Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
-Дали дивидента ще е 5% или 10% или може и 15% даже (ако цената падне повечеко) не се знае.Щото имат да взимат сигурни 5ст/акция от лизинги за тази година.Леки продажби даже и на малко декара през Q1 2019 биха качили дивидента ,както казах много лесно до 10% и нагоре(според актуалната цена на акцията)
-Таксите за подръжка се поемат от рентата на земята.Не само продажбите са приходи тук,има и рента.
-Ако си продал акции за да купиш земя ,автоматчно си влезнал вътрешна гума.Защо ? Първо си олекнал с 4-5-6% нотариални такси.Ако земята я даваш на аренадатори, я вземеш 2-3% я не. Тук 5% са ти почти гарантирани.
-Влезнал съм в тая акция,понеже е силно подценена.Аз не гоня като полки и киро смока по 2% в некви смешни компании като химмипорт, и утре като гръмне една криза и да ги занули за пореден път.
Атерата имат 220 000 декара в момента,което даже и според тяхните занижени оценки е 2.70-2.80/акция.Не го казвам аз, а те.Мога да държа и 30г и а и доживот.Даже и да паднат -70 и -80% нито ще ми повлияе емоционално,още по-малко финансово.За 20г макс ги избивам от дивидент само.
Основната ми дейност и инвестиции (общо над 90% разделени на няколко места) са в други сектори.
Тези 220 000 земя са като гаранция за мен.
Тука тънкия момент който дребните риби като полки и киро смока не разбират е ,че колкото повече активи имаш,толкова по-трудно се управляват.Трябва да се хеджираш и то в различни сектори,според времевия период и според още 100 неща.Трябва да имаш поглед и върхи фондови, и върху дългови и въху лихвени пазари,и върху какво ли още неА не като тях да ходят на работа всеки ден, и да са роби на някой за по 1000-1300лв макс и като вкарат 5-10к на борсата и са големата работа

-Технически аз "виждам" ,че се чертае някакво дъно тук.Дали ще е временно или от по-голям мащаб,ще видим. Ако видя голямото спускане в бездата,вероятно аз ще излезна преди всички останали.
-Има вече над 10% скрита инфлация за 2018.За 2019 и 2020 няма да намалява ,а напротив.Е ,кой продава актив оценен на 2.70 за 1.95(-27%),и то в период на растящи храни(ресурс който се добива от този актив) и покачваща се инфлация ??? Отговора го знаем

Коментар