If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ще иде отвъд. И там не може да купи. Някой местен барон му е казал как е в Испания и нашия с филтъра рови и намира. Без да е видял, без да знае как се стопанисва и управлява имот в Испания от Максуда с максудски език. Мечтател от глухия коловоз.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....
Тънки подробности...
Бе кво да ти кажа. От 2013 досега са загубили свята пара от имоти. От акции и борси се печели, но трябваше да набия 400-500К€. Айде мерси, предпочетох да ги разбия по имоти, топки за коини и борси за тази сума немам. Виж за имоти имам. Повече от 50К€ (и то е макс и при удобен за вход момент) и в момента в акции не набивам. Закон.
Тва в североизточна Испания ли? Ами купи го. Управлявай го, ако няма да живееш и работиш там, ако знаеш езика, научиш регулациите по отдаване, управление, данъци и все едно ми говориш за апарт в Китен...и там да е виж колко ще е, поне 60К€, колко ще го отдадеш точно ти, колко ще те одерат за поддръжка, такси и ми сравнявай столица с този имот в Испания. Като си толкова навътре купи в Барса, Мадрид...и сравнявай.
Амунди ли? За времето на ковида беше резонно, набих във фарма компании портфолио. Не бяха 4,5 годишно, по-малко бяха. Имаше даже движение надолу, после навакса трудно, и покачи плавно после, те и капиталовите отбелязаха почти същото движение. Преди два месеца излязох. Все пак за 2 години обрах 28% доходност. Средно от всичките. Грешка беше, но всеки се учи. Да бях набил още един имот на морето даже.
Но ето, казвам, питал съм и теб, квото съм купил, купил, където съм инвестирал инвестирал. А не мечтател като тея инвесторе които ги виждаш - от години все в доходоносни активи, а пишат от на баба си собата.
По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....
Чакалете нямат поглед. Разбирам ги, следят некви обяви, четат избирателно публикации за балони, не притежават ликвидни и поскъпващи с темп на софийските имоти, възможно е да имат нещо от мама и дедо, вероятно поевтиняващи имоти или съвсем без цена, защото няма пазар за тях. И давай - вой до небесата.
За успокоение следят коня. За жълто не им стиска...къде да го крият, а и паре трябват.
Ф/Прости с бандата от варненската ромейска махала ще ги преслуша на секундата.
До фелшера: Защо си мислиш, че на някой му пука за темпа на поскъпване на софийски имоти ? Кочината си остава кочина, с колкото и да поскъпва.
софийска кочина на топ локейшън - искат и 300 000 евра
--------------------------------
Готин двустаен в Испания 102 квадрата на четвърти етаж с асансьор за 140 000 евра
8
A ти като имаш култура защо се наби в оня фонд дето те дерат с такса управление 1,8% годишно и 4,5% на входа?
Амунди ли? За времето на ковида беше резонно, набих във фарма компании портфолио. Не бяха 4,5 годишно, по-малко бяха. Имаше даже движение надолу, после навакса трудно, и покачи плавно после, те и капиталовите отбелязаха почти същото движение. Преди два месеца излязох. Все пак за 2 години обрах 28% доходност. Средно от всичките. Грешка беше, но всеки се учи. Да бях набил още един имот на морето даже.
Но ето, казвам, питал съм и теб, квото съм купил, купил, където съм инвестирал инвестирал. А не мечтател като тея инвесторе които ги виждаш - от години все в доходоносни активи, а пишат от на баба си собата.
Може да покрепи на коня дисагите още малко. Това се прави с цел капитализация. Ветърчо ще остане на провадийската гара скоро. Нема култура на инвеститор.
8
A ти като имаш култура защо се наби в оня фонд дето те дерат с такса управление 1,8% годишно и 4,5% на входа?
Той от имоти не разбира и това е ясно, ама се чудя чии го дири в тая тема...?!? По-добре да ходи да крепи коня.
Единственото логично обяснение е: МЕЧТИ...
Може да покрепи на коня дисагите още малко. Това се прави с цел капитализация. Ветърчо ще остане на провадийската гара скоро. Нема култура на инвеститор.
Коментар