Първоначално изпратено от Дюри
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не съм се интересувала да ти кажа, ще попитам. Интересното е ,че всички знаят ,че е трудно и скъпо ,но никой не плаче както е в София, въпреки ,че е по лошо.
П.С. Що ме караш да се излагам пред клиентите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Говоря за Ница и Кан защото за тях имам информация . Ако знаех как е в Милано или Мюнхен щях да давам примери с тях. В Милано дори съм работил и някои от колегите идваха на работа с колите си , но не знам какво им е струвало затова не го споменавам.
Какво имаш предвид да си конкурентен в Ница ?
П.С. Видях какво си написала. Ница е 350 хиляден град, София е с милион повече. Колите са си коли. Къде според теб е по-голям пазара ?
Колите са си коли. В гаражите е въпросът.
- 1 like
Коментар
-
Не съм се интересувала да ти кажа, ще попитам. Интересното е ,че всички знаят ,че е трудно и скъпо ,но никой не плаче както е в София, въпреки ,че е по лошо.Last edited by segato; 08.04.2023, 10:27.
- 1 like
Коментар
-
В Женева нямат ли годишни пасове за жители за 400 кинта ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Остави я малко Ница да си почине и пак прочети какво ти написах. Няма смисъл да се повтарям.
За да живеят в Ница трябва да са конкурентно способни в Ница. Няма как да стане.
Какво имаш предвид да си конкурентен в Ница ?
П.С. Видях какво си написала. Ница е 350 хиляден град, София е с милион повече. Колите са си коли. Къде според теб е по-голям пазара ?Last edited by segato; 08.04.2023, 10:07.
Коментар
-
Добре, спокойно ! В Женева, е много по-трудно и скъпо паркирането от колкото в СофияВинаги ще се съглася с теб, да отиват в Ница, да живеят защо да купуват в София
Коментар
-
Бота, София ,до преди 30 г. беше 300000 жители ,а днес е над 1 000 000 ,а с приходящите сигурно стига и 1 500 000 човека, трябва време независимо ,че много неща се направиха.
От 40 години София е над 1млн
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Това е ПРОСТОТИЯТА която натвориха фандъкова и тиквоча. Виждам че ти и харесва даже !?!?!?!?
Коментар
-
Е като няма паркинг, здрав тротоар, асансьор и 3 месеца в годината е в топ 10 на списъка на градовете с на-мръсен въздух в Европа какви цени по 3к-4к м2 сънуват? Че се и засягат като им кажеш , че са луди ? 4к-5к са апартаменти в читав квартал в Ница. В стария град, без асансьор и 3к м2. Говори ми за пазари.
За да живеят в Ница трябва да са конкурентно способни в Ница. Няма как да стане.
- 1 like
Коментар
-
Добре де, стига празни приказки. Къде ? Като имат проблеми в тези градове да отидат да живеят в Ница бе. 200 кинта на година паркинг за жители и изглежда имотите са съизмерими ссъс София дето го превъзнасяте за евтин.Винаги ще се съглася с теб, да отиват в Ница, да живеят защо да купуват в София
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
И даже за коли на приходящи влизането в центъра е забранено. Само таксита и градски транспорт.
Коментар
-
Има и друг един в зона Б5 ,но и аз не ги знам всички. Написах ти ,аз проблем и в София, където има зони нямам проблем с паркирането ! В големите градове проблема с паркирането е същия като в София, в центъра с разликата ,че е много по-скъпо
Аз въоще не говоря за паркиране на улицата . В Ница и Кан има и безплатно паркиране на улицата, но трябва да обикаляш и въобше не ги споменавам., Освен това мисля , че имаше 2 часа безплатни по обяд и през нощта , първия час на подземните съшо е безплатен, въобше не говоря за накакви обикаляния дебнене за място, дали няма да ти изтече безплатния период или нешо такова. В Плевен за да имаш някакъв комфорт трябва да си вземеш гараж за 15-20к в Ница ще ти е 169 кинта годишно ( сега го проверих , че се притесних да не говоря наизуст). Какво сравняваме?Last edited by segato; 08.04.2023, 09:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение[B]
По същата причина като при ресторантите. Малко предлагане и много голямо търсене.
Ница разполага с потенциално поне 50 милиона потребители и много ресторанти, София разполага с малко потребители и малко ресторанти и оттам имаш нарастнала цена.
Даже за електроуредите, черна техника и смартфони работата е същата но по други причини (малко потребители с адекватна покупателна способност) - в бг цени до Бога, в западна Европа цените са по-умерени, защото имаш милионен пазар.
С паркингите и гаражите е същото. Задаваш отговори вместо въпроси.
В микроикономикса тези зависимости между цена, търсене и предлагане се изразяват графично. Учат дори учениците в 11ти-12ти клас.
При голямо търсене и малко предлагане цената расте стръмно нагоре. Нарича се нееластично предлагане и е характерно за определен тип пазари.
https://bg.economy-pedia.com/1103940...city-of-supply
Няма много гаражи, а има много коли - хоп - скок в цената. Няма много жилища, но всички искат в София - скок в цената и прочее.
После засягаш и друг момент - искаш 30 години преход магически да компенсират 50 години абсолютно различа соц система, която навремето си е имала своята логика с як контрол на жителите на даден град/село/населено място.
Бързаш. Нека първо се научат да казват добър ден и довиждане при влизането и излизането на клиент от заведение/магазин/държавна институция.
Виж там оправи го това “ш” вместо “щ”, че леко писва за читателя.
- 1 like
Коментар
-
Има и друг един в зона Б5 ,но и аз не ги знам всички. Написах ти ,аз проблем и в София, където има зони нямам проблем с паркирането ! В големите градове проблема с паркирането е същия като в София, в центъра с разликата ,че е много по-скъпо
Коментар
Коментар