IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забавяне на присъединяване към Енерго про

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
    Това какво "казва" почти фалиралия тарикат няма значение. Трябва да видите има ли въобще предварителен договор с ерп-то, какво пише в него. Ако ще се захранвате от готов и въведен в експлоатация трафопост е добре. Но ако е трябвало да го строи фалиращият може да имате проблеми. Тогава трябва да видите на какво ниво е изграден и документите за актовете. Ако е в същият имот това е отделен обект. Важна е каква е собствеността тогава. Някои строители, които строят за обезщетение се опитват да си прехвърлят на тяхно име трафопоста и после става проблем. Та вземете си някой разбиращ айдукат и вижте документите, а не слушайте приказки
    Здравейте,
    Благодаря за отговора! Има предварителен договор с ерп-то. Ще се захранваме от въведен в експлоатация трафопост. Строителят не е фалиращ, съвсем скоро си прибра нови суми от закупили апартамнти от същата сграда. Оправданието за забавянето е, че се бавят от енергото и че не му дават никаква информация. Опасявам се дали не изискват да забързат процедурата по един друг начин, а той да не иска и целенасочено да се намират причини за забавянето /има подобни слухове/. Предполагам, че законът задължава, ако всичко е наред и всичко е платено, да няма какво да ни забави повече от предвидения срок. Само, че положението е отчайващо...тишина.. месец след месец.

Коментар

• Аз писах за случаят, когато се строи и се обезщетяват собствениците. Ако трафът е в имота трябва обезщетените собственици го прехвърлят на енергото, но примерно по сметка на строителя. Но при проблеми с основният строеж, понякога строителят се опитва да си уреди собственост на трафа и сам да го прехвърли на ерп за да си вземе парите. Пък блокът кога ще стане ....Отделно собствениците на парцела трябва да учредят и право на преминаване на ерп и сервитут за трафа. Но не знаем какъв е случаят от темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
        Някои строители, които строят за обезщетение се опитват да си прехвърлят на тяхно име трафопоста и после става проблем. Та вземете си някой разбиращ айдукат и вижте документите, а не слушайте приказки
        мисля, че по закон няма частни трафопостове .......... или се даряват на ЕРП-то ...... или не се плаща ел.енергия докато сметката не изплати трафа

поне така е от 15 години ....... според мен, де...
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Samuila K. Barantova Разгледай мнение
          Здравейте,

Собственик съм на апартамент, който все още няма удостоверение за въвеждане в експлоатация. По време на цялостния процес до достигане на този етап, сградата беше съпровождана от редица проблеми, свързани с почти фалит на строителя, забавяне на документи, едва издаден акт 15 и прочие. След години нерви сякаш края му се вижда, строителят казва, че е изпълнил цялата процедура и задължения към Енерго про за тока и чакаме единствено да бъдам присъединени. Моля Ви да споделите какви са законните срокове по присъединяване, какви биха били възможните причини за забавяне, има ли начин лично да направя проверка в енергото. Всякакви допълнителни съвети ще ми бъдат от полза. Благодаря предварително.
          Кога Държавната комисия и одобри инвестициите тогава.Иначе вие праите всичко за ваша сметка и им го подарявате.

Коментар

• Това какво "казва" почти фалиралия тарикат няма значение. Трябва да видите има ли въобще предварителен договор с ерп-то, какво пише в него. Ако ще се захранвате от готов и въведен в експлоатация трафопост е добре. Но ако е трябвало да го строи фалиращият може да имате проблеми. Тогава трябва да видите на какво ниво е изграден и документите за актовете. Ако е в същият имот това е отделен обект. Важна е каква е собствеността тогава. Някои строители, които строят за обезщетение се опитват да си прехвърлят на тяхно име трафопоста и после става проблем. Та вземете си някой разбиращ айдукат и вижте документите, а не слушайте приказки

Коментар

• Забавяне на присъединяване към Енерго про

Здравейте,

Собственик съм на апартамент, който все още няма удостоверение за въвеждане в експлоатация. По време на цялостния процес до достигане на този етап, сградата беше съпровождана от редица проблеми, свързани с почти фалит на строителя, забавяне на документи, едва издаден акт 15 и прочие. След години нерви сякаш края му се вижда, строителят казва, че е изпълнил цялата процедура и задължения към Енерго про за тока и чакаме единствено да бъдам присъединени. Моля Ви да споделите какви са законните срокове по присъединяване, какви биха били възможните причини за забавяне, има ли начин лично да направя проверка в енергото. Всякакви допълнителни съвети ще ми бъдат от полза. Благодаря предварително.
            Working...
            X