If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Едно е страна където доходите не се променят съществено с времето . Съвсем различно е да гледаш и не виждаш никаква основа създадена във времето . Средните стойности на минималната РЗ през последните 24 г трудно минава 250лв. Или ,какво богатство очакваш у хора продали масово земята си на 100лв . , подарили занулената си индустрия на шепа хора . Теоретично 2000 Е заплата у нас не е сигнал за изравняване на НИ със страна където заплатата е 2000Е от 20 години ! Не говорим изобщо за други фактори . Изгубили сме земята , природните ресурси , индустрията , търговията , хората , важни системи ........... И понеже нищо не остана , решихме да "печелим" от имоти - или поне така да си мислим . Смешна история .
Най-ценното на една държава е матряла.При нас не стига ,че намалява с 20% на всеки 20-30г ,но е и ТОТАЛ щета зарди 20год нон стоп емиграция.Де що имаше качествено,отдавна избяга и няма да се върне никога.2 млн пенсионери,1 млн цигани и останалото като радка бачкатори и обслужваш персонал с 8 клас Ай, в Сф горе-долу бива за момента,но извън нея е мазало.Малки градове и села е направо страшно.Кривоглави,тъмни и беззъби със средна интелгентност на шимпанзе от Софииския зоопарк.Няма как.Всичко е на доизживяване и пред тотален колапс.100% със сигурен,че до 10-15г и здравна и пенсионна система ще рухнат.А имотите ще си стоя празни както и сега или ще дойдат някви афгански и пакистански цигани от ЕУ и ще живеят там без пари
Като цяло цените на имотите не виждам как ще паднат. Единствения тенденция, която е виждам е свързана с влизането ни в еврозоната. В Хърватия, например, цените се вдигнаха с 15% след влизането в еврозоната. Но там ръстът на туризма е много силен фактор. В крайна сметка ще е нормално ена икономика като нашата да има лек ръст на цените на имотите, особено в големите градове след като влезем в еврозоната“, допълни експертът.
Бе кво да ти кажа. От 2013 досега са загубили свята пара от имоти. От акции и борси се печели, но трябваше да набия 400-500К€. Айде мерси, предпочетох да ги разбия по имоти, топки за коини и борси за тази сума немам. Виж за имоти имам. Повече от 50К€ (и то е макс и при удобен за вход момент) и в момента в акции не набивам. Закон.
А кога е удобния за вход момент?Кажи и аз да набия.
Като цяло цените на имотите не виждам как ще паднат. Единствения тенденция, която е виждам е свързана с влизането ни в еврозоната. В Хърватия, например, цените се вдигнаха с 15% след влизането в еврозоната. Но там ръстът на туризма е много силен фактор. В крайна сметка ще е нормално ена икономика като нашата да има лек ръст на цените на имотите, особено в големите градове след като влезем в еврозоната“, допълни експертът.
Едно е страна където доходите не се променят съществено с времето . Съвсем различно е да гледаш и не виждаш никаква основа създадена във времето . Средните стойности на минималната РЗ през последните 24 г трудно минава 250лв. Или ,какво богатство очакваш у хора продали масово земята си на 100лв . , подарили занулената си индустрия на шепа хора . Теоретично 2000 Е заплата у нас не е сигнал за изравняване на НИ със страна където заплатата е 2000Е от 20 години ! Не говорим изобщо за други фактори . Изгубили сме земята , природните ресурси , индустрията , търговията , хората , важни системи ........... И понеже нищо не остана , решихме да "печелим" от имоти - или поне така да си мислим . Смешна история .
Тия са аматьори и шушляци. Имаше едно момче, Диска...той се занимаваше и копаеше коне, познаваме се и сме приятели, имаше няколко гаража в София и перфектна професия.
Да земе да им изнесе една къса лекция, като за аматьори, но безплатно не става, само насоки по тези въпроси докато не са остригани с кожата барабар още.
Знаем се с него. Диска правеше много добре и умни инвестиции.
Даже утре трябва да звънна и на друг съфорумец, който отдавна напусна комуникацията тук заради навлеци. То няма дискусия, обсъждане. Превърнаха темата в плювалник.
Погледни радев - ми той човечеца избива комплекси, но поне е финансово грамотен. Берджо - същия предрича кризи и спадове от 2018-та, освен че е "уше", ония коньовския папагал, дето на 13.03.2020 беше във възторг, пак изпусна влака, сега се и покри, останалите дори не ми се коментират.
Тия са аматьори и шушляци. Имаше едно момче, Диска...той се занимаваше и копаеше коне, познаваме се и сме приятели, имаше няколко гаража в София и перфектна професия.
Да земе да им изнесе една къса лекция, като за аматьори, но безплатно не става, само насоки по тези въпроси докато не са остригани с кожата барабар още.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
В тоалетна хартия не набивам нищо. Там е необходим здрав контрол и висене на монитор при тази вола. Тия па с коня са ми най-смешни, кога спихна от 70 на 20 бяха по-ниски от тревата. Сега се пренесоха тук и ще купуват... С какво?!
ТрЕбе да запоманят култовия лаФ на Песи: "земе да земе да получи лек гърч..."
Ми ше сберат от тук от там за 0,001 кон и ше чекат.
Бе кво да ти кажа. От 2013 досега са загубили свята пара от имоти. От акции и борси се печели, но трябваше да набия 400-500К€. Айде мерси, предпочетох да ги разбия по имоти, топки за коини и борси за тази сума немам. Виж за имоти имам. Повече от 50К€ (и то е макс и при удобен за вход момент) и в момента в акции не набивам. Закон.
В тоалетна хартия не набивам нищо. Там е необходим здрав контрол и висене на монитор при тази вола. Тия па с коня са ми най-смешни, кога спихна от 70 на 20 бяха по-ниски от тревата. Сега се пренесоха тук и ще купуват... С какво?!
ТрЕбе да запоманят култовия лаФ на Песи: "земе да земе да получи лек гърч..."
Ще иде отвъд. И там не може да купи. Някой местен барон му е казал как е в Испания и нашия с филтъра рови и намира. Без да е видял, без да знае как се стопанисва и управлява имот в Испания от Максуда с максудски език. Мечтател от глухия коловоз.
По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....
Тънки подробности...
Тва в североизточна Испания ли? Ами купи го. Управлявай го, ако няма да живееш и работиш там, ако знаеш езика, научиш регулациите по отдаване, управление, данъци и все едно ми говориш за апарт в Китен...и там да е виж колко ще е, поне 60К€, колко ще го отдадеш точно ти, колко ще те одерат за поддръжка, такси и ми сравнявай столица с този имот в Испания. Като си толкова навътре купи в Барса, Мадрид...и сравнявай.
Амунди ли? За времето на ковида беше резонно, набих във фарма компании портфолио. Не бяха 4,5 годишно, по-малко бяха. Имаше даже движение надолу, после навакса трудно, и покачи плавно после, те и капиталовите отбелязаха почти същото движение. Преди два месеца излязох. Все пак за 2 години обрах 28% доходност. Средно от всичките. Грешка беше, но всеки се учи. Да бях набил още един имот на морето даже.
Но ето, казвам, питал съм и теб, квото съм купил, купил, където съм инвестирал инвестирал. А не мечтател като тея инвесторе които ги виждаш - от години все в доходоносни активи, а пишат от на баба си собата.
По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....
Коментар