Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
„Цените на имотите са нормални и са такива, каквито предполага основният закон на пазара – търсенето и предлагането“, коментира председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ) Добромир Ганев. Да, поскъпването на жилищата не се хареса на мнозина, и най-вече на семействата с ниски доходи. Не може да се каже, че това беше и плюс за посредниците, тъй като ръстът се случваше доста бързо през последните 2 години и не винаги самите потребители вземаха правилни решения.
Очакванията за новата година са пазарът да бъде по-балансиран и всеки, който участва на него да има повече време и възможности да обсъди своите възможности и да вземе правилни решения за себе си и за семейството си. „Очакваме по-скоро сделките да спаднат след 7-8 години на постоянен ръст с рекорд през 2021 г. за последните 12 години по обем на сделки“, прогнозира Ганев. Колко ще е понижението е трудно да се определи. „Първо трябва да говорим за спад на ръстовете, тъй като през 2022 г. отново имахме рекорд на жилищните индекси с около 15-16% ръст през второто тримесечие спрямо същия период на 2021 г. Вероятно от 15 ще спаднат под 10%“, коментира анализаторът.
лошо, ще се освежават квартири и семейни панели
а за спад явно ще се чака до към 2029препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това беше в контекст за по добра позиция на купувача .
Я да те питам ти като купувач как предпочиташ,да купиш имот по-скъпо или на по-добра цена ?препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Баща съм на две деца.Не живея в София, а в един от областните градове. Децата ми ходят в безплатна детска градина само с други българчета в нея.Голямото дете го записахме в училище пак само с българчета.Ти може и да обвиняваш в расизъм, ама аз съм учил заедно с цигани и не искам да го причиня на децата си.
В градът ни има два големи парка,където се разхождаме с децата.В тия паркове има атракции за децата, а в единият и голяма зоологическа градина.
В градът ни има кино и театър, добри ресторанти и нощни клубове. Поне веднъж месечно водя децата и на спа курорт. Освен това живеем в собствена къща с всички удобства,ливада с трева,люлки за децата, барбекю, лятото слагам и басейн на двора.Близо сме до роднините ни и приятелите.
Престъпността е много ниска в градът.В последните години доста неща се подобриха в градската среда.
Не сме богаташи като пишещите тук,но с 4000 лв месечно семеен доход си позволяваме добър стандарт на живот.
Така че условията за отглеждане на децата ми са прекрасни .Какво повече може да ми предложи някой град в Западна Европа?Нито ще мога да си позволя къща,като моята,нито децата ми ще учат в частни училища, а с Бонго, Ахмед и Мустафа.И постоянно ще съм притеснен дали няма да им се случи нещо.
Явно сте с добри професии с жена ти и градът Ви е голям.
Аз ходя из дълбоката провинция, където е запустяло и е много по-зле от социалистическтие времена, когато беше оживено и нямаше бедност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Баща съм на две деца.Не живея в София, а в един от областните градове. Децата ми ходят в безплатна детска градина само с други българчета в нея.Голямото дете го записахме в училище пак само с българчета.Ти може и да обвиняваш в расизъм, ама аз съм учил заедно с цигани и не искам да го причиня на децата си.
В градът ни има два големи парка,където се разхождаме с децата.В тия паркове има атракции за децата, а в единият и голяма зоологическа градина.
В градът ни има кино и театър, добри ресторанти и нощни клубове. Поне веднъж месечно водя децата и на спа курорт. Освен това живеем в собствена къща с всички удобства,ливада с трева,люлки за децата, барбекю, лятото слагам и басейн на двора.Близо сме до роднините ни и приятелите.
Престъпността е много ниска в градът.В последните години доста неща се подобриха в градската среда.
Не сме богаташи като пишещите тук,но с 4000 лв месечно семеен доход си позволяваме добър стандарт на живот.
