Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мойто стклено кълбо не 'фърля толкова далеч в бъдещето, но виж след 12м ще те питам как си
7-8 години поне
че имам усещане за лууп във времето
сякаш всяка година се повтаря едно и също несбъднато предсказаниепрепоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Много ме радва, че винаги се намира съфорумец, който разполага я с вътрешна информация, я с привидение, или нещо друго, което предвещава в най-кратки срокове да заработят ножици, секири и прочие инструменти.
Хубавото е, че този път и самия Асен Василев е на перона и негодува срещу високите цени. Вярвам, че умно-красивите ще успеят да измислят механизъм да бутнат цените временно, та и ниЙ да се включим покрай тях.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ратко,
Жалкото е че не знаете каква секира Ви готви Асенката .
Вчера цял ден съм бил в Парк Хотел Москва и чак ме заболя главата ,за Вас ...не ми се мисли ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за съжаление ти не успя в това
а толкова много опитвашетова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
вие ще се наредите достойни до нострадамус, ванга и тн. феномени предсказващи бъдещето
а толкова много опитвашепрепоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
-
наистина вече не остана много за чакане
2039
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ратко,
Вчера цял ден съм бил в Парк Хотел Москва и чак ме заболя главата ,за Вас ...не ми се мисли ...
казвай, че целия се разтреперих от нервипрепоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
-
никой не иска да продава и мазните брокерчета няма от кого да смучат комисионно
опитват се да подплашат някой петрогъсчо, но не знаят, че той никога не е имал какво да продава
по-малко сделки и по-дебели цени, това се очертава за следващата година
Коментар
-
много 'хубаво', но има една малка подробност и тя е, че в момента лихвите в САЩ, ЕЗ и УК (и др) не са хич ниски и централните банки водят неравна борба с инфлацията, която сами сътвориха под давление на политици и определени гръгове от едрия бизнес. Резултатът е притиснат имотен пазар в зоните с високи лихви. Една допълнително създадена инфлация при евентуално нарушение на добива на петрол и транспорта на стоки през онази част на света няма да направи нищо друго освен да мотивира ЦБ да стискат още с високи лихви.
цената на отоплението, храната, транспорта може и да качи, но при ипотеки 5-6-7+ няма кой да гони имотите да качва цените там.
в България сме 1г назад от тези процеси, но предвид отвореността на икономиката ни рано или късно ще се усети и тук. Вече се заговори, че приходите от ДДС в хазната май няма да са колкото са планираните, а това е основното перо, което храни държавния-общински сектор.
Банките почнаха да звънят с предложения за лихви по депозити - скромни но предложения на фона на 0-те преди. Това поетапно ще започне да се отразява на лихвите по новоотпуснатите кредити .
Тези дни трябва да излезе статистиката за седлките през трето тримесечие вписани в агенцията по вписванията. Ще видим боря нови ипотеки в София (основно тук е екшъна с многото нули) спрямо броя сделки и ще видите, че мантрата, че се купува кеш ( в софия) не важи в такава степен както 2015-2016.
Та въпросчето е - ако се повишат лихвените нива по новите кредити - как ще се отрази това на пазара, който вече разчита на едно 40-50% ипотеки, за реализирането на сделки - София визирам.
Скъпа банкичка - да
Скъпи имоти - зависи не от петрола, а от лихвите по нови ипотечни кредити.
предстои да видим и няма да чакаме много - ако се засилят след макс 12м ще имаме друга картина на ипотечния пазар.
2039препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Наскоро отново гледах предаване за демографията.
Казаха, че в България положението не е чак толкова лошо, в Западна Европа също раждат късно и малко, въпреки различните програми за стимулиране на раждаемостта.
Преди 100 г. семействата имали по 3 и по 5-6 деца, за да гледа стоката. Ако сте гледали испански и италиански филми от миналото, там има традиция събота и неделя да се събират всички на обяд и са имали големи семейства. Но днес не е така. През социализма семействата имаха масово по 2 деца в БГ.
