Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
В "Капитал" определено правят добри анализи.
Статиятя е интересна, а моментът, в който излиза, още повече ... Дано този път тези "прогнози" не се отразят съществено върху цената тук в посока надолу и "корекцията" да бъде минимална.
Успех на спекулантите!не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Китай купува земеделски земи по света с размах
Китай има 9 млн. хектара земи в развиващите се страни, а напоследък вниманието му се насочва към Австралия, САЩ и Европа
https://www.investor.bg/po-sveta/453...razmah-256458/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Да не само че имало вариант, ама си и има
В полупланиското село на дядо ми, белите петна са на 5 лв., а на мен дават няколко пъти отгоре, нищо че в договора ми пише 5 лв., на бабите дават по 15 лв. Целта е при вписването на договора в ОСЗ да се подаде нещо с 5 лв. Варианти много. Може в ОСЗ да се подаде договор на 5 лв.,а с анекс на теб да ти гарантират 50 лв. и т.н., но при мен парите се предплащат, така че договор не ми трябва
Втори пример
Във Видинско познат има стари арендни договори на 10 лв., но дава на хората 30-40 лв..., целта? Ами в изчислението за белите петна да влезе 10 лв. Знам че в Северна Централна и Източна белите петна са до 3% от земята, но в планинските райони са до 90%, не се шегувам
Специално към abc
не вярвай безрезервно в едногодишните договори
ако се уговорят да те мотаят и не ти платят+подпишат до 31 юли отиваш бяло петно и отиваш на по-ниска цена. Е освен ако не си в Северна Централна и Северо-Източна България, където белите петна се доближават до "истината"
Земеотдаването е силно локално, тактическа, стратегическа игра с елементи на мутренските години, висшата математика и дипломация по Кисинджър)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
ама имало и вариант с плащане на ръка на бабите/дядовците и договорите вписани на по-ниска сума
това само съм го чувал, може и да има такива монополисти аренадатори ...Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Ползвателите на земеделски земи, които ползват като правно основание земеделски земи по чл.37в, ал. 3, т. 2 от ЗСПЗЗ, т.н „бели петна” са длъжни да внасят по банкова сметка за чужди средства на съответната ОД "Земеделие" суми в размер на средното годишно рентно плащане за съответната стопанска година за съответното землище.
В полупланиското село на дядо ми, белите петна са на 5 лв., а на мен дават няколко пъти отгоре, нищо че в договора ми пише 5 лв., на бабите дават по 15 лв. Целта е при вписването на договора в ОСЗ да се подаде нещо с 5 лв. Варианти много. Може в ОСЗ да се подаде договор на 5 лв.,а с анекс на теб да ти гарантират 50 лв. и т.н., но при мен парите се предплащат, така че договор не ми трябва
Втори пример
Във Видинско познат има стари арендни договори на 10 лв., но дава на хората 30-40 лв..., целта? Ами в изчислението за белите петна да влезе 10 лв. Знам че в Северна Централна и Източна белите петна са до 3% от земята, но в планинските райони са до 90%, не се шегувам
Специално към abc
не вярвай безрезервно в едногодишните договори
ако се уговорят да те мотаят и не ти платят+подпишат до 31 юли отиваш бяло петно и отиваш на по-ниска цена. Е освен ако не си в Северна Централна и Северо-Източна България, където белите петна се доближават до "истината"
Земеотдаването е силно локално, тактическа, стратегическа игра с елементи на мутренските години, висшата математика и дипломация по КисинджърLast edited by mpy_yordanov; 21.02.2018, 11:11.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Ползвателите на земеделски земи, които ползват като правно основание земеделски земи по чл.37в, ал. 3, т. 2 от ЗСПЗЗ, т.н „бели петна” са длъжни да внасят по банкова сметка за чужди средства на съответната ОД "Земеделие" суми в размер на средното годишно рентно плащане за съответната стопанска година за съответното землище.
това само съм го чувал, може и да има такива монополисти аренадатори ...“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеще отбележа един нюанс, който не е споменат досега
а именно, че ако в едно землище средната рента е 30 лв., белите петна ще са на 15 лв.?, а Адванс Терафонд ще вземе 45 лв. на декар
тоест за тази земя описана от съфорумеца по-долу с рента 40 лв. при цена 1 100 лв., Адванс Терафонд ще вземе в същото землище вероятно 55 лв./дка, а ще я купи на цена около 850 лв. за декар
защото Адванс Терафонд се стреми и има по 200 дка в землище (не на едно място, а 20 мини по 10 дка, все едно минно поле), с които са фактор, който може да си иска рентата
с 10 дка, собственикът е последна дупка на кавала, редом с бабите и дядовците, че дори и след тях, защото те са част от местните коалиции и загубиш ли бай Пешо, може да настрои дядо Гошо и стрина Пена и те общо да са със 100 дка
с най-малката сума или за бели петна са тотално незаинтересовани, емигранти и т.н., с новия закон за арендата може белите петна да се и увеличат с годините, тъй като може да е трудно за някои имоти да се съберат 50% + 1 от собствениците
ЗА АРЕНДАТОРА най-страшното е да загуби обработваема земя, тогава изчисленията му за нужна техника и т.н. отиват на кино, работниците бездействат, техниката бездейства, губи си икономията от мащаба, а за капак, конкурента му се развива с новопридобита земя и може да вдигне рентите с доброто натоварване на капацитета. За него 200 дка от едно лице, или 200 дка от семеен клъстер са проблем. А че няма да работи 10 дка на някой софиянец.... (тук една смешна история, един път се обаждам да си искам рентата за дядовата земя (за първи път) и ме заплашиха с бой, защото ме помислиха за "едни софиянци дето купуват земя и ме изнудват", поканиха ме да се срещнем да ме набият. Но като разбраха че съм наследник, казаха, а ти си от наште. Обаче на наште, често дават малко (като на наши, но това е друга тема с други похвати))
не правя реклама на Адванс Терафонд, защото за тази по-висока рента, те ще си вземат такса или 10% от рентата + процент от стойността на земята по цена на придобиване (ако не се лъжа 1,5%) и сметката е много сложна
но надявам се, помогнах с информацията, че една и съща земя в различни собственици, носи различна рента, с едно и също качество в едно и също землище....
