If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много ясно.В Германия е комунизъм-плащат се високи данъци и се хрантутят на социални помощи Бонго от Конго, Айшето от Столипиново, Ахмед от Сирия, ама било много хубаво това. Щото имали хубави пътища.Ами те тия пътища да не ги имат отсега?А и в един момент айшетата и бонговците като станат още повече какво следва.
Ти тях не ги мисли, службите работят с тях и голяма част се интегрират (дадох пример с нац отбор). Кажи ние тук как работим за интеграцията им и кво ще правим като станат повече от нас.
И като няма винетка това е доказателство, че плащаш по-малко пътни такси за превозни средства в Германия ли? :rolleyes:
Винетката е просто друго перо, но е много ниско в сравнение колко основен данък плащаш в номинално изражение в Германия спрямо България.
Няма как да плащаш няколко хиляди евро данък и да искаш номинално да е колкото плащаш за същото няколко стотин лева.
Сравняваш процентно някакви кръчмарски сметки правиш, а губиш фундамента, и все едно мрънкаш за 30% от евро спрямо 10% от левче. И после искаш дъвката, която си купил да е по-хубава. Ами няма как. За разлика от Германия, данък МПС в България не се полага на държавния бюджет, а е местен данък.
Прочети първо какво съм написал и тогава се прави на остроумен.Това са данни на НСИ за средните цени на сделките със земя през 2021г.
Сега сме към средата на 2023г и тия цени не са актуални, а както написа и някой може сделките да са по данъчна оценка, а реално да са за по-висока сума.
Изобщо и не желая да влизам в спор по тая тема, защото данните не са актуални и не се знае дали сделките са изповядвани на реална цена.
Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.До 410 хиляди.
Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
А българските студенти в Германия през 2020 г са били 6250.Или 1.5 процента от всички български граждани в Германия.Изобщо не е висок този брой.
Знам за случай на познат в Англия преди да напусне ЕС.
Англичанина като разбрал, че е българин го погледнал и го питал учудено защо не е черен?
Свикнали са мургва и тъмна кожа да е масовия българин. Това им се показва и от медиите.
Помня преди много години (5-6г.) един колега уелсец беше в София. Три неща му бяха впечатленията:
1. Трудно се ориентира заради езика и много неща са написани само на български.
2. Беше изненадан колко добре говореха английски хората, които трябваше да обучава.
3. Колко цитирам „хубави български момичета има”. (човека беше женен с деца)
Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
И това преди месец.
По централните улици. Ресторантите са пълни.
Ам чи то и у софето има обедно. И ресторантите са пълни. Даже в Кактус има. А заплатата в София не е по-ниска от Будапеща (шок!)
Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
И това преди месец.
Отиди за вечеря за 6€. Обед е така и е традиция по цяла Европа. Повече хора на обяд => свалят цената и се готви на общо меню за оборот, а вечер има по-малко => вдигат цената, защото работят за малко маси и избрано меню.
Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?
Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
Бих искал да видя специално в Мюнхен и аз.
Може би да е възможно сьомга за обяд за 10€ в някое село като Кьошинг, ама в град ли е успех!
Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?
Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
И това преди месец.
Много ясно.В Германия е комунизъм-плащат се високи данъци и се хрантутят на социални помощи Бонго от Конго, Айшето от Столипиново, Ахмед от Сирия, ама било много хубаво това. Щото имали хубави пътища.Ами те тия пътища да не ги имат отсега?А и в един момент айшетата и бонговците като станат още повече какво следва.
При децата положението е СТРАШНО. До 5 годишна възраст в Германия има 3,998 млн. деца, от тях само 2,446 млн не са от имигрантски произход! Ахмед, Бонго, Бабатунде, Мустафа. Същото е и до 20г. - от 15,807 млн деца, само 9,548 млн не са с имигратски произход!
Реално е още по-зле, защото третото поколение имигранти не ги броят, водят се немци. МИЛИОНИ турци и кюрди ги водят не се отчитат като чуждестранен произход!
Няма значение, според Бонка и НСИ за 2022 били напуснали само 12000 Българи. А те са в пъти повече и то само към Германия. 71000 адресни регистрации значи, че 71000 човека са напуснали България и са се заселили в Германия през 2021, защото там адресната е задължителна, а в БГ никой не се отписва и си стои на настоящ адрес.
Щом има прираст от 50к за 3 години, значи това са средно по 16к на година. Само за 1 държава.
Според НСИ имаме обаче общо 12к. Пълен абсурд е Българската статистика.
Да, това е огромния плюс на нашата данъчна система, която подпомага хората с високи доходи. БСП редовно иска социализъм и в България по подобия на Западна Европа с техните прогресивни данъчни облагания където се краде от работещите богати, а не от богатите богати.
Коментар