Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
22 противоземетръсни шайби в Банкя, правят постройката практически вечна, като Колизеума и други такива, когато римляните са създали най-трайния бетон -смес от вулканична пепел и вар...препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
То това е груб строеж - кое ще му ползваш - дограмата, баните или някоя от другите инсталации? Като от снимките даже се вижда, че те не стават. Даже ще е по-скъпо от груб строеж понеже ще трябва да къртиш старото и евентуално да ремонтираш неща като покрив които ще получиш нови ако строиш сега.
Това за да го построиш до етап груб строеж днес, без да се пазариш и да чакаш много ще струва между 150-200к евро. Ако добавиш и парцел за 200 пак не прави 450. Най-малкото заради новото ВиК и покрив е по-добре от това произведение. Да не говорим, че може да си избирам разпределения и размери.
Единственото предимство на този панел е че няма да се занимаваш със строителна документация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Доста по-малко е за правене отколкото ако беше на груб строеж. Всеки етап струва много пари, да строиш при сегашните цени си е направо занимание за милионери.
Това за да го построиш до етап груб строеж днес, без да се пазариш и да чакаш много ще струва между 150-200к евро. Ако добавиш и парцел за 200 пак не прави 450. Най-малкото заради новото ВиК и покрив е по-добре от това произведение. Да не говорим, че може да си избирам разпределения и размери.
Единственото предимство на този панел е че няма да се занимаваш със строителна документация.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Като цяло не е лошо, такава беше модата през 2000 г., малко в стил мутро барок.И тук все пак е стилно и изчистено.
Коментар
-
Доста по-малко е за правене отколкото ако беше на груб строеж. Всеки етап струва много пари, да строиш при сегашните цени си е направо занимание за милионери.И тук все пак е стилно и изчистено.
Коментар
-
Доста по-малко е за правене отколкото ако беше на груб строеж. Всеки етап струва много пари, да строиш при сегашните цени си е направо занимание за милионери.
Коментар
-
Ако четеш повече от 2 мнения назад ще забележиш ,че и аз това писах преди да нахраня - едва ли има такива къщи за ремонт за 120 в Банкя. Даже бих дал повече ако е без къщата защото на мен изобщо не ми харесва и ако го взема трябва да се съобразявам с даденостите, които всъщност са сграда на груб строеж защото всичко останало е за правене.
Коментар
-
+1
Прав си. Обаче вилата се ползва, спалните си ги ползват, личи, че техниката им е стара и сигурно не живеят там постоянно. Колата им е хубава,
Въпреки че има косури, не е мизерно и не си заслужава да се влага и да се прави всичко наново.
И ние имаме подобна вила от южната страна на Витоша. И според някой роднини е грешка и недоразумение, братовчедите ми също имаха там и си я продадоха, горе долу получиха пари за един апартамент в София, двустаен или тристаен без екстри.Last edited by pwise; 05.11.2024, 19:26.
Коментар
-
За 120К и парцела не можеш да вземеш.
Коментар
-
Голяма дупка, даже от снимките се усеща какъв невероятен студ е. Това е от тези вили в които ходиш 1-2 пъти обикновенно зимата за 3-4 дни, като 3 от дните умираш от студ и си тръгваш точно като почне да се затопля след като сте изгорили 2 кубика дърва. Тези пейки от "кютуци" покрити с черги(които даже нашите баби и дядовци не са ползвали за това а са за постилане на земята) и капаци залепени на стената не знам как да ги коментирам.
Това има нужда от външна изолация, дограма, основен ремонт на бани, подови настилки и почти всички вътрешни помещения, подмяна и/или изграждане на нова отоплителна система. От снимките не си личи, но най вероятно и покрива ако не за пълна подмяна е за ремонт като гледам и петната по стените явно има и проблеми с ВиК, твърде вероятно е с метални тръби които ще трябва и те да се подменят ако тръгнеш да правиш всичко останало. Като гледам и стърчащите кабели от всякакви стени, разпределителни кутии и къде ли още не ще е нужна ревизия на ел инсталацията - най-малкото да е безопасна за използване. Покрай нея и слаботокови инсталации за интернет/телевизия ако все пак искаш да имаш такива лукс удобства.
Та да, вилата е симпатична, но на цена от 120к, че ти трябват още поне 100к евро да я направиш нормално място за живеене. Да я купиш за 450 в това състояние е безумие.
Коментар
-
Голяма дупка, даже от снимките се усеща какъв невероятен студ е. Това е от тези вили в които ходиш 1-2 пъти обикновенно зимата за 3-4 дни, като 3 от дните умираш от студ и си тръгваш точно като почне да се затопля след като сте изгорили 2 кубика дърва. Тези пейки от "кютуци" покрити с черги(които даже нашите баби и дядовци не са ползвали за това а са за постилане на земята) и капаци залепени на стената не знам как да ги коментирам.
Това има нужда от външна изолация, дограма, основен ремонт на бани, подови настилки и почти всички вътрешни помещения, подмяна и/или изграждане на нова отоплителна система. От снимките не си личи, но най вероятно и покрива ако не за пълна подмяна е за ремонт като гледам и петната по стените явно има и проблеми с ВиК, твърде вероятно е с метални тръби които ще трябва и те да се подменят ако тръгнеш да правиш всичко останало. Като гледам и стърчащите кабели от всякакви стени, разпределителни кутии и къде ли още не ще е нужна ревизия на ел инсталацията - най-малкото да е безопасна за използване. Покрай нея и слаботокови инсталации за интернет/телевизия ако все пак искаш да имаш такива лукс удобства.
Та да, вилата е симпатична, но на цена от 120к, че ти трябват още поне 100к евро да я направиш нормално място за живеене. Да я купиш за 450 в това състояние е безумие.
Прав си. Обаче вилата се ползва, спалните си ги ползват, личи, че техниката им е стара и сигурно не живеят там постоянно. Колата им е хубава,
Въпреки че има косури, не е мизерно и не си заслужава да се влага и да се прави всичко наново.
И ние имаме подобна вила от южната страна на Витоша. И според някой роднини е грешка и недоразумение, братовчедите ми също имаха там и си я продадоха, горе долу получиха пари за един апартамент в София, двустаен или тристаен без екстри.
Коментар
-
Виж каква симпатична вила съм намерил:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bavh94&f1=1
Показва каква е била (каква беше) модата през 2000 г. Все още не са сложили аплици на няколко места и едно осветително тяло. Иначе е правено с пари, имат и много спални,
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Да де, ама 4 Х 120 К.
Скоро ще пускам в Бистрица топ къща.
Сега и един комплекс с къщи за гости ми излиза до язовир.
Коментар
-
Малко ме съмнява без изобщо да съм запознат с пазара там. За 120 ако има документи да "ремонтираш" в петното т.е. да бутнеш и да изградиш отново поне да си спестиш документация ще е жив късмет.
Ако са схлупени и с малък двор, не си заслужава. В дупка никой не иска да живее,
Коментар
Коментар