има и подводни камъни, този бизнес не е топни па лопни, като да си откриеш депозит на 0,4%.
целта е да имаш сила, за да получиш по-висока от средната рента и рента с 2-3-5- до 10 пъти над белите петна, размечтах се
иначе всеки може да си вземе земя с аренден договор за 20 г. при рента 40 лв. и цена 1 000 лв. и да си кибичи, но за мен е тотална липса на въображение, но е по-добре отколкото парите да се изпият по заведенията или да се загубят в някоя пирамида
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Това да не е препратка към едно предстоящо листванеLast edited by 0; 21.02.2018, 09:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение...
но е по-добре отколкото парите да се изпият по заведенията или да се загубят в някоя пирамида
- 2 Харесвания
Коментар
-
ще отбележа един нюанс, който не е споменат досега
а именно, че ако в едно землище средната рента е 30 лв., белите петна ще са на 15 лв., а Адванс Терафонд ще вземе 45 лв. на декар
тоест за тази земя описана от съфорумеца по-долу с рента 40 лв. при цена 1 100 лв., Адванс Терафонд ще вземе в същото землище вероятно 55 лв./дка, а ще я купи на цена около 850 лв. за декар
защото Адванс Терафонд се стреми и има по 200 дка в землище (не на едно място, а 20 мини по 10 дка, все едно минно поле), с които са фактор, който може да си иска рентата
с 10 дка, собственикът е последна дупка на кавала, редом с бабите и дядовците, че дори и след тях, защото те са част от местните коалиции и загубиш ли бай Пешо, може да настрои дядо Гошо и стрина Пена и те общо да са със 100 дка
с най-малката сума или за бели петна са тотално незаинтересовани, емигранти и т.н., с новия закон за арендата може белите петна да се и увеличат с годините, тъй като може да е трудно за някои имоти да се съберат 50% + 1 от собствениците
ЗА АРЕНДАТОРА най-страшното е да загуби обработваема земя, тогава изчисленията му за нужна техника и т.н. отиват на кино, работниците бездействат, техниката бездейства, губи си икономията от мащаба, а за капак, конкурента му се развива с новопридобита земя и може да вдигне рентите с доброто натоварване на капацитета. За него 200 дка от едно лице, или 200 дка от семеен клъстер са проблем. А че няма да работи 10 дка на някой софиянец.... (тук една смешна история, един път се обаждам да си искам рентата за дядовата земя (за първи път) и ме заплашиха с бой, защото ме помислиха за "едни софиянци дето купуват земя и ме изнудват", поканиха ме да се срещнем да ме набият. Но като разбраха че съм наследник, казаха, а ти си от наште. Обаче на наште, често дават малко (като на наши, но това е друга тема с други похвати))
не правя реклама на Адванс Терафонд, защото за тази по-висока рента, те ще си вземат такса или 10% от рентата + процент от стойността на земята по цена на придобиване (ако не се лъжа 1,5%) и сметката е много сложна
но надявам се, помогнах с информацията, че една и съща земя в различни собственици, носи различна рента, с едно и също качество в едно и също землище....
има и подводни камъни, този бизнес не е топни па лопни, като да си откриеш депозит на 0,4%.
целта е да имаш сила, за да получиш по-висока от средната рента и рента с 2-3-5- до 10 пъти над белите петна, размечтах се
иначе всеки може да си вземе земя с аренден договор за 20 г. при рента 40 лв. и цена 1 000 лв. и да си кибичи, но за мен е тотална липса на въображение, но е по-добре отколкото парите да се изпият по заведенията или да се загубят в някоя пирамидаLast edited by mpy_yordanov; 20.02.2018, 23:27.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Със сигурност за да получат субсидии ,се представят заверени /нотариално/ поне 5 год. договори
искаха им 5 годишни договори само по Агроекология, която умря
и дори в рамките на тези 5 години можеше да подменят/загубят до 10% от земята с ангажимент
И масово фермерите даваха под агроекология дори бели петна и после какъв рев, ако се появиш и им кажеш "отивам при Х (друг)", молят ти се и т.н.
едногодишен договор, без нотариална заверка си е тотално достатъчен
даже може земя да има аренден договор, а да се работи с договор за наем или като собствена, зависи на какво основание е подадена декларация по чл. 69 или чл. 70
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Арендаторите предпочитат не 5, а 55 годишни договори, стига да има кой да им ги подпише.
Срокът на договорите няма отношение към субсидиите, които получават те.
Всички мои договори са едногодишни/ договори за наем/ с авансово плащане на наемната цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Арендаторите предпочитат по-дълги срокове, за да вземат Евросубсидиите - мисля че беше 5 год. мин.
У наше село имаше лъготения - ем са от едно село и па са лъжат. След като подпишеш договора арендатора слага една единица пред годините и вместо 5 год - става 15 години. Ама това в неговото копие и така го носи договора да го регистрира в земеделските агенции. Съответно ти това го разбираш след години - 4-5 да кажем. И ако мине, мине - ако не мине почват разправиите - ако ти се разправя.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар