Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВсеки път се чудя откъде идва този дрезгав грозно грачещ вой от перона, а то за кв'о било
Цените на апартаментите ново строителство в София през второто тримесечие на годината са с 89% по-високи спрямо 2015 г.
https://blitz.bg/obshtestvo/tezhk-ud...ews978517.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Само така! Нека си прелистват обявите понижителите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеДа се похваля пък, че от другия месец наемите и на двата апартамента във Варна ги вдигам на 1600лв, а на помещението на 1000лв. Вярно си е, че за последното тримесичие цените там на апартаменти и наеми са се вдигнали най-много от цялата страна. Украинците много го побутнаха пазара на наемите!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеВ момента да инвестирам в имот трябва:
- Да платя 40% повече квадратура от реалната (т.е. под наем давам 60 квадрата, а купувам 100)
- Да дам куп пари на брокер и нотариус
- Да дам куп пари за ремонт, само едно пребоядисване отива към 10 бона на 3-стаен
- Да поема риска за наемател да дойде някой идиот, който само ще окраде каквото има и ще се изнесе
- Да планирам поне 2 месеца в годината празни и без наем
- Буквално да си губя времето - да ходя, да отключвам, да заключвам, водомери, общи събрания, да търся наематели, да организирам огледи, да се занимавам с лъжливи брокери....
- Да плащам данък сгради и такси смет
- Да плащам имуществени застраховки
- Да разчитам на БГ бюрократи, чиновници и на куцата и корумпирана съдебна система в случай на проблем
- Да плащам 10% данък върху наема
Преди (подчертавам, преди) всички горни проблеми и разходи, доходността е максимум 3% при сегашните цени. Колко ще е след тях,не ми се и мисли даже.
Срещу:
- За половин минута да подам ордера към брокерската сметка, да купя някоя щатска (или друг вид) облигация и да получавам 5% без да си мръдна пръста, да не говорим и че лихвите са необлагаеми.
- Или дългосрочно поне 8% ако приема волатилността на акциите
- Или пък 4% директно в безсрочен депозит без такси
Кое да избера?
Цъкай си с брокерската сметка и се опитай да си увеличиш доходите.
И гледай по-ведро на света, че ми става тъжно за теб като ти чета мненията.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеВ момента да инвестирам в имот трябва:
- Да платя 40% повече квадратура от реалната (т.е. под наем давам 60 квадрата, а купувам 100)
- Да дам куп пари за ремонт, само едно пребоядисване отива към 10 бона на 3-стаен
- Да поема риска за наемател да дойде някой идиот, който само ще окраде каквото има и ще се изнесе
- Буквално да си губя времето - да ходя, да отключвам, да заключвам, водомери, общи събрания, да търся наематели, да организирам огледи, да се занимавам с лъжливи брокери....
- Да разчитам на БГ бюрократи, чиновници и на куцата и корумпирана съдебна система в случай на проблем
Преди (подчертавам, преди) всички горни проблеми и разходи, доходността е максимум 3% при сегашните цени. Колко ще е след тях,не ми се и мисли даже.
Срещу:
- За половин минута да подам ордера към брокерската сметка, да купя някоя щатска (или друг вид) облигация и да получавам 5% без да си мръдна пръста, да не говорим и че лихвите са необлагаеми.
Кое да избера?
- 1 like
Коментар
-
Да се похваля пък, че от другия месец наемите и на двата апартамента във Варна ги вдигам на 1600лв, а на помещението на 1000лв. Вярно си е, че за последното тримесичие цените там на апартаменти и наеми са се вдигнали най-много от цялата страна. Украинците много го побутнаха пазара на наемите!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Срещу:
Кое да избера?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
В момента да инвестирам в имот трябва:
Срещу:
Кое да избера?Last edited by ejonny2376; 12.10.2023, 14:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Като вървят по 1500 що го даде за 800?
Кой се опитваш да ЛЪЖЕШ? не е ли себе си? НАБУТАЛ СИ СЕ С ИМОТИТЕ. И ОЩЕ СЕ НАБУТВАШ. ама като ти е толкова акъла НИКОЙ НЕ МОЖЕ да те вразуми.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Всеки път се чудя откъде идва този дрезгав грозно грачещ вой от перона, а то за кв'о било
Цените на апартаментите ново строителство в София през второто тримесечие на годината са с 89% по-високи спрямо 2015 г.
https://blitz.bg/obshtestvo/tezhk-ud...ews978517.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеПонижители, аз също съм верен на каузата, но слушайки ученията на нашия тартор, започвам да мисля, че май жилищата са за предпочитане от това, което твърди той. Не знам. Вие как мислите?
https://streamable.com/086827
Коментар
-
Предлагат държавата да осигури евтини жилища за младите
https://www.pariteni.bg/novini/ikono...mladite-247480
Не знам дали ще мина за млад, според стандартите им, но ето за кой са предвидени евтините жилища и субсидиите. Предполагам, че на опашката ще се наредят и хора, изживяващи 2ра младост.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.segabg.com/hot/category-...-hora-dogodina
Не знам как може медиите да пишат такива лоши неща
Всяка втора фирма у нас ще съкращава хора догодина
Само 19% от предприятията ще имат нужда от още персонал, сочи анкета на АИКБ
През 2024 г. е възможно свиване на потребителското търсене заради все още високата инфлация и повишаване на лихвите по кредитите.
Бизнесът е песимистично настроен за перспективата през 2024 г. икономиката ни да отбележи растеж.
Анкета на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) сред нейните членове показва, че 80% очакват продажбите им да намалеят или да останат на нивото от тази година. По отношение на финансовия резултат 43% от анкетираните смятат, че през 2024 г. той ще е по-нисък от този през 2023 г., а само 24% са оптимисти за по-добри печалби. Освен това четирима от 5 от анкетираните предприемачи очакват износа да намалее или да остане без промяна.
Показателни са и очакванията, свързани с инвестиционната активност - само 26% планират по-големи инвестиции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеПонижители, аз също съм верен на каузата, но слушайки ученията на нашия тартор, започвам да мисля, че май жилищата са за предпочитане от това, което твърди той. Не знам. Вие как мислите?
https://streamable.com/086827
По-добре както вездесъщият професор ви казва. Инвестирайте в оборска тор, колеги. Имате ли поне по един сайвант на село, където да я складирате?
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар