If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прав си за горното, ама ... дявола е в подробностите....
Купувал съм земя от атера и са ми ясни повече неща отколкото може ти да предположиш.
Накратко казано - в голямата си част пакетите земя в хубавите землища отдавна са продадени.[/QUOTE]
Ееей приятел, ТИ ли посрещна пакета днес Да ти е честит , и друг да си договориш !
Ако пък не си .....? Дерзай , но тук не е "оранта" - дръпни някоя друга жица може и да те огрее !!! - или сядай в кръчма по село и черпи ....
[QUOTE=Van Basten;1059817744]
......
Продават се ПАКЕТИ земя в дадено землище - вътре има и от най-перфектната и евентуално нетолкова добра, реално виждаш осреднена цена на продажбата, дори и вътре да има примерно 75 % земя по 1500 лв. и 25 % по 300 лв.... накрая виждаш продаден пакет земя на цена 1200 лв.
/QUOTE]
Прав си за горното, ама ... дявола е в подробностите....
Купувал съм земя от атера и са ми ясни повече неща отколкото може ти да предположиш.
Накратко казано - в голямата си част пакетите земя в хубавите землища отдавна са продадени.
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Средна рента - 41 лв/д-ка, НОООО...
Отдадени земи под аренда - само 74%!!!!
Около 26% от земите им явно са невероятни буклуци или камънаци, които никой арендатор не иска да наеме.
При това положение реалната средна рента сметната спрямо всичките им земи излиза че е ... 30 лв./ дек.
Феноменален резултат!!!
Всъщност .... резултат съответстващ на портфейл със земя, чието качество е под средното за страната.
Айде, стига си ръсил глупости, че още малко сам ще си повярваш....
Я ми обясни по твоята логика как става номера:
1.) Процент на арендовани земи месец Януари 2014 г.: 72,4 %
2.) Продадени земи през 2014 г.: 31 462 дка.
3.) Процент на арендовани земи месец Януари 2015 г.: 74,6 %
По твоята логика, след продажба на хубавата земя, трябваше да останат само чукарите по Стара планина, и процента на неотдадените земи под аренда да расте...
Не се изкавай неподготвен, ами вземи поразпитай как продава фонда !
Продават се ПАКЕТИ земя в дадено землище - вътре има и от най-перфектната и евентуално нетолкова добра, реално виждаш осреднена цена на продажбата, дори и вътре да има примерно 75 % земя по 1500 лв. и 25 % по 300 лв.... накрая виждаш продаден пакет земя на цена 1200 лв.
EDIT: Пък ако наистина вярваш в концепицята си за "камънаците", помисли че може да имат и алтернативни идеи за бизнес - ако не могат да продадат парцелите, които са купили по Мусала, Вихрен и Черни връх на земеделци... може да ги продадат за изграждане на планински хижички....
Коментар