IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересно.

Не знам дали е удачно да ограничаваш контигента от купувачи до такъв, където кандидатите биха склонили да платят в злато.
    Сякаш би било по-удачно да бъде нормална сделка и след това да се закупи златото. ЯВно човекът иска да си спести таксите за закупуване на злато.

В случая ще бъде бартерна сделка (както би било един имот срещу друг имот с доплащане, примерно).

Не знам дали е правено с биткойни в БГ за имоти. Навярно да.

Коментар

• В тоя ред на мисли, как става процедурата директно да си продадеш/размениш имота срещу биткойнс или злато ?
      В смисъл, без да се минава през банкстерската система ?
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
        Ората минаха направо на кюлчета...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...-owORybzglDq1g
        Ората усещат, че става опасно да се държат пари в български банки.
        По времето на Втората световна война, първото нещо, което направили нацистите в Германия е да блокират банковите сметки на германците. За да не могат да се противят.
        Сами се сетете, какво ще е първото, което ще направят бг-продажните подлоги в политиката ако стане някакво извънредно(или военно) положение в бг.
        Запомнете, парите по сметки в банки не са ваши пари.

Според мен човекът с обявата много добре прави - разменя тухли срещу 8 кила злато...
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
          Како сте банда ? Минавам съвсем набързо не следя много и темета и цените напоследък, че приоритет ми станаха чаветата / едното е на път да го дават по новините след някоя година и трябва да го съпортвам/. Цените са станалЕ мани бегай и с тея неколко процента дето прая от кеша с други инструмента мога да гоня само пушека на парният локомотив на тулата... Ама тва е кат съм тъпичък шъ си плащам за акълот или липсата на такъф....
          И една история - далечни познато беха дълги години на сгоден наем - задръстена хазяйка не им актуализираше цифрите май около 600 лева за двустаен на прилично място / сега наема е 600 ама евро на това място... поне/ Та смени се собственика и наемът биде актуализиран / не знам до колко точно/ та тези герои решиха разбираш ли да накажат новата хазяйка като си купят на зилену , а хазяйката ще отдаде на пазарна цена на други за седмица.... Та как си купиха схемата е топ - платиха първоначалната вноска с потребителски кредит и кеш от родата на РЪКА на строителя , като стане почти готово но не съвсем ще изтеглят ипотечен кредит , а за дУвършването ще вземат още 1 потребителски кредит. Само лихвените плащания без главниците към момента на трите кредита ще бъдат 1500-2000 лева / взимат маломерка тип Ратко на по-смотано място от наема сега с Шведско мигрантски привкус/... това в случай че не им вдигнат лихвите...., но евентуално тулата ще бъде тяхна след 30 години. Това съпоставено на 1000 лева наем примерно....
          Странни времена....и чак сега разбирам защо наемателите по големите западни градове са по 80-90%.... нема купуване туй...кой купил купил ама не слушахте като ви разказвахме ко иде....
          Тука нещо в тази история не ми пасва. Лихвите без главницата били 1500-2000. Колкото и да са краткосрочни кредитите, това са луди цифри. Мързи ме да ги разиграя в ексела, но нещо не е така.
          Ако са бързи кредити не коментирам, това би било абсурд (не, че не е абсурд да нямаш самоучастие спестено и да прибягваш до кредит и рода... ).

Иначе купувайки с ипотечен на сегашни условия, нека вземем 2,7% ГПР:

Цена имот 220 К евро
          Ипотека 200 К евро
          Самоучастие 20 К евро
          Разходи по сделка 10 К евро
          Срок 25 години

Анюитетна вноска излиза 917 евро. Лихвата платена в първата вноска (ще намалява всеки месец) е 450 евро. А наемът на еквивалентно жилище, ако заложим 4% възвращаемост, би бил 1450 лева.

Изгодно е да се купува: парите са с много ниска цена, инфлацията обезценява главницата и наемите номинално само ще растат (заплати яко нагоре). Който е купувал и отдавал под наем го знае пределно добре. Стига сте плашили хората. После се озовават на 35 и без собствено жилище, само щото са чели този форум.
          Last edited by direkto4eto2; 26.11.2024, 08:38.

Коментар

На какво?

