Подценяваш го. Аз съм забелязал, че и най-изпадналите африкански държави имат много по-хубави магистрали от в "Европейска България"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой квартал в София е най-хубав за живеене?
Collapse
X
-
Питат за мнение - казвам го. Да, според мен 99% от София е напълно непригодна за живеене, със съществен риск за здравето и живота (най-малкото заради огромната вероятност да се спънеш и пребиеш по подобията на улици, характерни за градове като Нуакшот и Нджамена, но не и за столица на държава от ЕС).
Нещо против мнението ми ли имаш?Last edited by X_Y; 25.01.2021, 16:30.
- 2 Харесвания
Коментар
-
По степен на предпочитание:
1) Лозенец в района на Американското Посолство - компексите между Била, посолството и парка, както и къщетата в Карето между Козяк, парк Кошарите и ул. Руй Планина.
2) Идеален център и само отделни улици - Съборна, Московска
3) Иван Вазов - само частта между Витошка и парка и не навсякъде
3) Докторски Паметник, ако има тук-там по-читава сграда.
4) Изток, само ул. Незабравка и ниските тухлени блокчета около нея.
Всичко останало е напълно негодно за обитаване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
В мой имот влизаха преди години, заради наемателя, не заради мен. Не бях сложил СОТ още, след два дена го имаше. Късмет просто...или не, съгледвачи и сигнал. Лесно беше заради решетките на долните етажи - като стълба им служило. Влязоха през балкона, излязоха с ключ от масата вътре през парадния вход на жилището.
Мерки - забавяне донякъде - СОТ, никакви решетки, само ролетни алуминиеви щори отвън. Не става за проникване, а и те вече са проверили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Illiko Разгледай мнение
Много ми харесва това виждане ЛЛЛ - град квартал улица сграда. От моя опит добавям и апартамент в сградата - етаж, изложение и т.н. Не се говори много за тези детайли, а според мен е важно, защото прекарваш вътре в апартамента по над 10 ч. на ден. Миналата година се отказах от покупка на НИ, който покриваше моите критерии за квартал, улица, цена, качество на сградата, южно изложение, но беше на втори етаж над гаражи. Улицата хубава, тиха, но тясна и слънцето не стига до втория етаж, а на трети вече всичко е ОК. Може и да не съм прав, но това ме отказа. Строителят ме убеждаваше, че няма проблем, че е над гаражи - изолацията била 12 см. Друг негатив в този случай, си мислех, че веднага след покупка трябва да си сложа някакви решетки на терасата и прозорците, защото втори етаж е лесно достъпен. За други тези неща не са проблем, а издребняване.
Мерки - забавяне донякъде - СОТ, никакви решетки, само ролетни алуминиеви щори отвън. Не става за проникване, а и те вече са проверили.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Бриз по деренце (каквито в София няма), т . нар. долинен вятър, в София няма и да има нищо не може да направи. Ако можеше нямаше в Павлово и Княжево да е меге зле, или в Панчарево. Истината е, че най-отворена към Вятър София е към Люлин, Надежда и Хаджи Димитър, но като има безветрие и температурна инверсия гейм овър. Качиш ли се над Драгалевци излизаш над смога, но точно Драгалевци в горната част на смога, който е най-гъст вероятно.
Въздуха според дните
В момента тъмно-зелено
https://airtube.info/?pos=42.6455763...40258789063,11
Значи става за разходки.
В Добринище оранжево и червено. Ако си на почивка в Добринище, ще се разхождаш ли?
Затова аз гледам дали въздуха е зелен и ако е зелен се разхождам. На ливав не се разхождам. Проветрявам само на обяд, когато смога се е вдигнал високо. Вечер не, защото смогът пада.
Гъвкавост, която не е свързан с квартал, град или село. Примерно в с. Алдомировци така мирише на кюмюр, че не се минава дори транзитОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Illiko Разгледай мнение
Много ми харесва това виждане ЛЛЛ - град квартал улица сграда. От моя опит добавям и апартамент в сградата - етаж, изложение и т.н. Не се говори много за тези детайли, а според мен е важно, защото прекарваш вътре в апартамента по над 10 ч. на ден. Миналата година се отказах от покупка на НИ, който покриваше моите критерии за квартал, улица, цена, качество на сградата, южно изложение, но беше на втори етаж над гаражи. Улицата хубава, тиха, но тясна и слънцето не стига до втория етаж, а на трети вече всичко е ОК. Може и да не съм прав, но това ме отказа. Строителят ме убеждаваше, че няма проблем, че е над гаражи - изолацията била 12 см. Друг негатив в този случай, си мислех, че веднага след покупка трябва да си сложа някакви решетки на терасата и прозорците, защото втори етаж е лесно достъпен. За други тези неща не са проблем, а издребняване.
Коментар
-
Бриз по деренце (каквито в София няма), т . нар. долинен вятър, в София няма и да има нищо не може да направи. Ако можеше нямаше в Павлово и Княжево да е меге зле, или в Панчарево. Истината е, че най-отворена към Вятър София е към Люлин, Надежда и Хаджи Димитър, но като има безветрие и температурна инверсия гейм овър. Качиш ли се над Драгалевци излизаш над смога, но точно Драгалевци в горната част на смога, който е най-гъст вероятно.
Въздуха според дните
В момента тъмно-зелено
Значи става за разходки.
В Добринище оранжево и червено. Ако си на почивка в Добринище, ще се разхождаш ли?
Затова аз гледам дали въздуха е зелен и ако е зелен се разхождам. На ливав не се разхождам. Проветрявам само на обяд, когато смога се е вдигнал високо. Вечер не, защото смогът пада.
Гъвкавост, която не е свързан с квартал, град или село. Примерно в с. Алдомировци така мирише на кюмюр, че не се минава дори транзитLast edited by Trakatrak; 24.01.2021, 21:15.
Коментар
-
да но аз получих обратна връзка че темата е много готина
много ясно че локацията не е само градът а квартала и точно така улицата и сградата
да чуете кореняци "изток-чани" как хранят Виделина на Артекс
че гледало към шумното цариградско
И правилно, започвате да напипвате какво значи ЛЛЛ
град квартал улица сграда
точно така
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Навремето по протежението на реката, минаваща през кв. "Витоша", Ловния парк и покрай култовото лечебно заведение на 4-ти километър се е водило климатично благоприятна зона. Бризът по течението би трявало да обменя въздуха. Но сега няма откъде да дойде чист въздух. Селата в покрайнините на София също са много мръсни. Може би Бистрица и Лозен са малко по-добре.
Въздуха според дните
В момента тъмно-зелено
Значи става за разходки.
Гъвкавост, която не е свързан с квартал, град или село. Примерно в с. Алдомировци така мирише на кюмюр, че не се минава дори транзитLast edited by mpy_yordanov; 24.01.2021, 16:04.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеЗдравейте-а качеството на въздуха и питейната вода дали се включва като критерий за вашите оценки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеЗдравейте-а качеството на въздуха и питейната вода дали се включва като критерий за вашите оценки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ко каза, ко?
цеВтър да се чета център
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениецентър - исток - център - банишора - цевтър
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар