IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://fakti.bg/biznes/760685-vajna...bnb-za-lihvite

Лихвите по потребителските кредити отново се понижават, показват данните на БНБ. Незначително увеличение има на лихвата по кредитите за жилище в лева

БНБ очевидно е изпуснала контрол над лихвите. Вече не могат да сочат към ЕЦБ понеже и техните лихви са по-високи. Пълно бездействие, и безкритичност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

Амааа... Аз като ви казвам, че след време 30% ще са собственици по 12-20 имота, а останалите 70% ще са наематели, вие не ми вярвате. Ето бившия ти колега е пример за това. Ще се превърне в рентиер и ще отдава под наем на огорчени и некупили останали без дом пенсионери.
      Въпросът е откъде ще дойдат тия наематели?Щото все по-малко деца се раждат всяка година, от тях българчетата са още по-малко, част от тях емигрират, а тия,които остават също наследяват имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

Имам един бивш колега който е демо на това което ще се случи след време. Само дете, а техните също нямат братя или сестри и са разведени. Не са били богати или нещо, просто отдавна са в София. Та от едната му баба наследи вече 3стаен апартамент, от другата къща, която замениха за 3 апартамента, един апартамент има от дядо му, плюс по един апартамент един ден от майка му и баща му.
        Амааа... Аз като ви казвам, че след време 30% ще са собственици по 12-20 имота, а останалите 70% ще са наематели, вие не ми вярвате. Ето бившия ти колега е пример за това. Ще се превърне в рентиер и ще отдава под наем на огорчени и некупили останали без дом пенсионери.

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

Имам един бивш колега който е демо на това което ще се случи след време. Само дете, а техните също нямат братя или сестри и са разведени. Не са били богати или нещо, просто отдавна са в София. Та от едната му баба наследи вече 3стаен апартамент, от другата къща, която замениха за 3 апартамента, един апартамент има от дядо му, плюс по един апартамент един ден от майка му и баща му.
          Точно. Хората на възраст над 60 година в София са 300 хиляди. Това означава, че в близките 20 години повечето обитавани от тях апартаменти ще се освободят,плюс много ново строителство. А Хората във възрастта до 24 години са с 200 хиляди по-малко от тия във възрастта 25-49 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

След някоя друга година повечето българи ще имат по няколко наследствени имота заради демографския срив. Ти приемаш желаното за действителност.

Коментар

Красна Поляна е 3 пъти по-страшно гето от Манастирски ливади. Едните са поляни, другото са ливади, все осеяни с коптори. В ливадите поне са нови и тухлени, а в поляните са миризливи панелни душегубки.
              Точно така.
              Пропускаш и ромеите, които преобладават в Красна поляна и горят гуми във Виатнамските общежития.
              Това определено е най-лошото място за живот в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Къде си тръгнал да купуваш в Манастирски ливади ?
                Изобщо забрави че има такива квартали.Темата е коментирана много ,това са гета .
                Красна Поляна е 3 пъти по-страшно гето от Манастирски ливади. Едните са поляни, другото са ливади, все осеяни с коптори. В ливадите поне са нови и тухлени, а в поляните са миризливи панелни душегубки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Най-интересното е, че ти повече от всички вярваш, че с писане в темата ще успееш да спасиш цените! Така, че написаното се явява нещо като самоопределение, но ти отдавна си доказал, че не обичаш да мислиш!
                  Аз не пиша в темата за да спасявам цени. Още по-малко вярвам, че моите писания ще имат ефект върху цените. Те цените си поскъпват и без моите коментари. Друг в темата пишеше, че с писане щял да понижи цените, щом можело с писане Тръм да бъдел избран за президент. И този друг не е повишител, а е отявлен (некупил) понижител. (не казвам кой е за да не се досети никой и да няма полемика на лична основа.

Коментар

• Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнение

Какъв е проблемът с едностайните? За мен цената беше доста изгодна, при положение че другите обзаведени вървят по 80к евро. Аз вече съм купил за себе си, купувам основно такива за отдаване под наем. При тях съотношението цена/ наем е най-високо + че на тези цени се страхувам да влизам в по-големи сделки.
                    Къде си тръгнал да купуваш в Манастирски ливади ?
                    Изобщо забрави че има такива квартали.Темата е коментирана много ,това са гета .

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Има една група хора, дето могат да придобият имот само по наследство. Обикновено панелка в Красна поляна, смотана къща в село до забутан град. Е, някой наследиха апартамент в Чайка, ама го профукаха за битхуйни.
                      Имам чувството, че и аз познавам такива индивиди и от тях има поразително много прилики с някои пишещи тук в темата. Но приликите можа да са случайни и непреднамерени.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Тъжно наистина, имаше един в махалата, наследи 3 апартамента. Всичко издуха за 3 години (това беше преди повече от 10 години). После стана клошар, след това не знам.
                        Познавам подобен индивид - в момента той заедно с инфлацията са се заели да ликвидират сумата от последния продаден апартамент. Няма да му е трудно.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ха ха въпроса е че си тръгнал към сделка за едностаен и то в Манастирски ливади ,за парите не говорим...нищо де давайте
                          Какъв е проблемът с едностайните? За мен цената беше доста изгодна, при положение че другите обзаведени вървят по 80к евро. Аз вече съм купил за себе си, купувам основно такива за отдаване под наем. При тях съотношението цена/ наем е най-високо + че на тези цени се страхувам да влизам в по-големи сделки.

Коментар

• Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнение
                            https://www.dnes.bg/sofia/2019/12/12...-livadi.432706
                            Не знам дали вече не е било поствано, но буквално миналата седмица отказах сделка на Шарл Шампо 112 за едностаен 70к евра. И се чудих защо основите на сградата са плитки и има само мазета, а паркоместата са във външния двор. Около мол България и Манастирски ливади - Запад сякаш не е така, защото съм виждал сгради с по два етажа подземни паркоместа, но явно колото по-надолу се слиза към Южния парк, толкова нещата стават по-зле.
                            Ха ха въпроса е че си тръгнал към сделка за едностаен и то в Манастирски ливади ,за парите не говорим...нищо де давайте

Коментар

• https://www.dnes.bg/sofia/2019/12/12...-livadi.432706
                              Не знам дали вече не е било поствано, но буквално миналата седмица отказах сделка на Шарл Шампо 112 за едностаен 70к евра. И се чудих защо основите на сградата са плитки и има само мазета, а паркоместата са във външния двор. Около мол България и Манастирски ливади - Запад сякаш не е така, защото съм виждал сгради с по два етажа подземни паркоместа, но явно колото по-надолу се слиза към Южния парк, толкова нещата стават по-зле.

Коментар

Винаги съм се питал: Колко ненормален и прост трябва да е някой индивид, който си мисли, че с писане в темата ще понижи цените? Някой има ли логично обяснение на психиката на такъв индивид. Моето обяснение е, че гореописаните индивиди използват темата като отдушник и безплатен начин за автопсихотерапия. Не е нормално човек непрестанно да прокламира, че имотите са тежко бреме и лоша инвестиция и същевременно с години да пише всекидневно само за имоти.
                                Най-интересното е, че ти повече от всички вярваш, че с писане в темата ще успееш да спасиш цените! Така, че написаното се явява нещо като самоопределение, но ти отдавна си доказал, че не обичаш да мислиш!

Коментар

Working...
                                X