IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Това го казваш като живял там или просто така, щото си чувал?
    Ами не, не си прав.

Според статистиката, средната заплата в Германия е 48500, т.е. 97000 за семейство. В случая както сметнах, тези хора са около 77500, т,е.са 20% под средната заплата.

В София с две заплати по 1600 лева нето (което е съпоставимо) определено ще живееш мизерно. В Германия си си напълно добре с тези пари дори след като платиш наема. Отделно там всичко е с по-високо качество, т.е. получаваш много повече срещу парите си. А Германия в момента е ПО-ЕВТИНА откъм храна. Казвам го, защото сравявам цени.
    Знаем, че всичко от Джърманито е качествено, а цената е х3 на качеството. Не е като да не караме немски коли

1600лв в София даже не е вече и минимална заплата. Крайно време е да почне да се гледа медианата, а тя е сигурно малко над 2к. Което означава, че домакинствата масово са с по 4-5к Лв нетен доход. Сега на теб оставям сметката колко % от дохода е 1200е квартира от 4800е и 600лв. от 5к.

За храната Германия може и да е по-евтина, ако си се свил на сърма, че да пестиш. Иначе е горе-долу същото. А това, че като се върнете от там и дойдете тук, му викате почивка, отдавна ми е станало ясно. Тука сме перманентен айляк, напук на безпаричието

Коментар

Тук бъркаш много. Просто не си живял в Германия и вярваш на разни хейтове.
      При двама работещи, дори на минимална и жилище под наем, в Германия може да се живее достойно. В България дори със средна заплата се живее недостойно.

4600 нето за Германия си е средна класа за семейство.Това е семеен брутен доход от (сметнах го грубо) 77500 Евро.Отделно ако имат дете им се плащат детски, независимо от дохода. Напълно достатъчни пари са за нормално съществуване, могат да си позволят и почивка, и кола и всичко (без лукс).

Виж, в София с две средни заплати ако платиш наема и сметките и остава само за кашкавал на промоция.
      Възможно е, но тук говорим за "оправяне" (квото и да значи)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз мисля, че от 2009-та си на студена водичка, ама нека да е количка, най-добре е с голичка
        Мисли ти ама грешно мислиш....
        рано е още за голичката

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Кво пиете?
          Аз съм си сипал една студена количка
          Аз мисля, че от 2009-та си на студена водичка, ама нека да е количка, най-добре е с голичка

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Дори в България ще им е по-добре, ако имат къде да живеят. Много се подценяват разходите в странско.
            Това го казваш като живял там или просто така, щото си чувал?
            Ами не, не си прав.

Според статистиката, средната заплата в Германия е 48500, т.е. 97000 за семейство. В случая както сметнах, тези хора са около 77500, т,е.са 20% под средната заплата.

В София с две заплати по 1600 лева нето (което е съпоставимо) определено ще живееш мизерно. Ако пък имаш 2 деца си направо умрял. В Германия си си напълно добре с тези пари дори след като платиш наема, а за децата вземаш детски по 250 Евро от държавата. Отделно там всичко е с по-високо качество, т.е. получаваш много повече срещу парите си. И Германия в момента е ПО-ЕВТИНА откъм храна. Казвам го, защото сравявам цени.
            Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 20:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Малии кво е туй бе Джони? - 50к? Имай милост, към "оня", ако изчезне начи е получил хИнфарк?
              Думите, както каза Ратко на Кавръка, се обръщат към пожелаващия, тогава няма да се присмиваш на тези от поточната линия, те ще съжаляват теб

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мъката е голяма
                сипвам си и аз
                Кво пиете?
                Аз съм си сипал една студена количка

Коментар

При двама работещи, дори на минимална и жилище под наем, в Германия може да се живее достойно. В България дори със средна заплата се живее недостойно.

4600 нето за Германия си е средна класа за семейство.Това е семеен брутен доход от (сметнах го грубо) 77500 Евро.Отделно ако имат дете им се плащат детски, независимо от дохода. Напълно достатъчни пари са за нормално съществуване, могат да си позволят и почивка, и кола и всичко (без лукс).

Виж, в София с две средни заплати ако платиш наема и сметките и остава само за кашкавал на промоция.
                  джонка, ти да не си там на социал
                  как ще живееш достойно с минимална
                  та и с децките ще си помагаш
                  къде ще живееш достойно с тая минимална, в някое общежитие със съседи от близкия изток
                  айде не ме занимавай с глупости
                  препоръка е

Коментар

Хайде, Редута. Днес 50к дискаунт.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67109781033887

Лордчето загуби автоматично 10% от "имането си", хахахахха. Щото нали така го смятат това имане, по офертни.
                    Малии кво е туй бе Джони? - 50к? Имай милост, към "оня", ако изчезне начи е получил хИнфарк?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ся, ще изплакна мъката след малко, че още съм навън.
                      мъката е голяма
                      сипвам си и аз
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

С тез пари, нищо няма "оправят" - сложи 1200 евро квартира (ако намерят) още 1200 евра разходи, кът ги запука някой зъб и айде на - .
                        Казвал съм го, но пак ще повторя: Ако си на "поточната линия" дали си в Германия или България - все тая.

Коментар

• Никакво вдигане на заплати и никакви огромни печалби.
                          Баба Ви Лагард се ядоса ..
                          https://www.bloomberg.com/news/artic...rise#xj4y7vzkg

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ще вземат по една скромна пенсия, ако се върнат ще си стегнат някоя наследена къща на село или апартаментче и ще си кротуват, а децата им вероятно ще се интегрират напълно и ще останат в германия... това, че тука ги чакат да купуват на немски цени ... едва ли ще ги мотивира да се върнат...
                            Кво село бе Берти? Никой няма да остане по селата до 10 год! То в градовете извън 4 те никой няма да има ти за села говориш. Възрастните хора искат да са в града или до него, защото имат нужда от мед помощ. Неслучайно англичаните си биха камшика от балчишките (и не само) села. Докторите са като мишките (моите уважения към тях) - първи напускат потъващия кораб (град).

https://btvnovinite.bg/predavania/ta...rodilnoto.html

Коментар

Лордчето загуби автоматично 10% от "имането си", хахахахха. Щото нали така го смятат това имане, по офертни.
                              Ся, ще изплакна мъката след малко, че още съм навън.

Коментар

Изтрии веднага тоя пасквил...
                                Лордчето ще метне още от сега шишето с пещерската....

Коментар

Working...
                                X