Първоначално изпратено от vikhunter
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и за еврото е леко краен. Той и Сарийски по тази тема са ясни, но говорим за балоните - казва доста верни неща, но силно ги преекспонира.
Все още мисля че ги чатка много добре нещата , причини, следствия, връзки , но приказва съвършено различни неща от това което мисли с цел да си заработва хляба търсейки ПОПУЛИЗЪМ. Както знаем на Запад 90% от хората са извън пазара на НИ в големите градове , от останалите половината са финансови донори - нажулят се с ипотечки за цЕл живот , тамън я изплатят и дойде данък наследство.... При нас ще бъде същото съвсем скоро... ние сме вече част устройствено от този модел.
Така , че Краситу таргетира тези 90% , които имат нужда някой да им вдъхва надежда , че има светлина някога напред в тунела и балона ще се спука ей сега ... Ми нема да се спука, а ако се спука те ще са последните които точно тогава ще имат възможност да купят. По-скоро точно те ще продават ако имат какво....
Та туй то вече става и инфлуенсър , говори и разказва страхотно / глупости не свързани с реалността, но харесвани/ ... Супер е човека продавач на надежда.... и отново хич не е глупав....
ПП Ти ли го оправдаваше , че не знаел за принтерите....пълна глупост - имаше една лекция в която чудесно обясни опциите на правителствата при криза какви са...по спомен бяха три и доказа чудесно защо почти винаги се избира принтера..... Наясно е с всичко кое и как е , но приказва друго :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Явно хората продават ненужните и напълно незаконни боклуци в свлачищния район, а под въздействието на кол-център агентчето двамата други наивници са се поддали. Кой нормален човек би дал пари за незаконна постройка без канализация в центъра на свлачище, кажи ми!
Свлачището не ме притеснява особено след като се строи от десетилетия и къщите са си все още там / повечето :-)/. Колко мислиш че е живота на една къща и колко ще живея аз самият още ?!
Сложностите в моят случай са по-скоро от друг вид - първо далеч ми е от Радомир / Гърция е значително по-близо след Шенген ще се стига за 2 часа до топло море от Радомир/ и водата ми е студена по моите и семейни разбирания / това е основният проблем/ Въпросът е основно дали цената е достатъчно ниска за исканото нещо , за да се пречупя...Засега не знам , но кеша се събира и изгаря инфлационно...не пречи да подаря част и на свлачището евентуално ....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.10.2023, 12:01.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
меда, меда съсипАха!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеСътресенията на облигационните пазари засилват очакванията за край на лихвените повишения - Investor.bg
Край на лихвените повишения!
===2039===
Ами сега каква опорка да измислим за рутенето на цените?? Лихвите, безработицата, доходите, сгъването на икономиката, тъмните прозорци, демографията, войната, Ковид, ядрената катастрофа, вдигането на данъците, национализацията и тн. не направиха нищо. Требе нещо ново да се измисли.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Начало на лихвените понижения!
Централната банка на Полша намали (2023.10.04) допълнително основния си лихвен процент с 0.25%1 до 5.75%, след септемврийското намаление с 0.75%.
1. Narodowy Bank Polski
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сътресенията на облигационните пазари засилват очакванията за край на лихвените повишения - Investor.bg
Край на лихвените повишения!
===2039===
Ами сега каква опорка да измислим за рутенето на цените?? Лихвите, безработицата, доходите, сгъването на икономиката, тъмните прозорци, демографията, войната, Ковид, ядрената катастрофа, вдигането на данъците, национализацията и тн. не направиха нищо. Требе нещо ново да се измисли.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеПо-скоро е фен на кремълско-московската школа. Твърденията му прекалено често се припокриват с различни проруски пропагандни тези.
Така или иначе, 11 години този човек не успява да пророкува* посоката относно пазара на недвижими имоти. Препоръчвам всички да стоят далеч от неговите "съвети".
*Може би, тук е и основната му грешка - разчита на пророкувания и усещания, а не на сухите данни (както новопостъпващи, така и исторически).това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Краси е хардкор фен на австрийската школа, но факт е, че в последните десетилетия икономисти фенове на австрийската школа не са водили световните/държавни финанси, защото масите искат да потребяват, а като видят зор да пуснат принтерите да сложат по една нула и пак да се връщаме към потребление.
Така или иначе, 11 години този човек не успява да пророкува* посоката относно пазара на недвижими имоти. Препоръчвам всички да стоят далеч от неговите "съвети".
*Може би, тук е и основната му грешка - разчита на пророкувания и усещания, а не на сухите данни (както новопостъпващи, така и исторически).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
По принцип ме водят " понижител", но професора не го слуша много главата- гледах му едно предаване където говореше за еврото- тотал щета
Отделно от това Краси е наясно, че ако не представи нещата преекспонирано ще го канят на 1-2 интервюта през 4-5 години и няма да е достатъчно интересен/забавен за широката публика. Той си е човек и явно обича медйното внимание. Нещата, които казва са така, но засилва определени неща, че да има малко уау фактор и да го гледат/слушат.
Иначе кейнсианския модел с печатане и глобализъм е мн хубав, но се пропуска едно съществено нещо - годините леко преодолени кризи трупат едно напрежение, което накрая трябва да избие и някъде и колкото по-голямо е толкова по по грозен начин ще избие. Дали през война, дали през шокови фалити, които и принтерите не могат да спасят, но рано или късно избива. Точно на това събитие залага Краси като нещото, което ще го направи Българският Рубини (той си е , но много му се смеят).
Last edited by bertram; 08.10.2023, 09:09.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеНаправо ще подаряват апартаменти хахахахах
Е, такъв детски наивизъм няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Явно хората продават ненужните и напълно незаконни боклуци в свлачищния район, а под въздействието на кол-център агентчето двамата други наивници са се поддали. Кой нормален човек би дал пари за незаконна постройка без канализация в центъра на свлачище, кажи ми!
но побързай преди повишителите да я завладеят цялата
може и услугите на 120 души в кол центъра да ползваш
да развият клиентската мрежа
ти само ще си пиеш уискито на терасатапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и песимисчо ли подведохте да купи на онова свлачище
- 1 like
Коментар
Коментар