If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тия неща с AI не са първият път когато се правят прогнози чв хората ше станат излишни. То не бяха компютри, роботи, автоматизация, квантови компютри, биг дейта ... после всичко затихва едни професии изчезват и се появяват други по-високо платени. Образованието ше има все по-голяма тежест независимо накъде тръгнат нешата. Поне историята е такава. Ма може и да бъркам. Просто се опитах да ти кажа , че всеки прави грешки , но докато взима решенията сам стои в неговата ерия на камбанката и горе долу може да предвиди какъв ше е лонг търм резултата В момента в който почне да се влияе и да взима решения под влиянието на други става хаос, вкарваш изкривявания и можеш да почнеш да теглиш късите клечки една след друга.
Едно време имаше една система как да печелиш от залагане на 100%. В историята на английския футбол не е имало случай когато един отбор от топ лигата ( сега е Пермиер лига но преди се казваше по друг начин) да загуби всичките си мачове. Та системата беше , почваш да залагаш на най-слабия отбор, където коефициентите са най-високи и при всяка загуба удвояваш залога и чакаш да дойде едната победа после спираш. Ма трябва да залагаш само на един отбор и колкото и да губи да не се отказваш. Може ли да загуби всички мачове? Може! Ма не се е случвало ( е поне преди не беше сега не знам). Ако отидеш надолу по другите лиги сигурно има случаи , ма в топ лигата не. Не знам дали виждаш връзката с това да взимаш винаги сам решенията си. Моята теория че крайния резултат от всички тия грешки и попадения ше е близък до мястото на човека в камбанката.
ПП Какво е ББТ ?
Като бивш комарджия( допреди 6 години) мога да ти кажа че системата за залози на Фабоначи( с удвояване на залога) отдавна са я решили букитата с правило за максимален залог. Освен това имат един отдел наречен за благозвучие " мениджмънт на клиенти" и ако те преценят, че има вариант да печелиш дългосрочно ти ограничават залозите до минимум( в моя случай до 3 евро на залог) и ти обезсмислят занимавката с хазарта
Само да добавя, сега се замислих за думичката "схема". Това ми звучи като нещо сложно - толкова сложно, че е напълно неразбираемо за обикновенния човек.
Блокчейн противно на всеобщото мнение всъщност е нещо много просто, чак се чудя как не е измислено доста преди 82 год.
С две думи това е една таблица (примерно като екселска таблица) където се записва, кой на кого какво е прехвърлил, и всичко това не може да бъде отменено, променено или изтрито и остава вовеки.
Технологията е проста и революционна, според мен тепърва ще бъде внедрявана и други сфери.
Харесва ми логиката ти за инвестицията в децата, но сам виждаш, че примката все повече се затяга и тенденцията е дори хората със средно IQ да излизат от пазара. Изкуственият интелект е на път да замени всички скучни професии, а хората лека-полека да минат на ББТ. Не знам с каква скорост ще се развият събитията, но в сегашната ситуация ще е по-добре да му оставиш някакви активи, отколкото да го образоваш и да се бори с най-мотивираната и умна прослойка на световния пазар.
Може би аз разсъждавам различно, но предпочитам детето ми да е щастливо и да има свобода на избора, отколкото да е вундеркинд и да го точат като лимон. Професионалния спорт не е по-различен. Та от тая гледна точка, тухла на правилното място ми се види по-удачната инвестиция.
Тия неща с AI не са първият път когато се правят прогнози чв хората ше станат излишни. То не бяха компютри, роботи, автоматизация, квантови компютри, биг дейта ... после всичко затихва едни професии изчезват и се появяват други по-високо платени. Образованието ше има все по-голяма тежест независимо накъде тръгнат нешата. Поне историята е такава. Ма може и да бъркам. Просто се опитах да ти кажа , че всеки прави грешки , но докато взима решенията сам стои в неговата ерия на камбанката и горе долу може да предвиди какъв ше е лонг търм резултата В момента в който почне да се влияе и да взима решения под влиянието на други става хаос, вкарваш изкривявания и можеш да почнеш да теглиш късите клечки една след друга.
Едно време имаше една система как да печелиш от залагане на 100%. В историята на английския футбол не е имало случай когато един отбор от топ лигата ( сега е Пермиер лига но преди се казваше по друг начин) да загуби всичките си мачове. Та системата беше , почваш да залагаш на най-слабия отбор, където коефициентите са най-високи и при всяка загуба удвояваш залога и чакаш да дойде едната победа после спираш. Ма трябва да залагаш само на един отбор и колкото и да губи да не се отказваш. Може ли да загуби всички мачове? Може! Ма не се е случвало ( е поне преди не беше сега не знам). Ако отидеш надолу по другите лиги сигурно има случаи , ма в топ лигата не. Не знам дали виждаш връзката с това да взимаш винаги сам решенията си. Моята теория че крайния резултат от всички тия грешки и попадения ше е близък до мястото на човека в камбанката.
Абе не мисли за голямо мяу. Това с имотите е минало бешело. Тия които са вярвали че ше паднат цените според мен бяха прави , но така се стекоха нещата че загубиха. Само че това е както изглеждат нещата сега. Не знаеш как ше изглеждат след 10 години . Уж всички говорят че събират имоти за децата , ма не се знае дали тия 800 кинта дето ти остават сега като не си купил, като ги дадеш за детето да учи примерно език , математика, карате или балет няма да му вкарат живота в друга орбита. По-вероятно е да го вкарат и да надмине твоите възможности. Тази логика с децата ми е най-неразбиремата . Ние ше живеенм зле за да оставим нещо на децата зашото ние сме по-умни от тях и ше може да натрупаме а те са тъпи и сами нишо няма да могат да направят. Ми няма логика! Всяко следвашо пколение е по-приспособено към промените във времето и има по-голям шанс за успех. Едиственото критично нещо, което трябва да направиш е да го подготвиш за конкуренцията на неговите връстници. Другото е качество на живот и подробности.
Харесва ми логиката ти за инвестицията в децата, но сам виждаш, че примката все повече се затяга и тенденцията е дори хората със средно IQ да излизат от пазара. Изкуственият интелект е на път да замени всички скучни професии, а хората лека-полека да минат на ББТ. Не знам с каква скорост ще се развият събитията, но в сегашната ситуация ще е по-добре да му оставиш някакви активи, отколкото да го образоваш и да се бори с най-мотивираната и умна прослойка на световния пазар.
Може би аз разсъждавам различно, но предпочитам детето ми да е щастливо и да има свобода на избора, отколкото да е вундеркинд и да го точат като лимон. Професионалния спорт не е по-различен. Та от тая гледна точка, тухла на правилното място ми се види по-удачната инвестиция.
Според вас дали е добра идея млада двойка да купи къща в Своге, Ботевград или друг град в областта, ако работи на хибриден режим в София и трябва да са в офиса 2-3 дни седмично? Става въпрос за приятели, които не знам какво да посъветвам. Казах им, че най-вероятно тази година лихвите все пак ще тръгнат нагоре, защото вероятно ще купуват с ипотечен и потребителски като самоучастие, защото нямали спестявания, а това ми се струва рисково.
Напротив, всичко в предсказано ощ е преди 150 год.
Ето:[ATTACH=CONFIG]n4144300[/ATTACH]
доколкото виждам, там посочват 2039 за година на ниски цени
търпение, младежи. ей я къде е.
при нас ще е някъде към 2049, но това няма значение
най-сетне ще има големи дискаунти и ниски цени
Идеята ми беше с лека самоирония да илюстрирам, че Пена и Вуте, благодарение на кредитирането живеят 2 пъти по-добре, отколкото реалните им възможности позволяват.
Пена и Вуте са си набили кинтите в апартаменти и си броят стинките по евтини капанчета като отидат за 3 дни на море. Не бъркай това с по-добър живот.
Аз нямам IQ 200 (може би 100 нямам ) но 2019 та купих един в Сф а 2020 та във Вн - на картинки. Отделно, когато по тв то даваха черните чували с трупове от Ковид, аз купувах конове на 4-5 к. На кризите винаги трябва да се гледа като на възможност, те затова са измислени. Тогава търпеливите правят мангизи.
Абе като си купуваш за себе си не се брои. Тогава купуваш когато ти трябва. За коновете не знам , мислех да ти звънна да ми обясниш как работи тая схема, е така да знам. Че не мога да разбера какво я движи.
ПП Ти по-добре не си прави IQ тест да не вдигнеш границите, че една камара хора ше влезнат под средното
Аз нямам IQ 200 (може би 100 нямам ) но 2019 та купих един в Сф а 2020 та във Вн - на картинки. Отделно, когато по тв то даваха черните чували с трупове от Ковид, аз купувах конове на 4-5 к. На кризите винаги трябва да се гледа като на възможност, те затова са измислени. Тогава търпеливите правят мангизи.
Нарочно съм изрязал цитата, защото виждам, че си се засегнал за кафемашините и телефоните, а не това беше целта.
Идеята ми беше с лека самоирония да илюстрирам, че Пена и Вуте, благодарение на кредитирането живеят 2 пъти по-добре, отколкото реалните им възможности позволяват. И понеже са мнозинство, ЦБ и дори корпорациите се съобразяват с тях, отлагайки всячески една отрезвителна криза. Както сам си забелязал, готови са да разпалят камара войни по света, само и само да не гръмне системата, която е натрупала колосален дълг на всички нива.
Тайминга на голямото МЯУ не може да бъде предсказано от никой от нас. Може да е утре, а може да е и през 2049. Именно поради тази причина, макар и с доста пропуснати ползи, предпочитам да не ползвам голям лост и да си чакам на перона, докато ми набъбне джобчето. Но има по-смели хора, които рискуват и успяват.
Напротив, всичко в предсказано ощ е преди 150 год.
Ето:
Коментар