Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да бех купил
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
с джонката не се ли засякохте някъде
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Като не отдаваш не само, че нямаш кешфлоул, а и получаваш разходи- данъци, сметки и ремонти на общите части. Тоест кешфлола е отрицателен За другото си прав.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Като те чета, нашето Черноморие е златно, нищо, че неморски хора, като Кавръка, твърдят, че било мъртво...аз знам откъде произтича това му твърдение, но паламуда тази година, не е на неговото мнение, че много се хвана по мрежите. Събрах половината кешовица за нужната ми яхта за няколко месеца, въпреки кредита ми, който ми тежеше да си купувам кашкавал, леб и ракия
те не ядът, не пият и не спят, от притеснения, да не им вдигнат лихватапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Разбирам мисълта ти и съм съгласен донякъде. Кешфлоу 0 за даден момент мен лично не ме бърка. Дори го предпочитам спрямо това да пусна наемател на подпазарна цена оти е ного убав. Претенциозен съм към наемателите си и докато не си избера свестен такъв по моите правила, не го отдавам. Който не му изнася, да отива на друго място. Наемодателят определя правилата и има властта над наемателя.
Във високия сегмент, където отдавам аз, ако започнат да се пазарят за цената, работата е на зле. Значи само две неща - че имотът е надценен (а който си разбира от работата не го пуска надценен) или не им е по джоба. А като не им е по джоба и спре да плаща след 3 месеца, какво правим? Лесно може да отидеш в негативен кешфлоу за година назад като си пуснал м@нг@л или спре да плаща, изпокарате се, тръгнеш да го гониш и ти го изпочупи за благодаря. Пък после с 2-та депозита стягай щети за десетки хиляди или води дела с години в българския съд.
Защото ако например за търговски имот на Грабен във Виена ти определяш правилата /буквално/ то това не важи за масово жилищно строителство. При първото имаш една улица с краен брой търговски площи и там имаш деманд шортдиж по дифолт. В момента работим по проект при който за 400 кв.м компания плаща 3.5М евро в брой на друга компания за правото да стъпи като наемател в договор при месечен наем малко над 95К евро.
При жилищното масово строителство ситуацията е точно обратната - там постоянно се печатат нови единици и си изцяло зависим от икономическия цикъл.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Не е само до това да е до водата, а и водата да става за нещо. И в Сайгон имаше имоти по бреговете на Меконг за милиони долари, но в тая воняща на лайна река не бих отишъл никога повече, камо ли да се изкъпя. В южнокитайско море водата е чиста и топла, но заради отровните гадини, плажовете които нямат предпазни мрежи са практически неизползваеми. (то е все едно да лижеш захар през стъкло). По света има доста плажове без отровни гадини, но пък има доста сърфисти които дават фира като храна за акули.
Иначе мизерия има навсякъде, дори в Сингапур имаше квартали като софийските панелни гета като Красна Поляна, където ясно си личеше нископлатената работническа класа, свираща се в имоти под наем или по 2ма 3ма в една деЦка.
И хората там пътуват по 80-100 км с мотопед на работа до големия град, а тук нашите сривльовци още се назлъндисват на Самоков, Бобошево и Ихтиман. (нищо след време ще се усетят).
Мен ме жилна една безобидна медузка в Персийския залив преди години. Само леко припарване, но после червенината, сърбежа и болката продължиха цял месец. А представи си Ируканджи или от рода медузки. И мрежите ги не ловят, щото чадърчето им е само сантиметър. Директно както казваш ти - Малашевци или Орландовци.Last edited by bulgarian lev; 25.12.2022, 21:50.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Хехехе, 2016-та, оттогава имотите са с 200% нагоре в Türkiye.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Аз на очите и на краката си ли да вярвам или на празни приказки.
На глифада го гледах 2016-а 60кв за 35к€. На 2 пресечки от морето, 3 етаж от 4 БЕЗ АСАНСьОР (това ме отказа)Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Аз на очите и на краката си ли да вярвам или на празни приказки.
На глифада го гледах 2016-а 60кв за 35к€. На 2 пресечки от морето, 3 етаж от 4 БЕЗ АСАНСьОР (това ме отказа)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ботича гледа в гета за масите, слага филтъра и готоо.
В Глифада за 300 € и палмата отпред на някоя къща или кооперация не мое да си купи.
На глифада го гледах 2016-а 60кв за 35к€. На 2 пресечки от морето, 3 етаж от 4 БЕЗ АСАНСьОР (това ме отказа)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Не е само до това да е до водата, а и водата да става за нещо. И в Сайгон имаше имоти по бреговете на Меконг за милиони долари, но в тая воняща на лайна река не бих отишъл никога повече, камо ли да се изкъпя. В южнокитайско море водата е чиста и топла, но заради отровните гадини, плажовете които нямат предпазни мрежи са практически неизползваеми. (то е все едно да лижеш захар през стъкло). По света има доста плажове без отровни гадини, но пък има доста сърфисти които дават фира като храна за акули.
Иначе мизерия има навсякъде, дори в Сингапур имаше квартали като софийските панелни гета като Красна Поляна, където ясно си личеше нископлатената работническа класа, свираща се в имоти под наем или по 2ма 3ма в една деЦка.
И хората там пътуват по 80-100 км с мотопед на работа до големия град, а тук нашите сривльовци още се назлъндисват на Самоков, Бобошево и Ихтиман. (нищо след време ще се усетят).
- 1 like
Коментар
-
И хората там пътуват по 80-100 км с мотопед на работа до големия град, а тук нашите сривльовци още се назлъндисват на Самоков, Бобошево и Ихтиман. (нищо след време ще се усетят).препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Значи ако правилно съм разбрал логиката тук е дадени са 100 единици капитал който "трябва" да носят нетна годишна доходност от 5%. И ако тази доходност падне под 5% решението е да нямаме наемател т.е. правим кеш флоуа да е 0?
Това което казвам и е факт че пазара е винаги прав що се отнася до масовия жилищен сегмент. Да сравняваш топ пазар на остров с ограничена площ с недоразвит такъв в малка държава не издържа логика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Имот до водата - Сингапур, Истанбул...минимум 15-20К$ на метър.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар