IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

до колко демографията е фактор предстои да разберем идните няколко години, когато достатъчно хора са 'спасили кеша' от инфлацията под формата на жилища и достатъчно хора са купили даже с кредит с идеята да спекулират и/или отдават под наем.
    Ще видим. Това ако се случи, ще е след време.
    А след време какво ще стане, никой не може да каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Което ще създава непрекъснат натиск върху наемите надолу...
      Само да кажа, понеже много се фантазира, че наемите към момента са само нагоре.
      Ако в един момент се наводни пазара, ще паднат, да.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

И аз искам още, но и ние сме на възраст когато не се случват нещата. Въпросът е че тези които са млади не правят достатъчно.
        Младите семейства с кредит и маломерни имоти ги купуват щото искат в София и на скъпо място. Никой не им пречи да си купят цяла къща дори за по-малко пари на 50км от София / демек позволимо за пътуване/ Всяко нещо си има цена и е въпрос на приоритети да прецениш кое ти е по-важно - децата или имот в Гоцето, куче, почивка на Занзибар или жена ти да е шеФ в мултинационална компания.... Всеки сам решава какво иска. Очевидно децата са по-слабо желани от другите неща.. Колко по-яко е да имаш куче от дете....
        Не знам дали имаш баща или дядо живи ....Разпитай ги колко богато са живеели едно време и как е имало по 3-6 деца в семейство....Аз съм го правил с моите дядовци....отгледани от сами майки и убити бащи при балканските войни. Знаеш ли как сама жена е гледала по няколко чавета тогава и какъв имотен лукс е било ?

Пп Знаеш ли какво говореха шиптарите преди 15-20 години на македонците / без БГ самосъзнание/ ? Че ви биеме со к***ц....
        Това последното и Миро го е казвал.

Мъжете по принцип искаме да има повече деца и да се работи по въпроса.

Last edited by Evgo; 02.02.2023, 14:58.

Коментар

2008-ма беше пак така..

до колко демографията е фактор предстои да разберем идните няколко години, когато достатъчно хора са 'спасили кеша' от инфлацията под формата на жилища и достатъчно хора са купили даже с кредит с идеята да спекулират и/или отдават под наем.
          През 2020-та и 2021-ва, нали всички вкупом се юрнаха да спасяват кеша в тухли.
          Сега всички тези имоти предстои да излязат на пазара.
          Защото собствениците им ще искат да получат все-пак някаква доходност от тях.
          Което ще създава непрекъснат натиск върху наемите надолу...
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

При мен има субективни причини заради тежко раждане и възрастта на жена ми е много опасна друга бременност. Така че със сигурност нямането на повече деца не е,защото не искам.
            Иначе не е е нормално в държавата с най-бързо намаляващото население в света и с бум на строителството цените на имотите да растат.
            И естествено ,че тия цени са една от пречките пред по-висока раждаемост. Щото повечето млади семейства или купуват маломерни имоти или живеят под наем като и в двата случая е пречка пред това да отглеждат повече деца.Да не говорим, че голяма част от доходите им отиват за вноски по кредитите.
            И аз искам още, но и ние сме на възраст когато не се случват нещата. Въпросът е че тези които са млади не правят достатъчно.
            Младите семейства с кредит и маломерни имоти ги купуват щото искат в София и на скъпо място. Никой не им пречи да си купят цяла къща дори за по-малко пари на 50км от София / демек позволимо за пътуване/ Всяко нещо си има цена и е въпрос на приоритети да прецениш кое ти е по-важно - децата или имот в Гоцето, куче, почивка на Занзибар или жена ти да е шеФ в мултинационална компания.... Всеки сам решава какво иска. Очевидно децата са по-слабо желани от другите неща.. Колко по-яко е да имаш куче от дете....
            Не знам дали имаш баща или дядо живи ....Разпитай ги колко богато са живеели едно време и как е имало по 3-6 деца в семейство....Аз съм го правил с моите дядовци....отгледани от сами майки и убити бащи при балканските войни. Знаеш ли как сама жена е гледала по няколко чавета тогава и какъв имотен лукс е било ?

Пп Знаеш ли какво говореха шиптарите преди 15-20 години на македонците / без БГ самосъзнание/ ? Че ви биеме со к***ц....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.02.2023, 14:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Ами слушай внимателно и си записвай.
              Една от причините 2008, 2009,2010 - много лоши кредити и много имоти на публична продан на ниски цени. Ама наистина много, като се продаваха от жилища, до хотели и цели предприятия.

В момента - рекордно нисък брой лоши кредити и тотално различна политика по отношение на просрочията от страна на банките.

Има и други нещица, ама тях ти ги оставям за домашно, помисли сам.
              Руснаците НЕ продават в момента масово. Не разбрахте ли вече?
              Никой тук не твърди, че няма да падат. Просто не падат в момента, въпреки твоите включително прогнози.
              2008-ма беше пак така..

жилищния фонд расте - като строителството е знаеш къде
              населението старее и намалява

Last edited by bertram; 02.02.2023, 13:51.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да аз бях, не казвам че е хубаво да стане и у нас така, но това не зависи от думи, а от дела. И 2 деца НЕ СА достатъчни..., за да не се стигне до там да сме малцинство.
                Имотите не са проблема да няма деца , нали всички твърдите че има предостатъчно. Ето ти имаш къща в която можеш да гледаш 10 деца, ама имаш само 2.... Проблема е в материалистичният светоглед и ценности налагани от маркетинговата прозападна промивка под всякаква форма Жената топ меринджей вместо да ражда деца, апарт на паветата или беемве на кредит е много по-важно от чаве, кучето е по-човек от детето, дай 10К за почивка вместо с тези 10К да гледаш 2-3 деца., осмиването във всякакви комедии на детските пакости и колко по-яко е да си джендър.... Където и да се обърнеш има антидетска пропаганда на макс.
                В тази схема схема поевтиняването на имотите / ама има ли накъде като в провинцията повечето са под строителна себестойност за продажба няма нищо общо освен желанието язе съм зле ама сакам и Вуте да е зле...или по-зле/
                При мен има субективни причини заради тежко раждане и възрастта на жена ми е много опасна друга бременност. Така че със сигурност нямането на повече деца не е,защото не искам.
                Иначе не е е нормално в държавата с най-бързо намаляващото население в света и с бум на строителството цените на имотите да растат.
                И естествено ,че тия цени са една от пречките пред по-висока раждаемост. Щото повечето млади семейства или купуват маломерни имоти или живеят под наем като и в двата случая е пречка пред това да отглеждат повече деца.Да не говорим, че голяма част от доходите им отиват за вноски по кредитите.

Коментар

Келеш ще викаш на някое от децата си. Наистина не ти отива на годините...
                  Със здраве.
                  Ти пръв почна с обидите, като за изразеното ми мнение го определи,че съм ревал като вдовица за хуй.
                  Ами на зло куче,зъл прът.Дръж се учтиво и ще ти отговоря със същото.

Коментар

Като премина през целият спектър на обиди-от бездетен,до безимотен, сета го докара и до възрастта ми.
                    Дръж се учтиво е ще имаш подобно отношение. Иначе на зло куче,зъл прът.
                    Келеш ще викаш на някое от децата си. Наистина не ти отива на годините...
                    Със здраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Проблема е че всеки чака чудо ?!
                      Как да стане това чудо с демографията конкретно след като няма раждаемост ?
                      Ако някой измисли друг начин за увеличаването на българите без жените да раждат ,може да заповяда .
                      Не само в България ,в по-голямата част от света населението расте но само от опредлени националности,араби,турци,африканци,иранци,южноаме риканци,мексиканци и всякакви такива националности,същите вече отдавна са превзели Европа ,проблема на българите е че ние не обичаме много чудженците ,да казват готстоприемни сме ,но гена ни е такъв че не обичаме чужди народи да съжителстват с нас ,защото нямаме в историята си колонизаторски черти,държавите които са били колонизатори ,там е друго малко по различно
                      Кавръче, конкретно един път не си случил на жена, но кой те спира да си намериш нова и да си направиш още 2 деца примерно ? Имаш кеш , можеш дори и сега да си купиш 3-стайно жилище в по-краен квартал. Какво ти пречи да го направиш ?

