Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Ники, много съм си в час. Въпроса е ,че при ТЕГЛЕНЕ досега не съм чула да се иска доказване на произход на пари които са били до този момент в същата банка !!! Например месец май когато купувах къщата се наложи да прехвърля парите от една банка в друга и тогава попълвах такава декларация, но след това когато ги прехвърлих в сметката на купувача в същата банка не ми поискаха да попълвам декларация. При Нотариуса, също попълвах декларация, но това го има от време оно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това са неща дето ги има от поне 10 години,поне не се издавай че ич не си в час.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Имаше персонални известия от Банките да се обнови личната информация в някой клон на банка, ако не е направено навреме да не би за това да е необходимо подобно попълване на бумащина…
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Това е що не се движат парите дето имаш ....И ако е лична сметката и не си я пълнил под 10к ,вс пари си описвал от какво са така или иначе , но сега наново ,т.е. двоино засичане .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Това по дяволие какво е сега?
на втората я затварят и дават парите на някой по-активенпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Преди месец имах подобни приключения. Били ми замразили сметките щото от година нямало движение по тях и писах и попълвах 50 страници документи да ги прехвърля на друго място ...дори не съм ги теглил кеш....Писах и че ме ощавиха с такси яко като бонус.
Една от причините да наливам в имоти преди беше, че не искам да се разправям с банки.... Бях го забравил за известно време....но си го припомних.... Само 10% да мръднат надолу цените на имотите и скок подскок....:-) Пак ще приключа с банките за няколко години...
Имаше персонални известия от Банките да се обнови личната информация в някой клон на банка, ако не е направено навреме да не би за това да е необходимо подобно попълване на бумащина…
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Това по дяволие какво е сега?И ако е лична сметката и не си я пълнил под 10к ,вс пари си описвал от какво са така или иначе , но сега наново ,т.е. двоино засичане .
Коментар
-
Преди месец имах подобни приключения. Били ми замразили сметките щото от година нямало движение по тях и писах и попълвах 50 страници документи да ги прехвърля на друго място ...дори не съм ги теглил кеш....Писах и че ме ощавиха с такси яко като бонус.
Една от причините да наливам в имоти преди беше, че не искам да се разправям с банки.... Бях го забравил за известно време....но си го припомних.... Само 10% да мръднат надолу цените на имотите и скок подскок....:-) Пак ще приключа с банките за няколко години...
ПП А навлезе ли биг брадъра с тоталния контрол жална ни майка !Last edited by pa4anga; 22.02.2023, 15:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Глупости.... попълвах едни въпросници ...от пиле мляко....включително какви са ми доходите, какви очаквам да бъда.... Айде не 50 страници , но сумарно десетина...
Ако не съм ги бил попълнил нямало да ми размразят сметките замразени от липса на активност
Коментар
-
На тази банка съм клиент от 10+ години, а жена ми от 25 години.
Всичко пристига по банка при тях. И двамата попълвахме документи 2 юаса защото иначе нямало да ни направят преводите....
Питах ги дали БНБ ги искат / очевидно беше, че част от нещата са си техни/ , но тва е ако искам - без документите нямало да имам достъп до средствата си....
Сещаш се нали ? Първата ми мисъл беше тула, втората мисъл тула и третата също....
Кеша е боклук. Тия дето си изпраха парите в имоти вече никой не може да ги пипне. За имоти няма въпросници. Даже единствения начин някой простосмъртен да попълни KYC въпросник правилно е да каже че парите са от имот. Щом са от имот, най-много да те питат купувача от къде има пари и после спират да питат. Обаче ако имаш някакви пари местени тук там, открита закрита сметка, през акции, през бондове ще те питат за цялата верига на произхода до заплата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по-скоро са те прекарали през стандаттния пакет документи за откриване на сметка
което пак не е никаква драма,а само леко досадно.
ако това ти е мотива да се набиеш в края на 10бичи цикъл...ами давай, но май май си в лагера на понижителите вече .
Всичко пристига по банка при тях. И двамата попълвахме документи 2 юаса защото иначе нямало да ни направят преводите....
Питах ги дали БНБ ги искат / очевидно беше, че част от нещата са си техни/ , но тва е ако искам - без документите нямало да имам достъп до средствата си....
Сещаш се нали ? Първата ми мисъл беше тула, втората мисъл тула и третата също....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Глупости.... попълвах едни въпросници ...от пиле мляко....включително какви са ми доходите, какви очаквам да бъда.... Айде не 50 страници , но сумарно десетина...
Ако не съм ги бил попълнил нямало да ми размразят сметките замразени от липса на активност
което пак не е никаква драма,а само леко досадно.
ако това ти е мотива да се набиеш в края на 10бичи цикъл...ами давай, но май май си в лагера на понижителите вече .Last edited by bertram; 22.02.2023, 15:01.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по линия на 'озъбването' и заявяването - ако е малък клон може и да нямат такава наличност ( да не говорим, че над определен праг банките имат допълнителни такси при теглене без заявка с условието -ако са налични в клона)
по линия на 'доказването' - попълва се декларация, в която накратко описваш произход на парите (доход по трудов договр, дходи от дивиденти и тн) - никаква драма ако можеш да напише 2 изречения и да се подпишеш
Ако не съм ги бил попълнил нямало да ми размразят сметките замразени от липса на активностLast edited by pesimist4o na kvadrat; 22.02.2023, 14:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Много тъжно, но и много вярно за жалост. Червеничкото обаче много ме смути, нали парите са били в банката защо са искали сега доказателство за произхода им ?
Коментар
Коментар