиц може да е толкоз, ама на тез пари няма как да се живее в сф. Цените на много стоки, даже и услуги надминават доста западни градове.
Коментар
-
И къде има за 1700 евра в Сф? То във Вн на зелено са толкоз, ти за сф говориш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Толкова е средната заплата в София. Дори официално е 1825 лв.Но със сивата икономика е 2000 лв.Last edited by better; 31.10.2022, 17:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Защо не ме препоръчаш (ако е до 40 г), аз съм с парно и при мен е топло зимата,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
В момента, в средностатистически квартал на София 100 квадрата са около 170-80к Евраци. Далеч от 250кЕ. И то на върха на балонЯ. Преди 5-6 години цената беше наполовина. Имаше сносни тристайни по 100-120кЕ. Но хората бяха заети да ядат и да пият. Развързаха кесията вместо да си осигурят поколенията. За едно младо семейство, което ще свива тепърва гнездо, ако всеки един родител помогне с по 25кЛВ са 100клв само от тях. А младите, докато нямат деца ще изплатят останалото за няколко години, хем ще се научат на съвместно съжителство. Ама друго си е да накупиш BMW-та Ф10-ки и да бръмчиш напред-назад баровската.
Радва ме, че мнозинството действа на тоя принцип, щото ако разсъждаваха като мене, цените щяха да са с ОЩЕ 50% нагоре над сегашните.
Коментар
-
То с 2000 лв заплата живот ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Реално ако се вземе ново строителство 100 квадрата ще ти трябват половин милион лева,за да заживееш в него. А под 100 квадрата за четиричленно семейство ще е тясно.При средна заплата 2000 лв.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Има и среден вариант ,за дълго да са високи лихвите и да ги вдигат с по малки стъпки,и като цяло рестриктивната политика да се задържа в тип хватка на змия удушвач...имай в предвид че в Европа тепърва почват да си съкращават така наречените количествени улеснения,покупки на държавни ДЦК,та.
Сега ако ти деяниш на 7,8%по ипотеката и не ти дреме,ок ти си добър пример .Въпроса е че доста народ е взимал дългове без да има стабилна възглавница за лоши времена...
- 1 like
Коментар
-
Днеска бяхме с колежката по работа в Бояна,Драгалевци,Княжево.....потрес е там повярвайте,особено новата част на Драгалевци,Бояна се застроява на всяка педя,всичко е по сукаците и в северния склон,няма място да се разминеш ,хвърчат коли,задръстване,едни баири,направо кошмар е там.
Та и тя е така.
Отишла с приятели в някакво заведение,паста,напитка и май салата каза 50 лева.
Вече не смее и по заведения да ходи и отказва на познати.
Дохода и е около 3000 лева нето,сама живее с едно куче .
Отказва се от газа,не издържа на сметките,няква печка взела,казвам и вземи климатик,ама женска и работа ,да се оправятКъдето и да отидеш хвърчи над 50тачка на човек. Вкъщи да седиш по цял ден - яденето от магазина ти е минимум 20лв на ден, и то с много условности. Демек, ако си на квартира в СФ, с 2к заплатка си на ръба на мизерията.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Осъзнаваш ли, че с това, което си написал подкрепяш моята теза? Ето, потвърди, че инфлацията са я изтървали. 5% е приблизително, 4-5-6-7% може да стане, ама за по-лесно написах 5%. Според мен, ако вдигнат още лихвите централните банки, ще стане финансов крах и те го съзнават, затова бият отбой с повишенията. Такива статии излизат отвреме-навреме. Тая банка и с нелогичния пазар, аз не мога да я мисля, защото е извън логиката, само може да я наблюдавам и да го отчитам.
Виж сега, най-вероятно за повечето хора по планетата инфлацията е лоша, затова, ако забележиш, че е перманентна е възможно да предприемеш някакви действия, примерно като мен. Дали съм бил прав или ти си преценил по-добре, ще разберем в някакъв момент.
Сега ако ти деяниш на 7,8%по ипотеката и не ти дреме,ок ти си добър пример .Въпроса е че доста народ е взимал дългове без да има стабилна възглавница за лоши времена...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
То и сега е същата работа, само където народа масово живееше на помпа - кредити, лизинги, наследство. Дойде време да се плаща сметката с лихвите. Имам познат обзаведен само с Miele - ами семейството му вече се лишава от основни хранителни продукти и пазари само на промоция.
Та и тя е така.
Отишла с приятели в някакво заведение,паста,напитка и май салата каза 50 лева.
Вече не смее и по заведения да ходи и отказва на познати.
Дохода и е около 3000 лева нето,сама живее с едно куче .
Отказва се от газа,не издържа на сметките,няква печка взела,казвам и вземи климатик,ама женска и работа ,да се оправят
Коментар
-
"да изтърват инфлацията ,казваш голяма вероятност ",Ами тройка те вече я изтърваха ...инфлацията е изтървана от половин година,и именно това е лошо за всички,подчертавам за всички,освен ако не си собственик на петролна компания или газова или на Макдоналдс,Кока Кола и подобни....
Лихвата как разбра че ще е 5%?
Не ти мисля лошото,въпреки всичко,което пиша,но в момента една банка ,която ти е дала лихва ,около 2,3% по ипотека ,е доста назад с материала ,при положение че кредитира ДЦК,на над 5%
Виж сега, най-вероятно за повечето хора по планетата инфлацията е лоша, затова, ако забележиш, че е перманентна е възможно да предприемеш някакви действия, примерно като мен. Дали съм бил прав или ти си преценил по-добре, ще разберем в някакъв момент.
- 1 like
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...odite-ot-naemi
Когато цената на дълга,започне да надвишава приходите от наеми!!!
Днес в Щатите ,след 6 месеца и в България !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да приемем, че за ремонт. Лукса си го доплащам.
100 квадрата чисти във Вазов за тотално изриване - 180к. Търся само старо строителство, новите боклуци не ги и поглеждам даже.
Вади и Ливади - за там не давам и 80к.
И за 100 да ти намерят пак няма да стане.
Брокерите са мръсно племе, но с такива "клиенти" като теб, живи да ги ожалиш.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар