If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
и чий ще го дирии лордчето на порта на валенсия?
ше работи от там ли, или зашото няма морски имот
давай го по-сериозно
Хахаха, да, имам една хармоника и с една "туба" да свиря на нея мелодията на "once upon a time in the west", с една шапка на земята пред мен, като заменя панелката за жилище там за дъщеря ми, която завърши испанската гимназия и да не съм й в тежест
Няма смисъл да пиша какво и къде може да купи човек с 200К евро...
Не съм казал, че си палячо, а че отговора ти към Лева е хлъзгав. Такива нереални предложения има във всички квартали и за всякакъв тип жилища. Ерих Мария Ремарк е казал, че всяко обобщение, е признак на повърхностно мислене. Не мисля и че ти мислиш повърхностно, защото си пресметлив инвеститор, но често това, което пишеш, не се припокрива с това, което мислиш. Аз имам 34г. трудов стаж и смея да твърдя, че познавам прекрасно почти всички квартали в три от най-големите ни градове- София, Бургас и Пловдив, където съм служил. Може би само Дюри е по-в час за локациите в страната и тя неслучайно е най-печелившия инвеститор в НИ в темата. Жената има и бизнес нюх и е направила чудеса с имотите, още през 90-те, когато повечето сме били малолетни по отношение на този актив. Познавам само един като нея, който уреди и двамата си синове-мои приятели с имоти, които направиха на ресторанти, съответно на ул. Цар Иван Асен Втори и ул. Сан Стефано.
Берти, само да питам що решаваш ти или още много други хора че 1700€ е скъпо? Какво представляват 1700€, какво друго купуват, къде е мерилката за стойността на парите? Стойност на труд, горива, стоки, услуги - от смяна на гуми, до зъболекарски услуги и здраве, лекарства, хотели, пране, СПА....абе квото се сетиш, билети...театър, транспорт, самолети, посещение на Третяковската галерия... 1700€ е цена която всеки би похарчил срещу нещо у нас И ПО СВЕТА. това е смисълът на тази сума. И защо да е 1000€ примерно, защото е позволима ли? Обясни ми, не съм икономист.
Прекрасно знаете, че за 1700е се купуваше в топ локации преди по-малко от 2 години. Сега едва ли не е офертата на века. Балонът който се наду за две години ще се спука гръмко. Панелки-виолетки по 2700е м2, wtf?
И на мен същия въпрос ми се въртеше в ума, но виж той как извъртя отговора по арменски. Накрая сравни ново с панелките, които се продавали на нереално високи цени. Само, че изпуска 2 безспорни факта за тях. 1. Всички те, без изключение, може би само бл.10 в кв. Свобода в София, са построени в уредени инфраструктурно квартали. 2. Ако моя панеляк между парк и у-ще е с реална квадратура 61м2, новото строителство със същата реална квадратура се обявява за тристаен 80м2. При пазарна икономика, да обявяваш една прослойка продавачи на жилища-конкретен тип строителство, да ги обобщаваш като типаж продавач, с конкретни очаквания от другите продавачи на друг тип жилища е толкова смехотворно, граничещо с палячовщина
Добре аз съм палячо, а ти Лендлорд - така ок ли е?
И на мен същия въпрос ми се въртеше в ума, но виж той как извъртя отговора по арменски. Накрая сравни ново с панелките, които се продавали на нереално високи цени. Само, че изпуска 2 безспорни факта за тях. 1. Всички те, без изключение, може би само бл.10 в кв. Свобода в София, са построени в уредени инфраструктурно квартали. 2. Ако моя панеляк между парк и у-ще е с реална квадратура 61м2, новото строителство със същата реална квадратура се обявява за тристаен 80м2. При пазарна икономика, да обявяваш една прослойка продавачи на жилища-конкретен тип строителство, да ги обобщаваш като типаж продавач, с конкретни очаквания от другите продавачи на друг тип жилища е толкова смехотворно, граничещо с палячовщина
Берти, само да питам що решаваш ти или още много други хора че 1700€ е скъпо? Какво представляват 1700€, какво друго купуват, къде е мерилката за стойността на парите? Стойност на труд, горива, стоки, услуги - от смяна на гуми, до зъболекарски услуги и здраве, лекарства, хотели, пране, СПА....абе квото се сетиш, билети...театър, транспорт, самолети, посещение на Третяковската галерия... 1700€ е цена която всеки би похарчил срещу нещо у нас И ПО СВЕТА. това е смисълът на тази сума. И защо да е 1000€ примерно, защото е позволима ли? Обясни ми, не съм икономист.
Съпоставката ти с някакви стоки и услуги е меко казано наивна. Може да сравниш и с хотел***** в Париж или Манхатън или Токио - тогава какво са 1700Е за метър панелка...
Неслучайно ви писах наложете тези 1700Е на метър, към хилядите апартаменти, които сега се строят - новички,стегнати, верно с общи части, но и подземни паркинги и гаражи, изолация и тн... хората, които ги произвеждат и инвестират са склонни да ги дват на 600-1000Е в прованса и 900-1400(за по-умерени) в София... на фона на това, а не на фона на нощувка в *****хотел тези 1700Е на кв за панелка за ремонт са плашилото, което се ползва, за да тичат вълчо и кавръчето на тъмно зелено в дружба или люлин. Много собственици на такива имоти кой подведен от брокери, кой гледащ от съседа имат нерално високи оценки за това какви пари могат да вземат в момента и не на последно място от кой... обаче никой не се замисля, че покрай лудите им оферти се продава продукцията на инвеститорите в нови тухли.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Аааа Бетерчо има в Ливадите и във Варна и един куп койни / ама те са все едно да кажеш , че имаш част от вакуума :-) та не знам как да ги преброя/
Виждаш ли как се обезценява кеша и какво би означавало 10К евро месечен доход след 10 години примерно ? Тогава сигурно ще стигат за студио в Бухово най-много....
Да, ето затова питам Берти да ми каже.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
не такива като песимиста не бутат пазара - той е меко казано колеблив
пазарът го бутат лъвчета, които смело залагат и купуват богато наред - докато е нагоре модела е самоподържащ се
постепено се увличат и нормалните хора и става панелка 1700Е кв при положение, че ново значително по-качествено са нвити строителите да продават на 1100-1300 с включени разходи по парцела (било жилища били пари)..
това ще се регулира, защото пазар, който е с куца демография в един момент почва да тежи на плещите на спекулантите
тия дето купуват/ме за собствени нужди и със спестен кеш - един взел тънко, друг скъпо, но не тежим на пазара
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Аз със 10К€ на месец преди, знаеш съм изплатил един кредит, макар и малък, купил 4 имота в Сф, две коли, 3 ремонта, после още 2 апарта и се оглеждам за още инвестиции, нооо сегашните баш майстори по доходи и по един курник в провинцията не може да захлупят с тези 10К€. Къде харчат тез кинти им се чудя, просто недоумявам.
Аааа Бетерчо има в Ливадите и във Варна и един куп койни / ама те са все едно да кажеш , че имаш част от вакуума :-) та не знам как да ги преброя/
Виждаш ли как се обезценява кеша и какво би означавало 10К евро месечен доход след 10 години примерно ? Тогава сигурно ще стигат за студио в Бухово най-много....
Коментар