IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
    Едно е страна където доходите не се променят съществено с времето . Съвсем различно е да гледаш и не виждаш никаква основа създадена във времето . Средните стойности на минималната РЗ през последните 24 г трудно минава 250лв. Или ,какво богатство очакваш у хора продали масово земята си на 100лв . , подарили занулената си индустрия на шепа хора . Теоретично 2000 Е заплата у нас не е сигнал за изравняване на НИ със страна където заплатата е 2000Е от 20 години ! Не говорим изобщо за други фактори . Изгубили сме земята , природните ресурси , индустрията , търговията , хората , важни системи ........... И понеже нищо не остана , решихме да "печелим" от имоти - или поне така да си мислим . Смешна история .
    Най-ценното на една държава е матряла.При нас не стига ,че намалява с 20% на всеки 20-30г ,но е и ТОТАЛ щета зарди 20год нон стоп емиграция.Де що имаше качествено,отдавна избяга и няма да се върне никога.2 млн пенсионери,1 млн цигани и останалото като радка бачкатори и обслужваш персонал с 8 клас Ай, в Сф горе-долу бива за момента,но извън нея е мазало.Малки градове и села е направо страшно.Кривоглави,тъмни и беззъби със средна интелгентност на шимпанзе от Софииския зоопарк.Няма как.Всичко е на доизживяване и пред тотален колапс.100% със сигурен,че до 10-15г и здравна и пенсионна система ще рухнат.А имотите ще си стоя празни както и сега или ще дойдат някви афгански и пакистански цигани от ЕУ и ще живеят там без пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Като цяло цените на имотите не виждам как ще паднат. Единствения тенденция, която е виждам е свързана с влизането ни в еврозоната. В Хърватия, например, цените се вдигнаха с 15% след влизането в еврозоната. Но там ръстът на туризма е много силен фактор. В крайна сметка ще е нормално ена икономика като нашата да има лек ръст на цените на имотите, особено в големите градове след като влезем в еврозоната“, допълни експертът.

https://www.flagman.bg/article/337025

Пак си цитирал безхаберни брокери

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Бе кво да ти кажа. От 2013 досега са загубили свята пара от имоти. От акции и борси се печели, но трябваше да набия 400-500К€. Айде мерси, предпочетох да ги разбия по имоти, топки за коини и борси за тази сума немам. Виж за имоти имам. Повече от 50К€ (и то е макс и при удобен за вход момент) и в момента в акции не набивам. Закон.
        А кога е удобния за вход момент?Кажи и аз да набия.

Коментар

• Като цяло цените на имотите не виждам как ще паднат. Единствения тенденция, която е виждам е свързана с влизането ни в еврозоната. В Хърватия, например, цените се вдигнаха с 15% след влизането в еврозоната. Но там ръстът на туризма е много силен фактор. В крайна сметка ще е нормално ена икономика като нашата да има лек ръст на цените на имотите, особено в големите градове след като влезем в еврозоната“, допълни експертът.

https://www.flagman.bg/article/337025

Last edited by Bailor; 04.12.2024, 08:10.

Коментар

• Едно е страна където доходите не се променят съществено с времето . Съвсем различно е да гледаш и не виждаш никаква основа създадена във времето . Средните стойности на минималната РЗ през последните 24 г трудно минава 250лв. Или ,какво богатство очакваш у хора продали масово земята си на 100лв . , подарили занулената си индустрия на шепа хора . Теоретично 2000 Е заплата у нас не е сигнал за изравняване на НИ със страна където заплатата е 2000Е от 20 години ! Не говорим изобщо за други фактори . Изгубили сме земята , природните ресурси , индустрията , търговията , хората , важни системи ........... И понеже нищо не остана , решихме да "печелим" от имоти - или поне така да си мислим . Смешна история .
            Last edited by corner; 04.12.2024, 03:15.

Коментар

Тия са аматьори и шушляци. Имаше едно момче, Диска...той се занимаваше и копаеше коне, познаваме се и сме приятели, имаше няколко гаража в София и перфектна професия.
              Да земе да им изнесе една къса лекция, като за аматьори, но безплатно не става, само насоки по тези въпроси докато не са остригани с кожата барабар още.
              Знаем се с него. Диска правеше много добре и умни инвестиции.
              Даже утре трябва да звънна и на друг съфорумец, който отдавна напусна комуникацията тук заради навлеци. То няма дискусия, обсъждане. Превърнаха темата в плювалник.

