IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Импе, на 28 ст. според теб гледайки очакванията от преди месец два (когато цената на акция беше 2,20-2,30) каква е новата справедлива цена?
    Да не би и ти да кешираш?!
    много мисе иска цената на земята да се понижи значително
    обаче калкулатора ми друго говори
    да видим кое ще надделее

определено полу-земеделците и акционери в атера трябва да си направите среща на подхдящо място, може и аз да дойда ако ме поканите

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Не ного хубаво - но - такива са моментните реалности.

Играч - мене 28 стинки ме устройват.
      Импе, на 28 ст. според теб гледайки очакванията от преди месец два (когато цената на акция беше 2,20-2,30) каква е новата справедлива цена?
      Да не би и ти да кешираш?!
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        под 1000
        Не ного хубаво - но - такива са моментните реалности.

Играч - мене 28 стинки ме устройват.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Това - хубаво - цена - по-сосна ли, по-тънка ли?
          под 1000

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            дивидента доходност - може да е еднократно такава, не е гарантирана
            E, то никой не казва, че е гарантирана.... но поне това е АДСИЦ и за разлика от обикновените АД-та, тук поне като има печалба, е гарантирано че ще има дивидент..... Т.е. поне няма да трепериш дали мажовците ще решат да споделят нещо или не...

В този смисъл, доколкото има информация за продажбите и печалбите от тях - реално диведента е на практика гарантиран. Така например, на база на вече направените и капарираните продажби за тази година, лесно изсмятахме едни 25-28 ст. дивидент за догодина (без да се броят евентуално нови сделки през второто полугодие)....

Така че по принцип си прав - дивидентната доходност не е гарантирана (но къде ли е ?), но на практика при добри печалби си е съвсем гарантирана... Друг е въпроса дали ще стигнем миналогодишните 49 ст.... но дори да останем на тези 25-28 ст (въпреки че, според мен все ще се продаде още нещо и през втората половина на годината, което да докара поне над 30 ст.), си мисля че доходността ще е повече от добра....
            Last edited by Van Basten; 28.08.2013, 20:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              една от сделките ще бъде платена началото на септември
              и цената не е 1100-1200лв/декар
              а площите не са малко
              Това - хубаво - цена - по-сосна ли, по-тънка ли?

Коментар

• АТЕРА си има силен коз, градските имоти не са за подценяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  Колеги,някой да има информация какво стана с капарираните за продажба от атера земи?
                  една от сделките ще бъде платена началото на септември
                  и цената не е 1100-1200лв/декар
                  а площите не са малко

Коментар

• Колеги,някой да има информация какво стана с капарираните за продажба от атера земи?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Абе има си и премия в цената за сигурност, не е само дивидента.
                      Нали се сещаш ако започне голямата корекция на запад (тя май и почна де) ний какво ще сторим в гащите
                      Виж комшиите на юг за сверка

А в тоя случай познай какво ще стане на входа тука всеки като вземе да се оглежда за сейв хевън
                      Ами нека: имам някоя и друга бимберица кеш, тъкмо ще набълбукам на тънкана.

Коментар

• трагваме пак нагоре пипел-все си мисля че натам ще бадат нещата

Коментар

При тия цени пак - дивидентна доходност над 10%. Значи - добри.
                          Абе има си и премия в цената за сигурност, не е само дивидента.
                          Нали се сещаш ако започне голямата корекция на запад (тя май и почна де) ний какво ще сторим в гащите
                          Виж комшиите на юг за сверка

А в тоя случай познай какво ще стане на входа тука всеки като вземе да се оглежда за сейв хевън

Коментар

При тия цени пак - дивидентна доходност над 10%. Значи - добри.
                            дивидента доходност - може да е еднократно такава, не е гарантирана
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• При тия цени пак - дивидентна доходност над 10%. Значи - добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                тука продължават с пазаруването...ама нормално на тези ниски и атрактивни цени
                                не са ниски цените, а за атрактивност изобщо Не знам кой какво вижда, но ако говорим за ръст вероятно всеки ще посочи по-добра алтернатива. Говорим хипотетично разбира се, например от гледната точка на Батката. Той не би инвестирал тук, заради многократно по-избушените "избушеняци", както ги нарича
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X