IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдаа,със зърната... и със субсидии,евентуални данъци,лихви,големина и локация на парцела,конкуренцията между арендатори в конкретно землище,цена на горива,торове и разходи за персонал...
    Last edited by 1984; 15.01.2016, 13:56.

Коментар

• Бюлетин декември: Купени 2 354 дка земеделски земи при средна цена 807
      лв/дка и са продадени 3 842 дка. За годината общо продадени 7 212 дка при средна цена 1373 лв/дка.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• пак ще го напиша - земята е здраво свързана със зърнения пазар и с нищо друго
        паднаха цените на зърното - земята започва да се люшка
        това го пиша от доста години, но няма кой да го разбере

Коментар

• Има ябълки и "ябълки"
          За всеки влак (и "ракета") си има пътници.
          Понякога някои макети много приличат на ракети.
          Има и ракети въздух-земя.
          Тука името подсказва,че акционерите са здраво стъпили на земята

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Да правилно си забелязал, че хима има огромен баланс, и ако сравним с активите на атера, хима го побира в себе към около 40 пъти. За сметка на това обаче е само 2 пъти по голямо по капитализация и разликата в коментираното съотношения ( 40 пъти в актива, но само 2 пъти в капитализацията ) говори за пазарна аномалия ))) Не знам как може да се поправи такава аномалия - или едната капитализация (например атера) трябва да се снишава, или другата (например на хима) ще трябва да се увеличава, за да се намали и пазарната диспропорция. Разсъжденията са само примерни
            Ха ха... сцепи мрака !!!

Само да попитам, тези простотии просто от незнание ли ги пишеш, или съзнателно се опитваш да заблуждаваш ?

Как ще ми сравняваш директно капитализация ?! Как сравняваш просто активите.... а имат ли и какви пасиви двете компании...

Имат ли някакво значение неща като:
            - "Нетна" стойност на активите;
            - Ликвидност на активите;
            - Възвръщаемост на активите и т.н.

За бога, тук е финансов форум и си говорим за финансови активи, не сравняваме ябълки, където можем да кажем че 100 ябълки са 50 пъти повече от 2 ябълки....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Ако борсата беше само математика всички математици- от учениците в Математическите гимназии до професорите щяха да са милионери
              Прав си Кире, не е само математика
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                Ама пишеш в темата търсиш одобрението на другите. Нахакал си се в хим и се чудиш дали не си сгрешил. Въпрос на време е след като започнеш да реализираш загуби в хима да започнеш да оплюваш атера и участниците във форума както прави bullsonbse. Ако беше сигурен че си взел правилното решение за себе си нямаше да си в темата и да търсиш аномалии но ти не си...
                Какво значи нахакал - не съм се нахаквало. И за какво ми е одобрение !?? Просто опитах да отговоря на Мистър Си по-долу, който ме попита защо мисля нещо си Нямам отрицателно мнение към артията, просто я освободих за сметка на кеша - та това си е стандартна борсова процедура - това е борсата - купуваш, държиш докато се понадуе хартийката, а след това или като няма профит - кашЕ
                Last edited by precakanoto; 14.01.2016, 12:30.
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Стига си ме четкал, не съм велик, бях най-обикновен хакционер, но вече тук не съм и хакционер
                  Ама пишеш в темата търсиш одобрението на другите. Нахакал си се в хим и се чудиш дали не си сгрешил. Въпрос на време е след като започнеш да реализираш загуби в хима да започнеш да оплюваш атера и участниците във форума както прави bullsonbse. Ако беше сигурен че си взел правилното решение за себе си нямаше да си в темата и да търсиш аномалии но ти не си...

Коментар

• Ако борсата беше само математика всички математици- от учениците в Математическите гимназии до професорите щяха да са милионери

Коментар

• Няма нужда от коментари много АТЕРката вече.
                      Помниме, че когато дивидентите бяха от дейсност само без ликвидация на активи, цената беше около лефчето, именно заради добрия мениджмънт, иначе виждаме, че БРЕФа е дори на половината от лефчето
                      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                        Колко си велик нямам думи а ако си се нахакал в хим си още по голяма работа
                        Стига си ме четкал, не съм велик, бях най-обикновен хакционер, но вече тук не съм и хакционер
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                          Борсовите аномалии се разрешават само по един начин - математически, иначе алчността или страха са толква големи, че са без спирачка.

Пример от алчност - АТЕРА беше облозгана от алчните за дивиденти акционери, от което математичски, като продадеш нещо и го раздадеш като кеш след това остава нищо - димек вече го няма. Като всеки си купи акции от АТЕРА, математически после остава, че няма кой да купува (от големите играчи говорим), когато цената стане толкова висока, че тярбват много пари да се поддържа висока, също математичски след определен период следва пропадането, което всички ние вече 9-10 месеца наблюдаваме, и което математичски все повече набира скорост и подкрепа
                          Към математическите разсъждения може да се включат и въпросите за перспективата - това което форти е забелязал и го сподели че намаляват сделките - изглежда и кандидат-купувачите са нахитряли, та не им се вади толко кеш,. за това което им се предлага. Жалко, но ...това е борсата - сделка има когато и двете страни я поискат, при това едновременно - капризна история )))
                          А щом намалява търговията с земя, може пък вече да ни гложди и съмнението, че атрактивното е вече изтъргувано - пак не много розов вариант - но все пак никой не може да ни забрани да се надяваме на по-добрата развръзка )
                          Last edited by precakanoto; 14.01.2016, 12:16.
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

Тези ги разкарах веднага след дивидента, за да поправя аномалията. Мислех да е преди това, но се бях увлякло лятото с други неща и съм пропуснало да ги каширам по-навреме Развръзката с чарта след това потвърждава решението като положително за портфелчето
                            Колко си велик нямам думи а ако си се нахакал в хим си още по голяма работа

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              А понякога математиката не излиза просто защото не можеш да си формулираш уравнението
                              Не е поради липсата на уравнение,. Просто на борсата математиката е относителна и както е забелязал Косотлани 2+2 може да не е точно 4 а 5-1, сиреч - когато някоя понадутичка хартийка спадне - друга може да се качи, когато пазара е в дъно
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                                Аномалията се появява, че 2+2 вече не прави 5 както е било преди, не излиза сметката. Иначе за купувалита по 2.80 АТЕРА е било разбира се реалност на база алчността, която са изживявали, но математиката казва друго, че 2+2 прави 4, а не 6 или 8
                                Не говоря на теб ти ще се побъркаш от загубите си в Хим и компания и търсиш проблема другаде а не в теб

Коментар

Working...
                                X