Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Защо човек с например 5000 лв. заплата трябва да има по-ниска средна данъчна ставка (разбирай данъци и осигуровки) от човек с например 1000 лв. заплата?Или не е проблем, когато решенията на управляващите са в твоя полза?
А от гледна точка на ефективност, компетентност, професионализъм няма никаква разлика между държавен и частен сектор. Просто материалът в държавата е такъв.
По същата логика - защо таксджиите имат минимална цена регулирана от държавата? Защото държвата им е наложила ограничение на максималната цена.
Има ли регулация на държвата в едната посока, то следва да има и в другата. Това е в реда на нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
капиталистите имат повече пари отколкото е размерът на гарантирания депозит...
виж ако пък си имал половин милион в ктб ще те призная... за ГОЛЕМОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ми то баш чиновниците не плащате осигуровки, плащаме ви ги ние. Защо да имате тази привилегия? Това как стимулира икономиката и производството?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Защо човек с например 5000 лв. заплата трябва да има по-ниска средна данъчна ставка (разбирай данъци и осигуровки) от човек с например 1000 лв. заплата?Или не е проблем, когато решенията на управляващите са в твоя полза?
А от гледна точка на ефективност, компетентност, професионализъм няма никаква разлика между държавен и частен сектор. Просто материалът в държавата е такъв.Last edited by BONI; 16.01.2025, 19:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Човек, без никакви лоши чувства - оплел си се.
Не само, че звучи алогично, то си е така. Когато логиката се прекъсне, значи нещо не е наред, не смяташ ли? Тези, които ти визираш със затягането на примката, са именно хора като мен - работещи в частния сектор. Изобщо, ама изобщо, не съм съгласен, че сме неефективни или сме търтеи, даже напротив, в момента се прави точно обратното и ти даже го потвърждаваш с коментарите си (точно там ти се чупи логиката). В момента някакви популисти политици увеличават ударно заплати в държавния сектор, теглейки заеми за това, вместо за инвестиции, в същото време се увеличава и МОД, вдигайки осигуровките на хора като мен, за да може точно неефективните търтеи в държавната администрация да имат ръст на заплатите! И всичко това е за сметка именно на трудещите и плащащите си всичко като попове, т.е. най-коректната прослойка на обществото - работната сила на държавата.
Затова по-скоро те съветвам теб да не се връзваш на глупостите на разни политици, че доходите изпреварват инфлацията и как сега се живяло по-добре. Ми не, фактически преди пандемията, войната и голямото печатане на пари се живееше доста по-добре. Хайде със здраве.Или не е проблем, когато решенията на управляващите са в твоя полза?
А от гледна точка на ефективност, компетентност, професионализъм няма никаква разлика между държавен и частен сектор. Просто материалът в държавата е такъв.
Коментар
-
Човек, без никакви лоши чувства - оплел си се.
Не само, че звучи алогично, то си е така. Когато логиката се прекъсне, значи нещо не е наред, не смяташ ли? Тези, които ти визираш със затягането на примката, са именно хора като мен - работещи в частния сектор. Изобщо, ама изобщо, не съм съгласен, че сме неефективни или сме търтеи, даже напротив, в момента се прави точно обратното и ти даже го потвърждаваш с коментарите си (точно там ти се чупи логиката). В момента някакви популисти политици увеличават ударно заплати в държавния сектор, теглейки заеми за това, вместо за инвестиции, в същото време се увеличава и МОД, вдигайки осигуровките на хора като мен, за да може точно неефективните търтеи в държавната администрация да имат ръст на заплатите! И всичко това е за сметка именно на трудещите и плащащите си всичко като попове, т.е. най-коректната прослойка на обществото - работната сила на държавата.
Затова по-скоро те съветвам теб да не се връзваш на глупостите на разни политици, че доходите изпреварват инфлацията и как сега се живяло по-добре. Ми не, фактически преди пандемията, войната и голямото печатане на пари се живееше доста по-добре. Хайде със здраве.
Това което обяснявах е, че скоро иде "преброяване" и първо ще летят глави в частния сектор, а после в държавния. След като имаме какво да покажем, защо са тези притеснения за примката? Нито имаме ипотеки на врата, нито кой знае каква конкуренция. Тогава за чий да се косим?
Притесняваш се излишно, това се опитвам да ти намекна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Дори и да звучи алогично - не е. Примката се затяга за търтеите, които така или иначе са неефективни, докато за способните се отварят нови хоризонти, които липсваха само преди 15г. Може би си забелязал, че най-голям вой надават именно тези, които преди омаловажаха постиженията на останалите, поради липсата на монетаризация. Сега същите бленуват апокалипсиси и войни, защото чуждия успех им пари под лъжичката.
Затова не се връзвай на приказките на такива хора. Всеки човек има проекции, които малко или много са нереалистични, но това не означава да се отрича реалността.
Затова по-скоро те съветвам теб да не се връзваш на глупостите на разни политици, че доходите изпреварват инфлацията и как сега се живяло по-добре. Ми не, фактически преди пандемията, войната и голямото печатане на пари се живееше доста по-добре. Хайде със здраве.
Коментар
-
Не ми се ще, просто съм реалист, имам поглед какво се случва в частния сектор.
И да, държавата вдига и МОД, намалява моята заплата (вдигайки осигуровките ми), за да може бюджетниците да им се вдигат заплатите. Това също натяга още повече частния сектор. Обаче ми се струва, че ти си обърна мнението на 180 градуса, заради подчертаното. В първия пост говориш колко е розово, а във втория потвърждаваш, че положението не е добро и примката се затяга.
Затова не се връзвай на приказките на такива хора. Всеки човек има проекции, които малко или много са нереалистични, но това не означава да се отрича реалността.Last edited by Bad_Bear; 16.01.2025, 18:19.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Всички капиталисти бяхме с депозити в КТБ.
А ти защо нямаше депозит в КТБ?
виж ако пък си имал половин милион в ктб ще те призная... за ГОЛЕМ
- 1 like
Коментар
-
Моментът е изключително подходящ за покупка на апартамент от хора, които живеят под наем, коментират брокери на имоти. Вместо да плащат наем, хората могат да купят собствен дом и да изплащат ипотечен кредит. Така след години имотът ще бъде изцяло изплатен и собственикът му няма да се притеснява дали има пари за месечния наем.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...kredit-2411947
Затова ли са пощръклели перонните лъвове?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение?и аз си спомням с умиление как държах депозит в КТБ на 8,3% капитализирана лихва. За 4 години взех чисто над 9% доходност на година. Без никакви разходи и данъци.
По времето на КТБ доходите от бг наеми с приспаднати текущи ремонти, разходи и данъци бяха под 3,9% на година.
В момента доходите от бг наеми като се приспаднат данъци, ремонти и разходи по ипотеки са под 1,96% на година...
Сега разбирам че вероятно си ударил четиридесетака.
Много тъжноLast edited by X_Y; 16.01.2025, 17:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
И на мен ми се струва, че ти се ще да е по-зле, отколкото е. Да не си от хората, които се утешават, повтаряйки, че всички закъсват, а те напредват, докато седят на едно място?
Държавата освен МРЗ, вдигна и МОД, щото от там цоца много. Розово или не, това е положението. Примката се стяга, който издържи, издържи.
И да, държавата вдига и МОД, намалява моята заплата (вдигайки осигуровките ми), за да може бюджетниците да им се вдигат заплатите. Това също натяга още повече частния сектор. Обаче ми се струва, че ти си обърна мнението на 180 градуса, заради подчертаното. В първия пост говориш колко е розово, а във втория потвърждаваш, че положението не е добро и примката се затяга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение?и аз си спомням с умиление как държах депозит в КТБ на 8,3% капитализирана лихва. За 4 години взех чисто над 9% доходност на година. Без никакви разходи и данъци.
По времето на КТБ доходите от бг наеми с приспаднати текущи ремонти, разходи и данъци бяха под 3,9% на година.
В момента доходите от бг наеми като се приспаднат данъци, ремонти и разходи по ипотеки са под 1,96% на година...Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:22.
- 1 like
Коментар
Коментар