Погледни радев - ми той човечеца избива комплекси, но поне е финансово грамотен. Берджо - същия предрича кризи и спадове от 2018-та, освен че е "уше", ония коньовския папагал, дето на 13.03.2020 беше във възторг, пак изпусна влака, сега се и покри, останалите дори не ми се коментират.
              Last edited by COVID-19; 04.12.2024, 02:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Бая трЕва има да сбират...
                Тия са аматьори и шушляци. Имаше едно момче, Диска...той се занимаваше и копаеше коне, познаваме се и сме приятели, имаше няколко гаража в София и перфектна професия.
                Да земе да им изнесе една къса лекция, като за аматьори, но безплатно не става, само насоки по тези въпроси докато не са остригани с кожата барабар още.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ми ше сберат от тук от там за 0,001 кон и ше чекат.
                  Бая трЕва има да сбират...

Па, те тия билети само поскъпват.

Коментар

В тоалетна хартия не набивам нищо. Там е необходим здрав контрол и висене на монитор при тази вола. Тия па с коня са ми най-смешни, кога спихна от 70 на 20 бяха по-ниски от тревата. Сега се пренесоха тук и ще купуват... С какво?!
                    ТрЕбе да запоманят култовия лаФ на Песи: "земе да земе да получи лек гърч..."
                    Ми ше сберат от тук от там за 0,001 кон и ше чекат.

Коментар

Бе кво да ти кажа. От 2013 досега са загубили свята пара от имоти. От акции и борси се печели, но трябваше да набия 400-500К€. Айде мерси, предпочетох да ги разбия по имоти, топки за коини и борси за тази сума немам. Виж за имоти имам. Повече от 50К€ (и то е макс и при удобен за вход момент) и в момента в акции не набивам. Закон.
                      В тоалетна хартия не набивам нищо. Там е необходим здрав контрол и висене на монитор при тази вола. Тия па с коня са ми най-смешни, кога спихна от 70 на 20 бяха по-ниски от тревата. Сега се пренесоха тук и ще купуват... С какво?!
                      ТрЕбе да запоманят култовия лаФ на Песи: "земе да земе да получи лек гърч..."

Коментар

Ми оди в Испания, бре максудец! Ща радиш тука?!

Ще иде отвъд. И там не може да купи. Някой местен барон му е казал как е в Испания и нашия с филтъра рови и намира. Без да е видял, без да знае как се стопанисва и управлява имот в Испания от Максуда с максудски език. Мечтател от глухия коловоз.

Коментар

По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
                          Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....

Тънки подробности...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

До фелшера: Защо си мислиш, че на някой му пука за темпа на поскъпване на софийски имоти ? Кочината си остава кочина, с колкото и да поскъпва.

софийска кочина на топ локейшън - искат и 300 000 евра

--------------------------------

Готин двустаен в Испания 102 квадрата на четвърти етаж с асансьор за 140 000 евра

https://www.idealista.com/en/inmueble/106056184/
                            Тва в североизточна Испания ли? Ами купи го. Управлявай го, ако няма да живееш и работиш там, ако знаеш езика, научиш регулациите по отдаване, управление, данъци и все едно ми говориш за апарт в Китен...и там да е виж колко ще е, поне 60К€, колко ще го отдадеш точно ти, колко ще те одерат за поддръжка, такси и ми сравнявай столица с този имот в Испания. Като си толкова навътре купи в Барса, Мадрид...и сравнявай.
                            Last edited by bulgarian lev; 04.12.2024, 01:47.

Коментар

Амунди ли? За времето на ковида беше резонно, набих във фарма компании портфолио. Не бяха 4,5 годишно, по-малко бяха. Имаше даже движение надолу, после навакса трудно, и покачи плавно после, те и капиталовите отбелязаха почти същото движение. Преди два месеца излязох. Все пак за 2 години обрах 28% доходност. Средно от всичките. Грешка беше, но всеки се учи. Да бях набил още един имот на морето даже.
                              Но ето, казвам, питал съм и теб, квото съм купил, купил, където съм инвестирал инвестирал. А не мечтател като тея инвесторе които ги виждаш - от години все в доходоносни активи, а пишат от на баба си собата.
                              По-долу му дадох един цитат, ама и той не вдЕва...
                              Джунглата е най-добрия "университет"..., ноооо с един много важен детайл - да имаш умението, нюха и визията....

Тънки подробности...

Коментар

Ми оди в Испания, бре максудец! Ща радиш тука?!

Ще ходя където си искам, а не където ти ми кажеш !

Ама вашите тъпи клиенти скоро ще се усетят, че банките съвсем ги взеха за мезе и ще отлетят.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X