IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Споменавал съм , че тук избори за градския съвет се печелят само с план за affordable housing. Тук разделението обаче е голямо и има голяма група от хора които правят 400к и голяма група кято прави 50к годишно.Тия с 400к изтласкват теаи с 50к от пазара и се налагат административни мерки, зашото почват проблеми и формиране на гета. В Европа 70-80% са на едно ниво и е странно че се налагат такива мерки
    къде това
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Линк?
      Не разбирам теб какво те радва това? Ти нали не продаваш, а отдаваш под наем? Ако държавата подкрепи купувачите на първо жилище дали наемателите ще растат или намаляват?
      трайчо, като кандидатстваше за работа...
      писа ли в си ви то компютърно грамотен?

може пък да съм алтруист и филантроп и да искам да дам шанс на наемателите първо да помислят,
      дали не могат да...всъщност не могат. опитвал съм много пъти

https://www.investor.bg/a/534-novini...arvo-zhilishte
      Last edited by ratten; 14.03.2023, 23:42.
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
        Полша и Австрия протягат ръка на купувачите на първо жилище

Правителствата в двете страни полагат усилия да повишат достъпността на жилищната собственост за купувачите на първи дом

Липсата на достъп до достъпни жилища се превръща в политически въпрос, след като продажбите на нови ипотечни кредити намаляха наполовина през 2022 г., а компании за жилищно строителство спряха нови проекти.===>2039....евентуално
        Споменавал съм , че тук избори за градския съвет се печелят само с план за affordable housing. Тук разделението обаче е голямо и има голяма група от хора които правят 400к и голяма група кято прави 50к годишно.Тия с 400к изтласкват тези с 50к от пазара и се налагат административни мерки, зашото почват проблеми и формиране на гета. В Европа 70-80% са на едно ниво и е странно че се налагат такива мерки

П.С. Мерките са на градско и обшинско ниво. Държавата няма участие а и как да го прави , като стандарта е много различен в различните щати.
        Last edited by segato; 14.03.2023, 23:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
          Полша и Австрия протягат ръка на купувачите на първо жилище

Правителствата в двете страни полагат усилия да повишат достъпността на жилищната собственост за купувачите на първи дом

Липсата на достъп до достъпни жилища се превръща в политически въпрос, след като продажбите на нови ипотечни кредити намаляха наполовина през 2022 г., а компании за жилищно строителство спряха нови проекти.===>2039....евентуално
          Линк?
          Не разбирам теб какво те радва това? Ти нали не продаваш, а отдаваш под наем? Ако държавата подкрепи купувачите на първо жилище дали наемателите ще растат или намаляват?

Коментар

• Полша и Австрия протягат ръка на купувачите на първо жилище

а ниЯ тук какво очакваме?
            да спрат ипотеките и строителита да фалират
            комай ще местиме маркера на
            2059
            Last edited by ratten; 14.03.2023, 23:30.
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Ами не разбирам каква е разликата между акция и физически залог прав си. Зад акцията също стоят физически активи. А собствеността и правата на апартамента също може да имат дялове. И акцията и апартамента те поставят под отговорност, административна и наказателна. Мислиш глупости.

Банките имат цели звена които огранизират работата на имотите които притежават. Ето случаен пример от ДСК Имоти https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...&f3=&f4=&f11=2

Нямам списък с банките които са купували апартаменти, но може да си сигурен че са купували. Прочети една книга най накрая.
              Значи ако банката купи 0.1% от акциите на BMW, ще назначи човек в борда, така ли ? А може ли да си купи .1% от апартамент ? Нямам идея какъв е този апартамент на ДСК, може просто да е wording на обявата, или банката да го е откупиила на търг, но няма начин да получи директно собственост ако не се върне кредита. Това да не е заложна къща ? Освен това , както виждаш, се опитва да се освободи от него а не да го "експлоатира" .

Зад акция може да не стоят никакви физически активи, Ти застреля цялата софтуерна индустрия испециално така популярните в последните 2-3 дни стартъпи.
              Last edited by segato; 14.03.2023, 22:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Абе явно ти не разбираш каква е разликата между акция и някакъв физически залог, машина , кола или апартамент. Първо , не знам защо банка би се експознала да купи акция директно а няма да направи някое дружество да ги купи а тя да контролира дружеството. Утре ако стане нещо с Виваком, и е през отелно дружество, това ше намали риска за банката и няма всички да се юрнат да си теглят депоозитите. Ма аре, това си е тяхно решение, могат да купят директно акции, може дори да получат контролния пакет и да сменят борда. Но няма да се налага да назначават телери в офисите на Виваком нали? Виваком е работещо ентити и ако не е такова банката няма да инвестирае в него. Освен това Виваком вероятно не е взело кредит , който не може да върне. Ако е станало така и предоговорят накакви акции банката ше иска да оздрави Виваком и шитне акциите. С други думи банката ше инвестира в перспктивен бизнес , и няма да раздава кредити на бизнеси с идеята , че някой няма да може да ги обслужва и тя ше го придобие. За какво и е бизнес с проблеми ? Ако ти имаш апартамент и банката го "вземе", съшото ли е като да инвестира в перспектиовен бизнес ? Ти като частно лице, което вероятно е живяло в апартамента, имаш ли сетната система за менажиране и подръжка на апартамента , която банката просто да продължи да използва ? Нямаш! Банката не само трябва да влезе във владение , но трябва да почне да го подържа, търси на кой да го даде под наем, плаща годишни данъци и т.н. , което е безмислен риск и ресурси. Тя ше гледа да си вземе кинтите и да ги инвестира във Виваком а не да се разправя със собствеността на закъсали собственици на имоти.

Коя е тази банка, която е купила апартаменти па било и в Гърция ? Кажи едно име.
                Ами не разбирам каква е разликата между акция и физически залог прав си. Зад акцията също стоят физически активи. А собствеността и правата на апартамента също може да имат дялове. И акцията и апартамента те поставят под отговорност, административна и наказателна. Мислиш глупости.

Банките имат цели звена които огранизират работата на имотите които притежават. Ето случаен пример от ДСК Имоти https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...&f3=&f4=&f11=2

Банка ДСК продава собствен имот представляващ апартамент с идентификатор 10135.2573.15.3.2 със застроена площ от 63,29 кв.м. находящ се в гр. Варна, к.к. Чайка. Лице за контакт: Румяна Шуранова, Банка ДСК АД, 02/80 10 056, e-mail: rumyana.shuranova@dskbank.bg. Предложена е индикативна офертна цена, окончателната продажна цена ще бъде определена на база постъпилите предложения от купувачите.
                Нямам списък с банките които са купували апартаменти, но може да си сигурен че са купували. Прочети една книга най накрая.

Коментар

Моля ти се бе човек, ти идея нямаш как работят нещата, обясних ти 3 пъти досега и пак продължаваш. КТБ и ВТБ (и двете са банки) купиха КОНТРОЛНИЯ пакет акции на Виваком директно без посредник! КТБ инсталира членове на борда в компания и председател (Златозар Сурлеков). Борда избира нов изпълнителен директор който изпълнява волята на акционерите (КТБ). Лиценза за оператор е част от активите който са закупени. КТБ и ВТБ като акционери напълно експлоатират компанията която са закупили, те преценяват как се инвестира и какви дивиденти да има през своя представител.

Чети
                  https://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%..._i.236983.html
                  https://www.mediapool.bg/vivakom-s-n...ews207914.html
                  Абе явно ти не разбираш каква е разликата между акция и някакъв физически залог, машина , кола или апартамент. Първо , не знам защо банка би се експознала да купи акция директно а няма да направи някое дружество да ги купи а тя да контролира дружеството. Утре ако стане нещо с Виваком, и е през отелно дружество, това ше намали риска за банката и няма всички да се юрнат да си теглят депоозитите. Ма аре, това си е тяхно решение, могат да купят директно акции, може дори да получат контролния пакет и да сменят борда. Но няма да се налага да назначават телери в офисите на Виваком нали? Виваком е работещо ентити и ако не е такова банката няма да инвестирае в него. Освен това Виваком вероятно не е взело кредит , който не може да върне. Ако е станало така и предоговорят накакви акции банката ше иска да оздрави Виваком и шитне акциите. С други думи банката ше инвестира в перспктивен бизнес , и няма да раздава кредити на бизнеси с идеята , че някой няма да може да ги обслужва и тя ше го придобие. За какво и е бизнес с проблеми ? Ако ти имаш апартамент и банката го "вземе", съшото ли е като да инвестира в перспектиовен бизнес ? Ти като частно лице, което вероятно е живяло в апартамента, имаш ли сетната система за менажиране и подръжка на апартамента , която банката просто да продължи да използва ? Нямаш! Банката не само трябва да влезе във владение , но трябва да почне да го подържа, търси на кой да го даде под наем, плаща годишни данъци и т.н. , което е безмислен риск и ресурси. Тя ше гледа да си вземе кинтите и да ги инвестира във Виваком а не да се разправя със собствеността на закъсали собственици на имоти.

