Първоначално изпратено от Wile E.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеУкрайна мисли да разреши продажбата на земя и хората отидоха да купуват там...
Влязат ли в Европа ... тютю зърнопроиводители - да започват да взимат мерки овреме, преди да са загинали геройски със или без еврофондове там нейде покрай браздата... Тва е живота един умира друг се ражда
Коментар
-
Първоначално изпратено от Wile E. Разгледай мнениеПоследна цена 1.83лв....
Кой и защо метна 30хил. акции, та я свали с 7.5ст. или с 4%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
За това и качествената земя, каквато е в България, ще продължава да се търси.
Огромно търсене на земеделска земя след жътвата
https://fermera.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B...-sled-zhatvatafuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
новият Закон за земеделските земи e публикуван за обществено обсъждане
в законопроекта са обединени Законът за собствеността и ползването на земеделските земи, Законът за опазване на земеделските земи, Законът за арендата в земеделието и Законът за опазване на селскостопанското имущество.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...ot-dpf-292628/
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
без да ангажирам медията и без да ангажирам цената на Атера, ще кажа че земя се произвежда и още как
1-во ако веганите станат 100% от населението ще трябват около 10 пъти по малко калории, тоест земята ще пустее. Вегани не толкова заради друго, а защото и за мен е неприемливо да убия животно и да го ям, което за дядо ми беше "здравей-здрасти" (прасета кокшки, всичко минава по ножа), с крак настъпи и уби мишка веднъж. Другият ми дядо пред очите ми е убивал куче. Неща, които сега са много далече от мен. Сега го взимам от магазина и не мисля, че горкото теле е живяло само няколко месеца на затворено и са го убили... Но това осъзнаване идва с бясна скорост. Не ям човешко, скоро може да не ям и животинско... Не знам просто накъде ще поеме хранителният режим на хората.
https://www.investor.bg/drugi/338/a/...e-gori-291803/
За това и качествената земя, каквато е в България, ще продължава да се търси.
Огромно търсене на земеделска земя след жътвата
https://fermera.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B...-sled-zhatvata
- 1 like
Коментар
-
Advance Terrafund Q3’19 revenue in line, higher management fees push profits down (NEUTRAL)
Advance Terrafund booked Q3’19 IFRS revenue of BGN 1.9m (-27% QoQ, +16% YoY), slightly lower than our expectations of BGN 2m. Rents were flat QoQ at BGN 1.6m (+11% YoY), but the fund sold a negligible amount of land relative to Q2. Expenses were relatively stable QoQ (-4%; +13% YoY), the biggest change coming hired services of BGN 1.1m (-4% QoQ, +13% YoY). The heaviest item in hired services - consultancy services, which represents mostly management fees, increased to BGN 993k, +6% YoY. Profit came to BGN 0.8m.
For the 9mo’19 Advance Terrafund showed revenue of BGN 6.5m (+22% YoY), driven by slightly higher rent income, and the lack of recognized land sales during the same period of 2018. Profit for the 9 months came to BGN 3.35m, representing an EPS of BGN 0.039.
Source: Advance Terrafund; FFBH
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Коментирахме я при отчета за предходното тримесечие.
От значение е дали предварителните договори са за директна продажба или за продажба на разсрочено плащане, а и дали предварителните д-ри ще станат и окончателни
За всеки предварителен д-р се плаща 10%задатък (това тук също подлежи на уточниние дали е така) и сигурно е , че има и обосновка за какво точно иде реч, но не ни се полага до го знаем явно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЯвно пак не съм разбран на къде бия!
Така изписана тази точка е доста нестабилна за тълкуване,- дали става въпрос за 11цялодка. и 40мкв. или за 11хил. и 40 дка!
Малко по надолу четем ;- че за отчетния период са продадени 2,130дка зем. земи и сравняват с миналогодишния резултат!
Т,К. че - трябва да се разбира за 11хил. и 40 декара сключени предварителни договори за продажба,- което си е цифра и за тази, че що не и за следващата година реализация!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
А за бележка 6,2 никой нищо не казва!
И аз не смея да я тълкувам, защото си спомням за старата такава от ~3 000дка, която се влачи почти две и кусур години!
-"Дружеството има подписани предварителни договори за продажба на 11,040дка. За 30,12,2018г. нама такива" !!!
От значение е дали предварителните договори са за директна продажба или за продажба на разсрочено плащане, а и дали предварителните д-ри ще станат и окончателни
Коментар
-
Явно пак не съм разбран на къде бия!
Така изписана тази точка е доста нестабилна за тълкуване,- дали става въпрос за 11цялодка. и 40мкв. или за 11хил. и 40 дка!
Малко по надолу четем ;- че за отчетния период са продадени 2,130дка зем. земи и сравняват с миналогодишния резултат!
Т,К. че - трябва да се разбира за 11хил. и 40 декара сключени предварителни договори за продажба,- което си е цифра и за тази, че що не и за следващата година реализация!
- 1 like
Коментар
Коментар