If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цените са занижени - за качествената земя.
А това, че Адвансът имат доста необработваема и много земя с лошо качество - това е друг въпрос.
Сега в БГ според паричните потоци на арендаторите земята си заслужава парите, дори и да е само от рента. При арендаторите нещата стоят много по-добре – засега. През следващите години постепенно печалбите им ще намаляват за сметка на рентата.
Оказва се, че сме много добре позиционирани като дестинация спрямо пазарите. Въпреки проблемите с валежите през лятото, производството на трите основни култури – пшеница, слънчоглед и царевица е рентабилно и то доста рентабилно.
Отделно са средствата постъпващи като субсидии – за обработваеми площи, агроекология, програми за финансиране на инвестиции. Ако приемем, че те са нестабилни и част от тях може да се ограничат – това няма да повлияе съществено на бизнеса, защото засега резервите в рентабилността са високи.
Както наблюдавам нещата в производството, различните арендатори имат пропуски при различните култури – някои при пшеница, други при царевица, трети при слънчоглед. Определено има какво да се направи и то с не много разходи, за да се повиши още печалбата от производството. Нямам предвид поливни съоръжения, а обработки, семена, препарати, торове и тяхното по-точно и ефективно използване.
През следващите години ще се достигне и до това да се подобри инфраструктурата – пристанища и жп транспорт.
Така като цяло се оформят добри перспективи през зърнопоризовдството.
Около 10-то число на следващия месец излиза бюлетина. Т. е за 12.2013 - около 10.01.2014 г. макар че понякога закъсняват с някой ден. В предвид активността ти ,обаче, по тази позиция, въпроса ти ме учудва
Благодаря ти за отговора
не следя срокове и графици по принцип,а обобщаващите характеристики на дадена позиция,които са фундаментална условност за тяхната осъществимост към съответния момент спрямо заложения таргет(цел)от моя страна
някой може ли да сподели кога точно ще излезе иформация за продажбите през декември на фонда?
Около 10-то число на следващия месец излиза бюлетина. Т. е за 12.2013 - около 10.01.2014 г. макар че понякога закъсняват с някой ден. В предвид активността ти ,обаче, по тази позиция, въпроса ти ме учудва
Честита Нова година на всички земеделци, собственици на земя, акционери във фондове и наблюдатели !!!!! Здраве най-вече, след това високи ренти, цени на акции, на зърната и т.н. !!!!!!!!
Принципно е добра статията, ама я да ме светнете... сигурно аз съм тъп, ама кое се води първичен и вторичен пазар ? Първичен не е ли, пазара на първата смяна на собствеността на земята, т.е когато първите собственици (обикновено физически лица) продават ? А вторичен, където вече придобитите земи се търгуват повторно ?.... в статията са точно набратно ?
Така и така си тръгнал да се хвалиш, че да напиша нещо в тази връзка.
Един мой приятел, който обработва доста земя казва: Работник, за да стане тракторист трябва поне пет години да върви пеш из нивите и само буците да рита - и пак може да не стане тракторист, а да си остане общак.
Ти вчера от института излезе и стана ................
Аз съм чувал, че докато не изгълташ 10 кила прах, не можеш да се наречеш тракторист.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Здравейте, тези дни засякох една АГРО ТВ из каналите на ТВ-то и се чудя дали ще е от полза за инвеститорите? Пише, че от 1-ви тръгва 24 часа. Дали ще има хубави пазарни анализи? Някой дали има инфо? Мерси. А, и кой е собственика на телевизията?
Весели празници!
Коментар