IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Каврък, сори, ама с Бертрам ако е вярно това което чувам и контактите ви с модерацията за бан на потребители които уж са с по 2 профила е тъпо и детинско. Блокирахте мой познат човек, който не е таралежа.
    Ехх, повишителските драми край нямат...

Ами той народа неслучайно е рекъл: Покрай сухото - гори и суровото!

Ти колко пъти си дава профила на най-банвания тук участник да заобикаля правилата?!

Сега наиграхте ли се вече?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982

Няма такова нещо аз не съм такъв .Даже неведнъж съм те защитавал ама това не съм го казвал.
      Каврък, сори, ама с Бертрам ако е вярно това което чувам и контактите ви с модерацията за бан на потребители които уж са с по 2 профила е тъпо и детинско. Блокирахте мой познат човек, който не е таралежа.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ква 2050 та? До 3-4 год Путя ще ни е превзел, а Варна и Бургас ще приличат на Мариупул.
        Като сравнявам как изглеждат жилищата при Путин и копторите в София,
        то по-добре да ни превземе...

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ква 2050 та? До 3-4 год Путя ще ни е превзел, а Варна и Бургас ще приличат на Мариупул.
          Бургас ще го заобиколи.Заради Лорда.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
            Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска, а обществените поръчки - с малка ефективност

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%

Необходимо е подобряване на събираемостта на ДДС, по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за подпомагане на уязвимите – това са само част от изводите в доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България.

Според СБ, неплащането на ДДС се оценява на близо 1.2 млрд. лева, което представлява 10.4% от общите отчетени задължения по това перо.

Най-висока оценка за рискове при отчитане и плащане на ДДС има в сектора на недвижимите имоти.

Според авторите на доклада, ако не се вземат мерки сега, в дългосрочен план потенциалът за икономически растеж ще бъде силно ограничен, предаде БНР.

Като „навременни“ определи мерките за справяне с последиците от шока заради пандемията и последвалите високи енергийни цени Десислава Николова от Световната банка, но предупреди – че излизането от тях вече се бави.

Пример за това са все още диференцираните ДДС ставки, особено при ресторантьорския бранш. Именно този косвен данък е основен за приходите в хазната, на която много тежат социалните и здравните разходи, неефективните разходи за образование и за обществени поръчки.

"До към 2050 година, ако в момента не се предприемат нужните реформи, растежът може да се забави до около 1,25%".

Именно това е в противовес с намерението на Министерството на финансите, което си поставя амбициозни цели, коментира зам.-министър Георги Клисурски. "Мисля, че една добра цел за ръста на икономиката ни през следващите 3, 5, 10 години би било реален растеж от 4-5% на година, живот и здраве, ако няма шокове и кризи", каза той.

По думите му в момента, за да се ускори растежът, министерството ще разчита много на инвестициите. Ежедневно се водят преговори с чуждестранни инвеститори, добави още Клисурски.

https://trud.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D...%D0%BA%D0%B0-/

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
              А за токсичните взаимоотношения тук, вече е хептен прекалено. Грозно е да ви четем личните нападки пост след пост, без никакъв принос към форума. Имам чувството, че съм в детската градина с деца дето си хвърлят пясък в очите и се обиждат с думички чути в тикток.
              Засрамете се.
              Повечето от тези хора няма как да се засрамят защото липсват такива чувства в тях, за това огромна част от хората четат без да пишат - не им се влиза в махленски спорове. Ако четеш продължително време ще разбереш че тук нищо ново не се пише и не се случва от години. Едни и същи хора въртят един и същ репертоар, като най-голямата простащина и обиди идват обикновенно от т.нар. понижители. Те обаче са любимци на модерацията и предполагам си мислят че правят някакво съдържание в темата, а е точно обратното защото умните и опитни участници в пазара се сдържат да пишат заради тях.

Коментар

• Ама вие "понижителите" верно ли още осмивате купувачите на зелено, че са "идиоти" и т.н.

Аз последните 4 години от зелено направих луди пари, и то в голямата част от времето почти без мой капитал вътре (ипотека от първия имот на смешна лихва). Да, това е нереализирана печалба (с изваден капитал под форма на ипотека), но дори съседи ми пишат и искат да купуват (аз не продавам, само купувам), и хора идват да ме питат дали са за под наем.

Да, бе предприет риск (грийн лайф това, което чувам определено ме стряска тъй като е голяма и привидно стабилна фирма) и да, извадих огромен късмет със скока от 2021-ва насам. Аз не очаквах да има "пукане", но това, което се случи абсолютно надвиши моите най-смели очаквания.
                Би било наивно да се считам за гений, или нещо такова. Просто късмет с много малко доза прогноза.
                Смешните лихви през периода са черешката на тортата.

Това, което е несериозно е да коментираме пазара на НИ от последните години като нещо по-малко от АБСОЛЮТНО печеливш, за да съвпадне с вашите фантазии и нереализирани кошмарни варианти. Имам чувството, че някои тук са тотално отцепени от реалността за да се придържат към своя закърнял вече наратив.

А за токсичните взаимоотношения тук, вече е хептен прекалено. Грозно е да ви четем личните нападки пост след пост, без никакъв принос към форума. Имам чувството, че съм в детската градина с деца дето си хвърлят пясък в очите и се обиждат с думички чути в тикток.
                Засрамете се.

