IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Автоматизацията в сегашния си вид все още има смисъл. В един момент ще се променят нещата и ще трябва да почват са я ограничават по социални причини. Не знам какво ще измислят , Мин ставка на час за робот и плащане на ДОД върху нея или нещо друго , но ще има някакви ограничения в един момент. Тоя ббд какъв смисъл ще има ако всички го получават. На това тук му викат food stamps. От друга страна , добре ще автоматизираш завод за коли, но къде ще ги продаваш като хората няма къде да изкарат пари да ги купят. Пак ще има високоплатени и нископлатени длъжности, но конкуренцията за високоплатени те ще е по-голяма. Забрави ги рия приказки за свобода. Какво е свобода? Едно време имаше поляни играехме мач, това онова. Сега се записваме за някакви училища, през зимата зали … ми къде? Жилищата в БГ са щ странни. Много са, празни са, но всеки вярва , че търсенето ще продължава безкрайно защото по-старите жилища магически ще станат нежелани и всички ще искат нови. Е тия дето ги купувате днес нали ще станат нежелани докато им дойде времето да ги оставяте на децата? Все поне 30-40 години има да се живеят, после тия жилища ще са като панелките сега и никой не би трябвало да ги търси. Под наем да го даваш не излиза сметката, ако е второ , трето жилище за какво ти е? Панелките са нежелани защото не са подържани. И преди съм казвал , тук се счита за нормално 3% от стойността на жилището да се плащат за подръжка. В БГ явно мислят , че няма нужда и просто го задраскват като панелките. Ако плащаш подръжка , 3-те % убиват смисъла да го притежаваш ако не пък съвсем няма смисъл. Не разбирам защо всеки налита да купува по 5 апартамента. Някаква лудост.
    Смисълът от ББД-то е, че благодарение на технологичния напредък ще заменим човека, чрез което ще постигнем по-висока ефективност и оптимизация. По този начин хем за обществото ще има повече блага, хем няма да се налага да работят. Сигурен съм, че на момента можеш да се сетиш за десетки примери, в които някой си претупва работата, зорлем да каже, че я е свършил. А колкото повече расте населението, толкова повече ще се нуждаем от сериозна оптимизация, заради ограничените ресурси.

В тоя ред на мисли, съм сигурен, че ще се намерят още по-иновативни решения по отношение на жилищата. Дори тука съм се бъзикал преди, че ако се наложи един ден заради децата ми ще живея във фургон, но те да са добре. Тези които са видели повечко от живота са наясно, че на човек не му трябва много, за да е щастлив. Но докато достигне до това ниво, трябва да си извърви пътя.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ама и глупости.
      До 50-те години само МЪЖЕТЕ СА РАБОТИЛИ и са издържали жена и 3-5 деца ....
      От 50-те щото всички са обедняли са започнали да работят и жените.
      Сега след 2000г - пак всички обедняха - ще работят и пенсионерите.
      При следващото обедняване и децата под 15г ще са ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТЯТ.
      НИЕ ОБЕДНЯВАМЕ не забогатяваме. ЗАБОГАТЯВАТ ЕДИНИЦИ(хиляди) за сметка на МИЛИАРДИ. И това е откак има капитализъм и накрая ще остане само 1 - световно правителство от шепа хора всички други РОБИ на ББД.
      Едно време на робите са им давали канче храна и подслон. Сега ББД стигащ за канче храна и покрив в 15мин град
      Остави пролетарските теории за забогатяването.
      Погледни по-широко на нещата и ще видиш, че си е било точно ББД. Който е имал малко акъл и храброст е изкарвал парите си с допълнителна работа. Основното, базовото му е давала държавата срещу обезателството да има изрядна трудова книжка.
      И мисълта ми е, че вече ББД е прилаган и се видя до къде доведе.
      Загубихме съревнованието. Ти ще кажеш, че не сме. Ама сме.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Като говорите за ББД имайте педвид, че в България по татово време си е била точно системата ББД.
        Получавали са 150-250 лв на месец с които да си платят сметките. Разликата е, че тогава всички е трябвало да работяти и това, все пак, е било някакво разнообразие. Сега ако чакаш на ББД и можеш никога да не работиш няма да е много весело.
        ама и глупости.
        До 50-те години само МЪЖЕТЕ СА РАБОТИЛИ и са издържали жена и 3-5 деца ....
        От 50-те щото всички са обедняли са започнали да работят и жените.
        Сега след 2000г - пак всички обедняха - ще работят и пенсионерите.
        При следващото обедняване и децата под 15г ще са ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТЯТ.
        НИЕ ОБЕДНЯВАМЕ не забогатяваме. ЗАБОГАТЯВАТ ЕДИНИЦИ(хиляди) за сметка на МИЛИАРДИ. И това е откак има капитализъм и накрая ще остане само 1 - световно правителство от шепа хора всички други РОБИ на ББД.
        Едно време на робите са им давали канче храна и подслон. Сега ББД стигащ за канче храна и покрив в 15мин град
        Last edited by bota156; 07.01.2024, 09:48.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ми и аз мисля че съм понижител. Ма не знам каква е дефиницията та не съм сигурен. Купихме първо 2011 или 2012. Преди това 7-8 години се услушвахме като гърмяни зайци и живяхме под наем защото не излизаха сметките. Точно тия дето ни се смееха че не купихме 2007 по-късно се изнесоха посред нощ и оставиха ключовете на вратата. То не е казано че цените само определят. Тогава и дохода ни не беше ок, Тук се иска и 20% даунпеймънт. Това което можехме да си позволим не ни харесваше та чакахме. Имаше един калкулатор на New York Times, който правеше сметки наем/покупка. Не знам дали още го има.
          Kъде купихте и какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Да напиша ББД - Безусловен базов доход, съм объркал буквите.

Иначе не знам защо се мнозинството толкова се плаши от автоматизацията. За кое ти е повече жал като гледаш касиерката в Лидл по цял ден маркира продукти като биоробот, вместо да си седи на топло и държавата да й превежда ББД? Ако има потенциал за нещо повече и не е доволна, ще учи, ще се развива и в един момент ще допринася за обществото.

Чисто концептуално идеята е добра, изграждайки екосистема, в която няма да съществува мизерия и глад в такива крайности, както сега.
            Като говорите за ББД имайте педвид, че в България по татово време си е била точно системата ББД.
            Получавали са 150-250 лв на месец с които да си платят сметките. Разликата е, че тогава всички е трябвало да работяти и това, все пак, е било някакво разнообразие. Сега ако чакаш на ББД и можеш никога да не работиш няма да е много весело.

Коментар

Митак, повечето комарджии имат много прости системи, ако изобщо използват такива. И те самите са наясно, че играят заради самата игра, а не за печалба. Гарантирам ти, че и да няма максимален залог всички комарджии, ще си продухат парите отново.
              Даже по- бързо.Ама то не е от значение дали ще издухаш парите с 1 час игра на ден или за 5 часа.

Коментар

Ми и аз мисля че съм понижител. Ма не знам каква е дефиницията та не съм сигурен. Купихме първо 2011 или 2012. Преди това 7-8 години се услушвахме като гърмяни зайци и живяхме под наем защото не излизаха сметките. Точно тия дето ни се смееха че не купихме 2007 по-късно се изнесоха посред нощ и оставиха ключовете на вратата. То не е казано че цените само определят. Тогава и дохода ни не беше ок, Тук се иска и 20% даунпеймънт. Това което можехме да си позволим не ни харесваше та чакахме. Имаше един калкулатор на New York Times, който правеше сметки наем/покупка. Не знам дали още го има.
                Интелектуалец с над 120IQ, който не се поддава на животинския порив да тухлопоклонничи.

Коментар

• https://youtube.com/shorts/sG_SABGmZ...5GEwudfCVuGG-j

Коментар

Иначе не знам защо се мнозинството толкова се плаши от автоматизацията. За кое ти е повече жал като гледаш касиерката в Лидл по цял ден маркира продукти като биоробот, вместо да си седи на топло и държавата да й превежда ББД? Ако има потенциал за нещо повече и не е доволна, ще учи, ще се развива и в един момент ще допринася за обществото.

Чисто концептуално идеята е добра, изграждайки екосистема, в която няма да съществува мизерия и глад в такива крайности, както сега.
                    Автоматизацията в сегашния си вид все още има смисъл. В един момент ще се променят нещата и ще трябва да почват са я ограничават по социални причини. Не знам какво ще измислят , Мин ставка на час за робот и плащане на ДОД върху нея или нещо друго , но ще има някакви ограничения в един момент. Тоя ббд какъв смисъл ще има ако всички го получават. На това тук му викат food stamps. От друга страна , добре ще автоматизираш завод за коли, но къде ще ги продаваш като хората няма къде да изкарат пари да ги купят. Пак ще има високоплатени и нископлатени длъжности, но конкуренцията за високоплатени те ще е по-голяма. Забрави ги рия приказки за свобода. Какво е свобода? Едно време имаше поляни играехме мач, това онова. Сега се записваме за някакви училища, през зимата зали … ми къде? Жилищата в БГ са щ странни. Много са, празни са, но всеки вярва , че търсенето ще продължава безкрайно защото по-старите жилища магически ще станат нежелани и всички ще искат нови. Е тия дето ги купувате днес нали ще станат нежелани докато им дойде времето да ги оставяте на децата? Все поне 30-40 години има да се живеят, после тия жилища ще са като панелките сега и никой не би трябвало да ги търси. Под наем да го даваш не излиза сметката, ако е второ , трето жилище за какво ти е? Панелките са нежелани защото не са подържани. И преди съм казвал , тук се счита за нормално 3% от стойността на жилището да се плащат за подръжка. В БГ явно мислят , че няма нужда и просто го задраскват като панелките. Ако плащаш подръжка , 3-те % убиват смисъла да го притежаваш ако не пък съвсем няма смисъл. Не разбирам защо всеки налита да купува по 5 апартамента. Някаква лудост.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Правят кинти само тези, които разбират.
                      И аз мисля така. А това го карам само на любопитство

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Не си прав. Аз съм купил 2012(цените беха идеални както пееха "Ъпсурт").За собствено ползване.Обаче съм понижител.

Коментар

НА ТЕОРИЯ. На практика, вместо да има много малка част крайна мизерия и глад, всички ще са в сходна, (почти) поносима степен на мизерия и глад.
                          Last edited by cyclop; 07.01.2024, 01:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Като бивш комарджия( допреди 6 години) мога да ти кажа че системата за залози на Фабоначи( с удвояване на залога) отдавна са я решили букитата с правило за максимален залог. Освен това имат един отдел наречен за благозвучие " мениджмънт на клиенти" и ако те преценят, че има вариант да печелиш дългосрочно ти ограничават залозите до минимум( в моя случай до 3 евро на залог) и ти обезсмислят занимавката с хазарта
                            Митак, повечето комарджии имат много прости системи, ако изобщо използват такива. И те самите са наясно, че играят заради самата игра, а не за печалба. Гарантирам ти, че и да няма максимален залог всички комарджии, ще си продухат парите отново.

Коментар

ПП Какво е ББТ ?

Коментар

Аз не мога да разбера защо се правят кинти от това. За блокчейна горе долу имам идея
                                Правят кинти само тези, които разбират.

Коментар

Working...
                                X