Първоначално изпратено от abc
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Старите кучета помним, че Елана Фонд за Земеделска Земя се създаде в далечната 2005 и се ликвидира 2012 преименувано като ЕЛАРГ.
Добро дружество беше и не малко изкарахме при ликвидацията му.
Наистина интересно е защо отново решават да стартират с АДСИЦ за земеделска земя
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Че то този Елана Фонд за Земеделска Земя го има от 10 години и има само 4 сделки за тия 10 години. Последната сделка е от 2019-та при цена 0.35.
http://basemarket.bg/?page=QuotesInf...T&compnum=118& тука пише уеб сайт че бил http://www.status-imoti.com/
WTF?
Някой може ли да обясни какво аджеба е това призрачно дружество?
Добро дружество беше и не малко изкарахме при ликвидацията му.
Наистина интересно е защо отново решават да стартират с АДСИЦ за земеделска земяLast edited by abc; 24.08.2020, 16:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
В този ред на мисли как тълкуваш решението на Елана да стартират сега Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ?
http://basemarket.bg/?page=QuotesInf...T&compnum=118& тука пише уеб сайт че бил http://www.status-imoti.com/
WTF?
Някой може ли да обясни какво аджеба е това призрачно дружество?
Коментар
-
В този ред на мисли как тълкуваш решението на Елана да стартират сега Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ?
Може би с имоти, които са станали собственост на Елна Агрокредит, след като не са могли да бъдат платени вноските от кредитополучателите?!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
аз мисля че ще е "средногодишен изравнител на търсенето на земя"
тоест ще купуват в месеците когато фермерите нямат пари и през юли - октомври ще им я продават
може би е удачен и израза "временен склад", при условие че имат идея на кого да продадат наесен
мисля че ще е съпътстваща дейност към Елана Агрокредит а не бранд ню айдия
дори не е нужно да го пълнят с голям капитал
650 000 лв. колкото е минимума и като има нужда вкарват с кредити, после изкарват
но не съм аз човекът, който да знае истината
Ами не става дума за 650хил лв.
Уведомяваме Ви, че Комисия за финансов надзор (КФН) със свое Решение № 617-Е от 18.08.2020 г. потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции в размер на до 10 500 000 (десет милиона и петстотин хиляди) броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас с номинална стойност 1 лв. (един лев) и емисионна стойност 1.01 лв. (един лев и една стотинка) всяка, с ISIN код BG1100062063, които ще бъдат издадени от „ЕЛАНА Фонд за земеделска земя“ АДСИЦ в резултат на увеличаване на капитала съгласно решение на Съвета на директорите на дружеството от 22.07.2020 г.
Коментар
-
тоест ще купуват в месеците когато фермерите нямат пари и през юли - октомври ще им я продават
може би е удачен и израза "временен склад", при условие че имат идея на кого да продадат наесен
мисля че ще е съпътстваща дейност към Елана Агрокредит а не бранд ню айдия
дори не е нужно да го пълнят с голям капитал
650 000 лв. колкото е минимума и като има нужда вкарват с кредити, после изкарват
но не съм аз човекът, който да знае истината
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеФакт е, че възвращаемостта намалява, бизнесът със земя премина своят апогей и става все по - труден,
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Безсмислено е да се коментира правната страна на въпроса за нещо, което може да бъде преодоляно, стига да има конкретен план и желание за подобен вид търговия.
Факт е, че възвращаемостта намалява, бизнесът със земя премина своят апогей и става все по - труден, ликвидацията е един вариант, който ще вдигне значително цената и за кратък период акционерите ще спечелят много. От друга страна такъв опитен екип с утвърдени позиции и връзки, е добре да се използват, но да се диверсифицира дейността с нещо по - рентабилно.
Но няма как да не коментираме правната страна на въпроса, защото има закон за АДСИЦ, а те са именно такова друество.
След като си убеден, че имат опитен екип може да учредят АД, да го листнат на борсата, да ликвидират АДСИЦ, да изкупят земите му, а ти да си купиш от акциите на АД-то..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеБезсмислено е да се коментира правната страна на въпроса за нещо, което може да бъде преодоляно, стига да има конкретен план и желание за подобен вид търговия.
Факт е, че възвращаемостта намалява, бизнесът със земя премина своят апогей и става все по - труден, ликвидацията е един вариант, който ще вдигне значително цената и за кратък период акционерите ще спечелят много. От друга страна такъв опитен екип с утвърдени позиции и връзки, е добре да се използват, но да се диверсифицира дейността с нещо по - рентабилно.
Твърдо съм против.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Не може АДСИЦ да извършва описаните от теб дейности за търговия със зърно и торове..
АД може.
Факт е, че възвращаемостта намалява, бизнесът със земя премина своят апогей и става все по - труден, ликвидацията е един вариант, който ще вдигне значително цената и за кратък период акционерите ще спечелят много. От друга страна такъв опитен екип с утвърдени позиции и връзки, е добре да се използват, но да се диверсифицира дейността с нещо по - рентабилно.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
Коментар