Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНещо не си ми много ясен.
Зърната в $ са паднали много повече от 50% през последните 3-4 години, а бг земята се е повишила поне със същия %.
Коментар ?
Тук не жънем жито, а спекула.
И то много добре, няма друга хартия с такива маржини на бфб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеКато искате да знаете какво ще стане със земята, добре е да гледате зърнения баланс в света и кой какво прави в този сектор. Зяпането тук на продажби и покупки не носи много инфо.
Зърната в $ са паднали много повече от 50% през последните 3-4 години, а бг земята се е повишила поне със същия %.
Коментар ?
Тук не жънем жито, а спекула.
И то много добре, няма друга хартия с такива маржини на бфб.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеБалонните печалби свършиха, остана само балонната капитализацияКакто винаги, останаха само излъганите държачи на акцията на балонни цени. Много жалко, щото тук и на 1 лв. не знам дали ще се спре. Всички АДСИЦ се търгуват под номинал, и тук виждам същия път.
Спри да обикаляш темите и да се разтоварваш!!!!!!!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНапротив, не значи само това, че просто е по-малка, значи че по-малка ще бъде и занапред
Акционерите на еларг го бяха разбрали много добре, и успяха да се измъкнат по най-добрия начин чрез ликвидация, но успяха да вземат нещата с свои ръце. Сега ще видим колко розово ще е бъдещето (без ликвидация)
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИзобщо не сме ривали. Очаквания краш в приходи, печалби евентуален бъдещ дивидент вече е видим. Трябва да се отдаде заслуженото на Геко, който беше първия който каза "партито приключи" - явно имайки предвид прогнозата си за бъдещето, както го виждаме и че се случва. Е, освен че собствения капитал почти не мърда, ще се убеждават с времето в гековата максимаА цифрите може да мърдат и надолу - ще видим, дали няма да има в бъдеще занижение с преоценки на някои активи, които сега почти всички хакционери смятат по 1500 лв.декар.
Паживьом увидем, напълно очакван развой към момента. Изненадата за мен е само, че днес все още се купува над 2-та лв
Проблемът на Геко беше, че доста по-рано изказа максимата за партито,. отколкото някои очакваха и не му повярваха разбира се. Жалко, защото малко след това и Геко спря да пише
Не вярвам, че чак толкова може да идват просто така отвътре... така че предполагам полагаш усилия да ги измислиш.... Дано поне си заслужава усилията.... правиш ли къси продажби, поне ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеА бе да ти кажа, не е съвсем така, поради простата причина, че БФБ не е нормална борса.
На други места, разни коментари от "фушляци" и анонимници, няма как да повлияят, но тук при обороти от 5-6-10 бона на ден. Коментарите имат значение. Ентусиясти с по 2-3-5 бона инвестиция, могат да си влизат и излизат, доста спонтанно и СЛАБО ГИ БЪРКА 1-2-3% разлика в цената, спрямо вложените пари!
Коментира се често, пазара оценил еди как си...
От 2,45 преди дивидента, до не помня, не ми се и гледа точно колоко, май 2,17 на другия ден, се извъртяха по памет някакви смешни 45 бона, но виждаме какво изместване има. От 2,20 после до 1,95, колкото е там дъното, ако се сметне общия оборот за 3-4 месеца сигурно е макс 1 милион. Това на фона на капитализацията и дългия срок, дава представа за какво става въпрос.
В дългосрочен план подобни залитания, нямат значение. В краткосрочен обаче, доста хора се влияят с оглед на оборот от 4 бона и 1,5% изместване за деня, примерно!.
Мен това не ме касае, но чисто за "мохабета", смятам, че значение си има...
Зависи и кой какво пише, някои участници във форума са по-уважавани от други. Ако уважаваните участници пишат определени неща, доста дребни инвеститори следящи форума, може да се повлияят.
Точно казано...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевъбоще не вярвам, че някой тук може да промени мнението на друг
На други места, разни коментари от "фушляци" и анонимници, няма как да повлияят, но тук при обороти от 5-6-10 бона на ден. Коментарите имат значение. Ентусиясти с по 2-3-5 бона инвестиция, могат да си влизат и излизат, доста спонтанно и СЛАБО ГИ БЪРКА 1-2-3% разлика в цената, спрямо вложените пари!
Коментира се често, пазара оценил еди как си...
От 2,45 преди дивидента, до не помня, не ми се и гледа точно колоко, май 2,17 на другия ден, се извъртяха по памет някакви смешни 45 бона, но виждаме какво изместване има. От 2,20 после до 1,95, колкото е там дъното, ако се сметне общия оборот за 3-4 месеца сигурно е макс 1 милион. Това на фона на капитализацията и дългия срок, дава представа за какво става въпрос.
В дългосрочен план подобни залитания, нямат значение. В краткосрочен обаче, доста хора се влияят с оглед на оборот от 4 бона и 1,5% изместване за деня, примерно!.
Мен това не ме касае, но чисто за "мохабета", смятам, че значение си има...
Зависи и кой какво пише, някои участници във форума са по-уважавани от други. Ако уважаваните участници пишат определени неща, доста дребни инвеститори следящи форума, може да се повлияят.Last edited by Mike Florida; 03.11.2015, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПоложението е лошо от гледна точка на спад на печалбата! И ТОВА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ!
Въпросът е, че някои се опитват, всячески да убедят "публиката" на форума, че са лоши и перспективите пред акцията и компанията като цяло, ИЗОБЩО!
Дъли обаче имаме припокриване между двете неща?
Според "ЛОЗОНГАРИТЕ", ДА!
Според мен НЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеНе бе то като слушаш апокалиптиците, човек може да реши, че всички правят по 20%+ на година, та очертаващите тук 3-6% дивидент през следващите години са равносилни на фалит.
Коментар
Коментар