Коя е тази банка, която е купила апартаменти па било и в Гърция ? Кажи едно име.

Коментар

Да бе. Ако бяха толкова алтруистични подбудите защо не я сложихте публично? Сега да ми говориш колко добър човек бил пък едновременно с това не споделя информацията със обществото на форума някак си не върви. Или го е страх че ще му разкостим проучването или те вътри. Няма благороден мотив в това да си водите тайни разговори със частна информация и да се хвалите един друг. Абсурди.
                    Колега, извинявай за личния въпрос, но искам да те питам ти какво работиш или поне в каква сфера? Ако мислиш, че съм нахален не ми отговаряй.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Мерси за съвета, но не става въпрос някой да ми оферира нещо, а да се сподели кой какво е проучил по даден въпрос. Примерно казва колегата така - говорил съм с банка и там условията не са толкова добри колкото при даден инвестиционен посредник. По този начим ми спестявам време да водя безсмислени разговори със същата банка. А инвестиционно решение трябва всеки сам да си вземе и да си носи последиците.
                      Примерно за НИ, може някой колега да каже, ето този проект разгледах, според мен има такива и такива предимства. Пък на теб ако ти хареса, проучи си го също. Не може да сме си конкуренция в сгради с по 200 апартамента, няма да свършат от раз. А има случаи когато ако някой колега от форума е гледал същия обект може да сподели какво го е притеснило него, каква слабост е видял, която друг ентусиазиран купувач може да пропусне.
                      Забелязал съм, че ние българите имаме някаква склонност все да търсим конспирации и негативни детайли вместо да си помагаме. Затова споделих предния си пост, както и да кажа, че колегата е отзивчив и заслужава това да бъде споменато. Колкото повече бъдем признателни, толкова по-добро общество ставаме. Не че искам да морализирам дискусията, щото смятам че цените на имотите трябва да паднат малко от малко .
                      Междудругото чакам Акт 16 следващия месец, но пък искам да взема един голям апартамент и нямам против от известен спад.
                      Да бе. Ако бяха толкова алтруистични подбудите защо не я сложихте публично? Сега да ми говориш колко добър човек бил пък едновременно с това не споделя информацията със обществото на форума някак си не върви. Или го е страх че ще му разкостим проучването или те вътри. Няма благороден мотив в това да си водите тайни разговори със частна информация и да се хвалите един друг. Абсурди.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Междудругото чакам Акт 16 следващия месец, но пък искам да взема един голям апартамент и нямам против от известен спад.
                        Ще се радвам да се похвалиш след месец тук за Акт 16...
                        ...че много червено при зеленото.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

А нещо за "мазен договор" преди оглед казаха ли?
                          Еййй, забравих да питам за това...

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Колега, вчера те послушах, че едва ли ще купя имот без да наддавам за него!?
                            Днес се обадих на брокери с питане кога мога да си запазя час за оглед и те ми казаха, че нямат предвидени огледи скоро, така че аз да кажа кога ми е удобно....? Бях шокиран! Относно цената казаха, че била офертна... Това как да го разбирам?
                            А нещо за "мазен договор" преди оглед казаха ли?

Коментар

Ами да банката има право да намери нов клиент който ще подпише при нея и ако не и трябват парите може да почака да намери такъв.
                              Няма бе човек, няма право. Банката не е собственик.

Коментар

Ти по добре се пази от такива тайни инвестиции дето се споделят само по телефона без носене на отговорност от съответното лице че има къде да се удавиш, и то не на едно място. Я при тегленето, я при декларирането, я някъде другаде.
                                Колега, вчера те послушах, че едва ли ще купя имот без да наддавам за него!?
                                Днес се обадих на брокери с питане кога мога да си запазя час за оглед и те ми казаха, че нямат предвидени огледи скоро, така че аз да кажа кога ми е удобно....? Бях шокиран! Относно цената казаха, че била офертна... Това как да го разбирам?

Коментар

Working...
                                X