Така че условията за отглеждане на децата ми са прекрасни .Какво повече може да ми предложи някой град в Западна Европа?Нито ще мога да си позволя къща,като моята,нито децата ми ще учат в частни училища, а с Бонго, Ахмед и Мустафа.И постоянно ще съм притеснен дали няма да им се случи нещо.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е друго си е родата ти да е част от бившия комунистически режим и наготово да се сдобиваш с апартиНа теб, пък ти се чудя защото събра пари кеш за апартамент ,а си на около 40-45 г. което е невъзможно за хора от средната класа в западна европа и искаш ниски цени за да се конкурираш не само с хора с много пари , а и с хора с по-малки доходи и възможности от теб ,но ти си знаеш защо го правиш, аз не те разбирам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Първото не е зле,изглежда прилично, гледка към Стара планина, чист въздух, за разлика от центъра да речем.
Кофти е че е последнен етаж и няма тец..
Както Левчо писа, Люлин ще привлича търсене, ( очевидно е, че и ти търсиш там :-) ), защото е все още позволимо.Last edited by unimog; 03.01.2023, 17:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Сега остава да кажеш кое е прекрасното и къде са подобренията, че нещо не ги виждам.
Аз вече казах кое не ми харесва, сега ти си на ход.
Така че условията за отглеждане на децата ми са прекрасни .Какво повече може да ми предложи някой град в Западна Европа?Нито ще мога да си позволя къща,като моята,нито децата ми ще учат в частни училища, а с Бонго, Ахмед и Мустафа.И постоянно ще съм притеснен дали няма да им се случи нещо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Айде стига глупости. Колко пари изкарва една чистачка в Лондон ? С тази заплата ще извади ли милион паунда за жилище на нормално нетъмно място или 2-3000+ за наем .
Това което ви разказват като се върнат е приказка ако не сте разбрал. Елементарна аритметика и е пълно със статистика. Не може да имате такъв проблем да не може да умножите няколко цифри
Слушат приказки под шипковия храст от гастари които за да им остане нещо се бутат да живеят в дупки.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЛюлин 2 е новото Елдорадо на имотния пазар -
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8s1ev3&f1=2
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8s1ev3&f1=1
Кофти е че е последнен етаж и няма тец..
Както Левчо писа, Люлин ще привлича търсене, ( очевидно е, че и ти търсиш там :-) ), защото е все още позволимо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Боровския панел си е ок. Жилище та дрънка. Сега ще се купува в Лулин, щото са достъпни и става за живеене там. Слава Богу доста под 2К€ са.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8s1irx&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8s1irx&f1=2
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8s1irx&f1=2
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Честита Нова Година на всички, да сте живи ,здрави и щастливи !!!
Като купувач, аз предпочитам цените да са по-високи защото ниските цени водят до това всеки и работлив и мързелив и образован и необразован да може да купува имот, а това според мен не е най-доброто за нито едно общество !
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Все отнякъде трябва да започне така жадуваната корекция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Пазарът определя цените и това накъде ще поемат без да гарантира, че всеки и работлив и мързелив и образован и необразован може да участва на този пазар, ако не си е направил правилно сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е ако не си бял.....
Аз живея с хора, а не на улицата, а като имам деца предпочитам да растат в сигурна среда и когато поради цвета на кожата или произхода им са малцинство при това мнозинството е откровено враждебно настроено към белите....апсурт.
Знам че не си в тази позиция и не можеш да ме разбереш.
И пак да не кажеш расист - не съм. 15 години по-късно след почивка все още си пиша с негри мюсюлмани при това от Кения в района на Момбаса. Ти едва ли имаш толкова дълга връзка контакт с някой от Африка....
South West London has the 3rd smallest population of
any borough in London after City of London and
Kensington and Chelsea. It’s the seventh smallest
borough in terms of geographical area.
Within this document Greater London Aut
Имате напредък, следваща стъпка е да разчетете картата на града, както и да направите разлика между white/Asian, успех! Жокер като за приятел - нямат предвид само китайци, японци или корейци
Коментар
Коментар