Коментар

• Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска, а обществените поръчки - с малка ефективност

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%

Необходимо е подобряване на събираемостта на ДДС, по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за подпомагане на уязвимите – това са само част от изводите в доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България.

Според СБ, неплащането на ДДС се оценява на близо 1.2 млрд. лева, което представлява 10.4% от общите отчетени задължения по това перо.

Най-висока оценка за рискове при отчитане и плащане на ДДС има в сектора на недвижимите имоти.

Според авторите на доклада, ако не се вземат мерки сега, в дългосрочен план потенциалът за икономически растеж ще бъде силно ограничен, предаде БНР.

Като „навременни“ определи мерките за справяне с последиците от шока заради пандемията и последвалите високи енергийни цени Десислава Николова от Световната банка, но предупреди – че излизането от тях вече се бави.

Пример за това са все още диференцираните ДДС ставки, особено при ресторантьорския бранш. Именно този косвен данък е основен за приходите в хазната, на която много тежат социалните и здравните разходи, неефективните разходи за образование и за обществени поръчки.

"До към 2050 година, ако в момента не се предприемат нужните реформи, растежът може да се забави до около 1,25%".

Именно това е в противовес с намерението на Министерството на финансите, което си поставя амбициозни цели, коментира зам.-министър Георги Клисурски. "Мисля, че една добра цел за ръста на икономиката ни през следващите 3, 5, 10 години би било реален растеж от 4-5% на година, живот и здраве, ако няма шокове и кризи", каза той.

По думите му в момента, за да се ускори растежът, министерството ще разчита много на инвестициите. Ежедневно се водят преговори с чуждестранни инвеститори, добави още Клисурски.

https://trud.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D...%D0%BA%D0%B0-/

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

предавам се.
                      печелиш спора по точки
                      аз някак бях разбрал, че обсъждаме само влиянието на лихвите
                      а то включвало и личните драми на отделни инвеститори,
                      Лиxвитe пo ипoтeчнитe ĸpeдити в CAЩ нaдxвъpлиxa 7%, мoлбитe pязĸo cпaдaт

Cpeднитe лиxвeни пpoцeнти пo 30-гoдишни ипoтeĸи в Cъeдинeнитe щaти cĸoчиxa c 19 бaзиcни пyнĸтa пpeз ceдмицaтa, пpиĸлючвaщa нa 16 фeвpyapи, зa дa дocтигнaт нaй-виcoĸoтo cи нивo oт нaчaлoтo нa дeĸeмвpи, ce ĸaзвa в изявлeниe нa Асоциацията на ипотечните банкери (Mortgage Bankers Association, MBA).

Cpeдният лиxвeн пpoцeнт пo 30-гoдишни жилищни зaeми дo $726 200 бeшe 7,06% минaлaтa ceдмицa. Pъcтът бeшe пpичинeн oт пpepaзглeждaнe нa пpoгнoзитe зa пapичнaтa пoлитиĸa нa Фeдepaлния peзepв - пaзapът нaй-нaĸpaя cпpя дa чaĸa нaмaлeниe нa ocнoвния лиxвeн пpoцeнт пpeз мapт тaзи гoдинa нa фoнa нa дaннитe зa ycĸopявaнe нa инфлaциятa в CAЩ и "яcтpeбoвaтa" изявлeния нa пpeдcтaвитeли нa Фeд./НЕКОИ ОРА ЧАКАТ СПАД В ЦЕНАТА НА КРЕДИТА ХА ХА /А ТО РРРЪСТТТ ОЩЕ И ОЩЕ

Ратко аз продадох имотните акции ама ти още чекаш акт 16 нали ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Еми то и стотиците инвестирали в Green life дали не са си я правили ?
                        Даже имах и позната брокерка от Имотека тя се наби в Дружба и познай какво стана после ?
                        Ни апартамент ,нито нищо ,преди това и тя беше така отворена като теб
                        предавам се.
                        печелиш спора по точки
                        аз някак бях разбрал, че обсъждаме само влиянието на лихвите
                        а то включвало и личните драми на отделни инвеститори,
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

по-скоро не е ясно какво ще даде тласък на понижение на лихвите ... ако е нещо неприятно ...имотите ще почакат - особено на пазари, които са откъснати от фундамента.
                          Какво по-неприятно от пандемия? През 2020 година се случи точно това и в САЩ се наложи да извършат драстични намаления на лихвените проценти през първото тримесечие. ЕЦБ не предприе тогава намаление на лихвените си проценти, тъй като те вече бяха под 0%, но създаде PEPP1.
                          Вече имаме представа какво би се случило с пазара на недвижими имоти при очакваното намаление на лихвените проценти, тъй като "този филм вече сме го играли" през 2020 година.

1. ECB

Коментар

на всички ли
                            или само на тези, които не са си направили сметките
                            Еми то и стотиците инвестирали в Green life дали не са си я правили ?
                            Даже имах и позната брокерка от Имотека тя се наби в Дружба и познай какво стана после ?
                            Ни апартамент ,нито нищо ,преди това и тя беше така отворена като теб

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това е проблема на инвестиралите на зелено с кредит
                              на всички ли
                              или само на тези, които не са си направили сметките
                              препоръка е

Коментар

това е проблем на квартирантите основно
                                Това е проблема на инвестиралите на зелено с кредит

Коментар

Working...
                                X