Мдаа,със зърната... и със субсидии,евентуални данъци,лихви,големина и локация на парцела,конкуренцията между арендатори в конкретно землище,цена на горива,торове и разходи за персонал...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа правилно си забелязал, че хима има огромен баланс, и ако сравним с активите на атера, хима го побира в себе към около 40 пъти. За сметка на това обаче е само 2 пъти по голямо по капитализация и разликата в коментираното съотношения ( 40 пъти в актива, но само 2 пъти в капитализацията ) говори за пазарна аномалия ))) Не знам как може да се поправи такава аномалия - или едната капитализация (например атера) трябва да се снишава, или другата (например на хима) ще трябва да се увеличава, за да се намали и пазарната диспропорция. Разсъжденията са само примерни
Само да попитам, тези простотии просто от незнание ли ги пишеш, или съзнателно се опитваш да заблуждаваш ?
Как ще ми сравняваш директно капитализация ?! Как сравняваш просто активите.... а имат ли и какви пасиви двете компании...
Имат ли някакво значение неща като:
- "Нетна" стойност на активите;
- Ликвидност на активите;
- Възвръщаемост на активите и т.н.
За бога, тук е финансов форум и си говорим за финансови активи, не сравняваме ябълки, където можем да кажем че 100 ябълки са 50 пъти повече от 2 ябълки....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАко борсата беше само математика всички математици- от учениците в Математическите гимназии до професорите щяха да са милионериНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАма пишеш в темата търсиш одобрението на другите. Нахакал си се в хим и се чудиш дали не си сгрешил. Въпрос на време е след като започнеш да реализираш загуби в хима да започнеш да оплюваш атера и участниците във форума както прави bullsonbse. Ако беше сигурен че си взел правилното решение за себе си нямаше да си в темата и да търсиш аномалии но ти не си...Last edited by precakanoto; 14.01.2016, 12:30.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеСтига си ме четкал, не съм велик, бях най-обикновен хакционер, но вече тук не съм и хакционер
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеКолко си велик нямам думи а ако си се нахакал в хим си още по голяма работаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеБорсовите аномалии се разрешават само по един начин - математически, иначе алчността или страха са толква големи, че са без спирачка.
Пример от алчност - АТЕРА беше облозгана от алчните за дивиденти акционери, от което математичски, като продадеш нещо и го раздадеш като кеш след това остава нищо - димек вече го няма. Като всеки си купи акции от АТЕРА, математически после остава, че няма кой да купува (от големите играчи говорим), когато цената стане толкова висока, че тярбват много пари да се поддържа висока, също математичски след определен период следва пропадането, което всички ние вече 9-10 месеца наблюдаваме, и което математичски все повече набира скорост и подкрепа
А щом намалява търговията с земя, може пък вече да ни гложди и съмнението, че атрактивното е вече изтъргувано - пак не много розов вариант - но все пак никой не може да ни забрани да се надяваме на по-добрата развръзка )Last edited by precakanoto; 14.01.2016, 12:16.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТези ги разкарах веднага след дивидента, за да поправя аномалията. Мислех да е преди това, но се бях увлякло лятото с други неща и съм пропуснало да ги каширам по-навреме Развръзката с чарта след това потвърждава решението като положително за портфелчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеА понякога математиката не излиза просто защото не можеш да си формулираш уравнениетоНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАномалията се появява, че 2+2 вече не прави 5 както е било преди, не излиза сметката. Иначе за купувалита по 2.80 АТЕРА е било разбира се реалност на база алчността, която са изживявали, но математиката казва друго, че 2+2 прави 4, а не 6 или 8
Коментар
Коментар