Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеТия скапани тухларници дали ще се окажат баси желязната инвестиция?
Акции на технологични гиганти ударно потъват, индекси се сриват, биткойни и криптоси се отичат в канала, на скапаните първобитни тухли(дето няма никакви технологии в тях) нито войни, нито земетресения, нито презастрояване, нито демографски кризи могат да им мръднат цените... каква е тази простотия и аз не мога да си я обясня...Ниска очаквана възвращаемост, но и малки и плавни амплитуди, отлагащи сърдечно-съдови проблеми с поне едно десетилетие
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Това означава, че ако внезапно настъпи някакво форс-мажорно обстоятелство и собствениците тръгнат да кешират, цените веднага ще се сринат с -40% от сегашните, и то като за начало...
А междувременно, твоите доходи само ще растат.
Ех мечти..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Даваш 632 000 лева после всеки ден палиш свещи ,да не се отколни някоя ракета или да пропуснат някой ирански дрон Шахед
Света се изврати тотално ...но истината е че хората изгубиха разсъдъка си ,и смятам че това е най-вече заради ударното навлизане на интеренет и технологиите навсякъде ,човешкия ум,разсъдък в следствие на тези всички процеси на парктика започна процес на закърняване
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отново ще ти кажа друга случка ,пак истинска ,с брокерка от Явлена ,преди доста време се запознах с нея ,тя беше доста по-голяма от мен ,по едно време даже ми изпращаше покани по фейса ,не знам дали е искала нещо по-лично ,както и да е ,та с нея на няколко пъти се виждахме на по кафе ,ходих на няколко огледа с нея ,тя ми каза че след срива на цените 2008 ма е купила тристаен панел ,нов от тези с лоджиите ,те са строени около 80-те години ,до границата със Северен парк ,Връбница ,за 35 000 евро ,от някакъв който го бил закъсал,обясни ми тогава че в блока са все хора с добри позиции ,работеши като главни редактори по медии и все подобни ,така че нещата са едни на приказки ,на терен съвсем други
Или е имало един главен редактор, една брокерка, двама счетоводителя и останалите са пенсионери и наркомани?
Боже колко е ниско нивото в този форум, боже..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тия скапани тухларници дали ще се окажат баси желязната инвестиция?
Акции на технологични гиганти ударно потъват, индекси се сриват, биткойни и криптоси се отичат в канала, на скапаните първобитни тухли(дето няма никакви технологии в тях) нито войни, нито земетресения, нито презастрояване, нито демографски кризи могат да им мръднат цените... каква е тази простотия и аз не мога да си я обясня...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Чакате вие, ама те такива форсмажорни обстоятелства се случват рядко, и никой не може да предвиди точно кога ще се случат.
Ето например избухването на войната в Украина.
Примерно някой собственик на 2-3-4 имота в Киев - довчерашен милионер, изведнъж се превърща в бедняк.
В тоя ред на мисли никой ли участник в темата не се е замислял за покупка на промоция на имоти в Украина?
Въобще някой знае ли колко е спадът на имотите при тях?
Така като гледам офертните им цени - въпреки, че нямат нито ток, нито вода, нито парно, нито интернет имотите им държат цени и не падат
Двустаен за 632 000 лв
https://blagovist.ua/eng/object/285253682
Света се изврати тотално ...но истината е че хората изгубиха разсъдъка си ,и смятам че това е най-вече заради ударното навлизане на интеренет и технологиите навсякъде ,човешкия ум,разсъдък в следствие на тези всички процеси на парктика започна процес на закърняване
- 3 Харесвания
Коментар
-
Отново ще ти кажа друга случка ,пак истинска ,с брокерка от Явлена ,преди доста време се запознах с нея ,тя беше доста по-голяма от мен ,по едно време даже ми изпращаше покани по фейса ,не знам дали е искала нещо по-лично ,както и да е ,та с нея на няколко пъти се виждахме на по кафе ,ходих на няколко огледа с нея ,тя ми каза че след срива на цените 2008 ма е купила тристаен панел ,нов от тези с лоджиите ,те са строени около 80-те години ,до границата със Северен парк ,Връбница ,за 35 000 евро ,от някакъв който го бил закъсал,обясни ми тогава че в блока са все хора с добри позиции ,работеши като главни редактори по медии и все подобни ,така че нещата са едни на приказки ,на терен съвсем други
Обаче не ставаха да се освежат и да се пуснат под наем, много разбити. И заради ниската цена ги купиха доста бързо, за 1 или 2 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Малко са -40% спад. С Кавръков чакаме поне -65%, за да стигне дъното от преди 9 години. Аз влизам тогава. За Кавръков не знам. Може тогава да реши да чака още по-големи дъна.
Ето например избухването на войната в Украина.
Примерно някой собственик на 2-3-4 имота в Киев - довчерашен милионер, изведнъж се превърща в бедняк.
В тоя ред на мисли никой ли участник в темата не се е замислял за покупка на промоция на имоти в Украина?
Въобще някой знае ли колко е спадът на имотите при тях?
Така като гледам офертните им цени - въпреки, че нямат нито ток, нито вода, нито парно, нито интернет имотите им държат цени и не падат
Двустаен за 632 000 лв
https://blagovist.ua/eng/object/285253682
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеInvesting.com- Резервната банка на Австралия (RBA) повиши лихвените проценти, както се очакваше във вторник, но също така повиши прогнозата си за инфлацията и намали перспективите си за БВП, тъй като отбеляза повече насрещни ветрове за икономиката от увеличен ценови натиск и повишаващи се лихви.
RBA повиши целевия си паричен лихвен процент с 25 базисни пункта (bps) до 2,85%, с което лихвените проценти достигнаха най-високото си ниво от девет години. Централната банка обеща да продължи да повишава лихвените проценти, ако е необходимо, и че ще продължи да възприема подход, основан на данни.
RBA повиши прогнозата си за инфлацията за годината до 8% от 7,75%. Сега също така очаква БВП на Австралия през 2022 г. да нарасне с 3%, по-малко от предишна прогноза от 3,25%.
- 1 like
Коментар
-
Investing.com- Резервната банка на Австралия (RBA) повиши лихвените проценти, както се очакваше във вторник, но също така повиши прогнозата си за инфлацията и намали перспективите си за БВП, тъй като отбеляза повече насрещни ветрове за икономиката от увеличен ценови натиск и повишаващи се лихви.
RBA повиши целевия си паричен лихвен процент с 25 базисни пункта (bps) до 2,85%, с което лихвените проценти достигнаха най-високото си ниво от девет години. Централната банка обеща да продължи да повишава лихвените проценти, ако е необходимо, и че ще продължи да възприема подход, основан на данни.
RBA повиши прогнозата си за инфлацията за годината до 8% от 7,75%. Сега също така очаква БВП на Австралия през 2022 г. да нарасне с 3%, по-малко от предишна прогноза от 3,25%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
Така е като чета с едно око тук, а с другото кодя.. Бъг след бъг произвеждам и на двете места.
Перефразирам, заменяйки само една дума
"А дали самият брокер обитава панелка в Люлин 1? Дали е осигурил панелки и за децата си в Люлин 5 и 6? Вярно е, че там поне има изградена инфраструктура. Но не вярвам кръвопиецът да живее в гето."
И брокерът също е кръвопиец, защото прибира 6% за нищо-правене и освен това е заинтересован от надуване на балони.
Коментар
-
Това означава, че ако внезапно настъпи някакво форс-мажорно обстоятелство и собствениците тръгнат да кешират, цените веднага ще се сринат с -40% от сегашните, и то като за начало...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Брокер,а не банкер ...банкерите са по други квартали и те там не купуват ...
Навремето излъгаха така познати ,купиха два или три апартеманта в Манастирски ливади ,които после ударно продадоха и то на вече малко по-ниски цени ,сума ти народ беше подлъган за да купи там ,после хората си скубаха косите въпреки че с очите си виждат че е гето ,както направиха и с Кръстова вада и всичко в тези райони ,...легенди се носят за качеството на сградите също там ,брокер ми е казвал следната случка ,реална не измислена ,отива с клиент по Мнастирските за оглед ,само че клиента гледа ,и опипвал стените с ръце ,при което се оказва че тухла или две били сложени без да се сложи мазилка между тях ,и те падат ,брокера после се обажда на инветситора ,онзи праща някакъв майстор ,онзи идва полупиян почва да се опитва да ги кове с някакви летвички ,после да ги замазва отгоре ,това е малка част от онова дето остава скрито в тези гета
Така е като чета с едно око тук, а с другото кодя.. Бъг след бъг произвеждам и на двете места.
Перефразирам, заменяйки само една дума
"А дали самият брокер обитава панелка в Люлин 1? Дали е осигурил панелки и за децата си в Люлин 5 и 6? Вярно е, че там поне има изградена инфраструктура. Но не вярвам кръвопиецът да живее в гето."
И брокерът също е кръвопиец, защото прибира 6% за нищо-правене и освен това е заинтересован от надуване на балони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Абсолютно .Ето това е ,което хората с тухли и бели мишки в главите не осъзнават.Огромен излишък на имоти (над 40% в момента) и намаляващо с най-бързи темпове в света население !!!
Отсега нататък ,дългосрочно, тук цифрите винаги ще сочат нула или с минус отпред( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар