IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не мога и да искам.Против религията ми е.Тя ми го забранява.
    За кредитите ок.
    Но е кофти, когато религията ти пречи на инвестициите.

Коментар

Теб кой дявол те накара в България бизнес да откриваш?Абе хем виждате какво е дреджето,напъвате се и после..Рев..
      Ми подведох се от ниските данъци. Като видях какво е в десйствителност и дим да ме няма. Аз съм дребен и не се забелязвам, Ма почнаха да се изнасят фабрики с инвестиции за милиони
      Last edited by segato; 05.05.2023, 00:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Кешовицата на много места изчезва (в Швеция догодина я спират) , скоро ще бъде заменена от CBDC. Криптото ще бъде новата кешовица.
        Даже Слави Трифонов гушнал 200 млн за да каже някои неща пред Цитиридис....направо казАл с 3 стъпки как всеки може от 270€ да стане милионер за два-четири месеца.
        Браво! Изкуственият интелект бих казал че закъсня. Естествен никога не е имало!
        Нормално! Слави вече фалирА. Требе малко кинти да гушне. Използван и изхвърлен с политическия си проект още когато беше в ВТВ
        А за 500 млн щял да каже на банките да се успокоят.
        Овцете полудяха. Сега ще има милионери и на автогарата в кенефа.
        Last edited by bulgarian lev; 05.05.2023, 00:42.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Доколкото разбрах, гласят вдигане на данъка върху доходите от 10 на 15%, както и корпоративния данък от 10 на 15%. Няма как в бамките да преливат от мангизи (според форумните повишители), а държавата да е пред фалит, естественно, че държавата ще си вземе (законно) квото си поиска.
          Моето лично мнение, е че и при 10% данък не си струва да се прави бизнес в България камо ли при по-висок. В България данъка е по-скоро данък оборот отколкото данък печалба Ясно , че аз като кажа бизнес имам предвид някакви малки обороти като моите. На големите компании може да им излиза сметката, макар че не виждам да чакат на опашка да отворят офиси. При малки печалби, разходите за бизнес, времето загубено да се разправяш с бюрокрацията, данъчните, банките и какви ли не битовизми просто убиват смисъла да се занимава човек. При големи печалби вероятно можеш да наемеш отделни хора да се занимават вместо теб и ти сотава време да работиш, но за малки е умряла работа зашото половината от времете се бориш с локални простотии. Ние 2 години не успяхме да пуснем читави онлайн плашания. Па касов апарат , па договор за подръжка на касовия апарат ... какви са тия простотии бе, всичко минава онлайн и по банков път за какво трябва да чукам касови бележки ? После СУПТО , не СУПТО ... накрая се оказа че е по-лесно да приема плащане през канада и да не плащам данъци никъде отколкото да плащам данъци в България. При 15% не знам кой ше се излъже. Сега поне може да се бият в гърдите , че плашат ниски данъци ( на хартия) ако се вдигнат няма да има смисъл дори на хартия
          Last edited by segato; 05.05.2023, 00:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Накавръче, едно добронамерено питане, ти някога теглил ли си кредит през живота си?
            Не мога и да искам.Против религията ми е.Тя ми го забранява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Това, че го пишат е едно, но не вярвам да искат това да се случи...
              Абе, ако това се случи, ние ще си останем собственици на имотите ни, но те никога до края на жалкия си живот няма да се сдобият със собственост.

Коментар

Теб кой дявол те накара в България бизнес да откриваш?Абе хем виждате какво е дреджето,напъвате се и после..Рев..
                Хахахаха, как кой дявол, там е bare beck, по-долен от мексиканците преплували реката.
                голи гърбове, тези дето са преплували рио гранде, пълни мишки,а правят по-голям бизнес от български смешници, като segato, който се е помислил за истински американец, а там се почувствал, като невероятен неудачник и лузър и дошъл в България да ръси мозък, безценно...
                Last edited by Bailor; 05.05.2023, 00:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                  Какво Ви бъркат в България лихвите на ЕЦБ ? Освен ако не преценявате , че ЕЦБ като вдигне лихвите ше намалее инфлацията в ЕЗ а в България ше си е на самотек и накрая покупателната способност на лева ше е толкова ниска , че ше трябва да сменят фиксирания курс към еврото. Ако ни пуснат в ЕЗ курса ше бъде преизислен със сигурност, но нам мен ми се струва , че може да се случи доста по-рано при тази разлика в инфлациите. На всичкото отгоре КНСБ днес нещо смърдели за вдигане на корпооративните данъци и данък дивидент. Ми вдигайте бе. Направете я тази инфлация 1000%, после си бройте нулите като при Виденов
                  Доколкото разбрах, гласят вдигане на данъка върху доходите от 10 на 15%, както и корпоративния данък от 10 на 15%. Няма как в бамките да преливат от мангизи (според форумните повишители), а държавата да е пред фалит, естественно, че държавата ще си вземе (законно) квото си поиска.

Коментар

В САЩ данъците са по-високи, но България има много път да извърви докато създаде условия като в САЩ.Дори и присегашните условия много малко чужди фирми инвестират в България. Радвайте се че ги има и се грижете за тях а не ги наказвайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

В България данък печалба е 10%, данък дивидент е 5%. Колко са тези данъци в САЩ?

Преди време писа за общинските данъци в САЩ, и доколкото схванах, ако живееш с район с по-скъпи къщи, плащаш естествено повече, но получаваш по-добри училища, полиция и т.н.
                      В САЩ данъците са по-високи, но България има много път да извърви докато създаде условия като в САЩ.Дори и присегашните условия много малко чужди фирми инвестират в България. Радвайте се че ги има и се грижете за тях а не ги наказвайте.

Коментар

Накавръче, едно добронамерено питане, ти някога теглил ли си кредит през живота си?
                        не, пияния му тъст му е казал да не влиза в банка
                        препоръка е

Коментар

Поради гореизброените лафчета който е теглил дългове когато лихвите бяха сега дълги години банките ще го стрижат.Ще кажеш ама как така ??Еми така скоро ще разбереш защо и как
                          хората по 2 ипотеки теглиха и ги върнаха, докато чакате това 'скоро"
                          а имотиту дублира, ей така, докато си пишем

препоръка е

Коментар

Трайо, явно не си прочел дълбокомислените коментари на твои колеги-понижители за срутване на борда и лев към евро 1:5 и дори 1:10. Чети повече колега, ще се образоваш в познанието на идиотите...
                            Това, че го пишат е едно, но не вярвам да искат това да се случи...

Коментар

Поради гореизброените лафчета който е теглил дългове когато лихвите бяха сега дълги години банките ще го стрижат.Ще кажеш ама как така ??Еми така скоро ще разбереш защо и как

Коментар

Трайчо, Никой не иска да се случва, но не знам как може да се избегне. Пари няма, инфлацията до небето а ония измекяри от профсъюзите натискат за още от това което ни закопа а депутатите се готвят за местноизбори и правят каквото им кажат. Цените в България се изравниха с тези в Западна Европа. ЕС намалява инфлацията , ние я качваме. Как мож да се запази борда ?
                                Честно да си кажа не съм наясно в детайли колко лесно може да падне, но се притеснявам, че продажното правителство може целенасочено да иска това да се случи и от това се притеснявам най-много.

Коментар

Working...
                                X