Е, на имоти. На какво да е

Коментар

• Како сте банда ? Минавам съвсем набързо не следя много и темета и цените напоследък, че приоритет ми станаха чаветата / едното е на път да го дават по новините след някоя година и трябва да го съпортвам/. Цените са станалЕ мани бегай и с тея неколко процента дето прая от кеша с други инструмента мога да гоня само пушека на парният локомотив на тулата... Ама тва е кат съм тъпичък шъ си плащам за акълот или липсата на такъф....
              И една история - далечни познато беха дълги години на сгоден наем - задръстена хазяйка не им актуализираше цифрите май около 600 лева за двустаен на прилично място / сега наема е 600 ама евро на това място... поне/ Та смени се собственика и наемът биде актуализиран / не знам до колко точно/ та тези герои решиха разбираш ли да накажат новата хазяйка като си купят на зилену , а хазяйката ще отдаде на пазарна цена на други за седмица.... Та как си купиха схемата е топ - платиха първоначалната вноска с потребителски кредит и кеш от родата на РЪКА на строителя , като стане почти готово но не съвсем ще изтеглят ипотечен кредит , а за дУвършването ще вземат още 1 потребителски кредит. Само лихвените плащания без главниците към момента на трите кредита ще бъдат 1500-2000 лева / взимат маломерка тип Ратко на по-смотано място от наема сега с Шведско мигрантски привкус/... това в случай че не им вдигнат лихвите...., но евентуално тулата ще бъде тяхна след 30 години. Това съпоставено на 1000 лева наем примерно....
              Странни времена....и чак сега разбирам защо наемателите по големите западни градове са по 80-90%.... нема купуване туй...кой купил купил ама не слушахте като ви разказвахме ко иде....

Коментар

Изобщо не стигнахме до задатък, щото почнаха да ми играят номера с готови документи за сделка.
                Толкова въртене а можеше просто да кажеш, че си им върнал депозита понеже не сте успели да изкарате документи в срок.
                Иначе този "депозит" брокер не го връща ако не е по негова вина.

Коментар

• Ората минаха направо на кюлчета...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...-owORybzglDq1g

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ти как си представяш чакал да купи? Представи си, той бленува за 500€ квадрата, а чете че трябва да шари 3К€ за свястно жилище в столицата да речем. Ми представи си колко трябва да шари за разходи по придобиване. Даже и да изповядва много под пазарната цена. Ми те получават гърч на секундата. Ми как се кредитира чакал, който сигурно работи и на сянка и доходите му са на тъмно. Коя банка дава така пара? Айде за ипотечен сигурно е по-лесно, но потребителски заем е изключен.
                    Банкера дава чадър, когато времето е слънчево и докажеш, как ще плащаш...
                    Като завали, казва - дай си ми чадъра, беше на заем...

Коментар

Ми то коня трЕбЕ да стане 500 К, та да стигнат... ?!?

п.п. Едва ли цените у Владиславово ще са тези...?!
                      Ти как си представяш чакал да купи? Представи си, той бленува за 500€ квадрата, а чете че трябва да шари 3К€ за свястно жилище в столицата да речем. Ми представи си колко трябва да шари за разходи по придобиване. Даже и да изповядва много под пазарната цена. Ми те получават гърч на секундата. Ми как се кредитира чакал, който сигурно работи и на сянка и доходите му са на тъмно. Коя банка дава така пара? Айде за ипотечен сигурно е по-лесно, но потребителски заем е изключен.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Требва още някой голям играч да купи за 10 млрд долара коне, за Владиславово - 30 кв м в стар панел. Далавера ще е. За 3К€ метъра не мисля че ще успее с тази крупна сума биткоини. и то ако цените останат такива...но имам чувството че 3К€ може да стане във Владиславово точно. Тогава драмата ще е голяма.
                        Ми то коня трЕбЕ да стане 500 К, та да стигнат... ?!?

п.п. Едва ли цените у Владиславово ще са тези...?!

Коментар

Март, след шенген, глей как ще ъпдейтваме...
                          Ние да. С наеми и прочие. Тигрите от перона ще разберат за много ъпдейти тепърва.

Коментар

Ееее, ти им счупи зъбите....

Сега ще има рев и сополи...

Ветера, колко трЕба да чЕка та да купи там...?!?
                            Требва още някой голям играч да купи за 10 млрд долара коне, за Владиславово - 30 кв м в стар панел. Далавера ще е. За 3К€ метъра не мисля че ще успее с тази крупна сума биткоини. и то ако цените останат такива...но имам чувството че 3К€ може да стане във Владиславово точно. Тогава драмата ще е голяма.

Коментар

Трябва да оглеждат селата на около 20-30 км от големите градове за покупка. Но и там не е евтино вече. И наемите живо да следят, защото ще отхвръкнат с поне 30% и пак ще се озъбят.
                              Март, след шенген, глей как ще ъпдейтваме...

Коментар

Ееее, ти им счупи зъбите....

Сега ще има рев и сополи...
                                Трябва да оглеждат селата на около 20-30 км от големите градове за покупка. Но и там не е евтино вече. И наемите живо да следят, защото ще отхвръкнат с поне 30% и пак ще се озъбят...макар и без зъби.

Коментар

Working...
                                X