Имам 2 колежки от следването, които изпуснаха влака и са извън репродукцията вече. За някои нямам информация как са.
Самите жени не искат да раждат и не допускат мъжете в някои случаи, мислят се за принцеси и че им трябва първокласен, богат мъж.
Каква принцеса като наближава 40г и изпуска рейса?препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеКА5 имоти - Ето кога ще паднат цените на апартаментите в София - YouTube
Вече и брокеразите започнаха да ни вдигат данъците... ХАХАХАХАХАОтново простотии разбира се. Някой може ли да даде дефиниция за празен апартамент? Ами на празните етажи от къщи по села и паланки, данъци ще вдигаме ли или само за столичните апартаменти е борбата?
Аз лично бих започнал от Карлово, там има много празни етажи от къщи.
опитват се да подплашат някой петрогъсчо, но не знаят, че той никога не е имал какво да продава
по-малко сделки и по-дебели цени, това се очертава за следващата годинапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеДенков: Усложняване на конфликта в Близкия Изток ще се отрази на инфлацията и цените на петрола - Investor.bg
Усложняване на конфликта в Близкия Изток ще се отрази на инфлацията и цените на петрола
===2039===
Висока инфлация + високи лихви = скъпи имоти ===>>>> следствие: Зазиданост и зациментираност
цената на отоплението, храната, транспорта може и да качи, но при ипотеки 5-6-7+ няма кой да гони имотите да качва цените там.
в България сме 1г назад от тези процеси, но предвид отвореността на икономиката ни рано или късно ще се усети и тук. Вече се заговори, че приходите от ДДС в хазната май няма да са колкото са планираните, а това е основното перо, което храни държавния-общински сектор.
Банките почнаха да звънят с предложения за лихви по депозити - скромни но предложения на фона на 0-те преди. Това поетапно ще започне да се отразява на лихвите по новоотпуснатите кредити .
Тези дни трябва да излезе статистиката за седлките през трето тримесечие вписани в агенцията по вписванията. Ще видим боря нови ипотеки в София (основно тук е екшъна с многото нули) спрямо броя сделки и ще видите, че мантрата, че се купува кеш ( в софия) не важи в такава степен както 2015-2016.
Та въпросчето е - ако се повишат лихвените нива по новите кредити - как ще се отрази това на пазара, който вече разчита на едно 40-50% ипотеки, за реализирането на сделки - София визирам.
Скъпа банкичка - да
Скъпи имоти - зависи не от петрола, а от лихвите по нови ипотечни кредити.
предстои да видим и няма да чакаме много - ако се засилят след макс 12м ще имаме друга картина на ипотечния пазар.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Нима за 10 години настигнахме Западна Европа с доходи, които за 80% от населението са необходими за издръжка и дотам, както и с намаляващо население които не са само работещи, но и потребители? Нека да питаме бизнеса насочен към България как е с намаляващо население? Разслоението е в обществото е на исторически връх, съответно демографски няма как да се подобрим. 80% са на ниво ядене и пиене от заплата до заплата и причината да не са избягали е защото имат наследени апартаменти.
Казаха, че в България положението не е чак толкова лошо, в Западна Европа също раждат късно и малко, въпреки различните програми за стимулиране на раждаемостта.
Преди 100 г. семействата имали по 3 и по 5-6 деца, за да гледат стоката. Ако сте гледали испански и италиански филми от миналото, там има традиция събота и неделя да се събират всички на обяд и са имали големи семейства. Но днес не е така. През социализма семействата имаха масово по 2 деца в БГ.
Имам 2 колежки от следването, които изпуснаха влака и са извън репродукцията вече. За някои нямам информация как са.
Самите жени не искат да раждат и не допускат мъжете в някои случаи, мислят се за принцеси и че им трябва първокласен, богат мъж.
Каква принцеса като наближава 40г и изпуска рейса?Last edited by Evgo; 10.10.2023, 12:51.
Коментар
Коментар