Коментар

Ти скоро не си е.л, да? Или криза на средната възраст. Миличкия, успокой се.
                        Като премина през целият спектър на обиди-от бездетен,до безимотен, сета го докара и до възрастта ми.
                        Дръж се учтиво е ще имаш подобно отношение. Иначе на зло куче,зъл прът.

Коментар

Не беше ли ти,който казваше,че като отиде в Западна Европа се чувствал като в държава от ислямският свят и даже са се опитали да те ограбят в градския транспорт?
                          И сега твърдиш, че няма нищо лошо и България да стане такава.
                          Да аз бях, не казвам че е хубаво да стане и у нас така, но това не зависи от думи, а от дела. И 2 деца НЕ СА достатъчни..., за да не се стигне до там да сме малцинство.
                          Имотите не са проблема да няма деца , нали всички твърдите че има предостатъчно. Ето ти имаш къща в която можеш да гледаш 10 деца, ама имаш само 2.... Проблема е в материалистичният светоглед и ценности налагани от маркетинговата прозападна промивка под всякаква форма Жената топ меринджей вместо да ражда деца, апарт на паветата или беемве на кредит е много по-важно от чаве, кучето е по-човек от детето, дай 10К за почивка вместо с тези 10К да гледаш 2-3 деца., осмиването във всякакви комедии на детските пакости и колко по-яко е да си джендър.... Където и да се обърнеш има антидетска пропаганда на макс.
                          В тази схема поевтиняването на имотите / ама има ли накъде като в провинцията повечето са под строителна себестойност за продажба няма нищо общо освен желанието язе съм зле ама сакам и Вуте да е зле...или по-зле/
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.02.2023, 13:35.

Коментар

Никой за нищо не ми е крив,бе цървул.Дреме ми за скапаните ви апартаменти,живея си в къща и НИКОГА не бих живял в апартамент, независимо дали е мой или под наем.Въпросът е,че искате да населите България с диваци само и само да не падат цените на компорите ви.
                            Ти скоро не си е.л, да? Или криза на средната възраст. Миличкия, успокой се.

Коментар

2009-та защо паднаха цените. Тогава имаше повече хора в България, по-млади и по-малко имоти. Чужденците също бяха наоколо, а сега и британци и руснаци са или пласирали или търсят начин да пласират. Има едно търсене от украинци, но то не може да компенсира.

викаш вечен ръст, защото това е истината и пътят
                              Ами слушай внимателно и си записвай.
                              Една от причините 2008, 2009,2010 - много лоши кредити и много имоти на публична продан на ниски цени. Ама наистина много, като се продаваха от жилища, до хотели и цели предприятия.

В момента - рекордно нисък брой лоши кредити и тотално различна политика по отношение на просрочията от страна на банките.

Има и други нещица, ама тях ти ги оставям за домашно, помисли сам.
                              Руснаците НЕ продават в момента масово. Не разбрахте ли вече?
                              Никой тук не твърди, че няма да падат. Просто не падат в момента, въпреки твоите включително прогнози.
                              Last edited by Meandmyself; 02.02.2023, 13:37.

Коментар

Тва какво искаш и тва какво става са отделни неща, келеш.
                                Същото е и с цените на имотите. Много ви се иска надолу, ама няма. Който купил, купил, да живее бодрия наемател.
                                А ти където и да се пръкнеш, все някой ще ти е крив за нещо. И в Запазна Европа, и тука, все някой ще ти е крив, я сирийците, я светия синод.
                                Никой за нищо не ми е крив,бе цървул.Дреме ми за скапаните ви апартаменти,живея си в къща и НИКОГА не бих живял в апартамент, независимо дали е мой или под наем.Въпросът е,че искате да населите България с диваци само и само да не падат цените на компорите ви.

Коментар

Working...
                                X