Първоначално изпратено от Балониада
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не ме слушаш като пиша(
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение0.1 лв!
Надминаха очакванията ми !
Не ме слушаш като пиша(
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ами точно по същия начин е отговора.11г са достатъчен период за тези хора да докажат че могат ! Щом са го правили досега ,всяка година,11г подред,изведнъж през 12-тата нещо ще стане и ще фалират и цената ще стане 20 ст,така ли?
Още нещо от самата статия ,даже и на 10 годишен ще му трябват от 10 до 20 секунди да смене 2+2.Аз ще покажа цифрите ,пък когато загрее реотана ,може и други хора да си сметнат
И е препоръка, и не е.
1720-30%дисконт~1200*205215/85110100.....оставаме, оставаме ...оставаме си тук
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
.......И е препоръка, и не е.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеа как ще e следващите 11 ?!, най-лекия отговор е "по същия начин"
Още нещо от самата статия ,даже и на 10 годишен ще му трябват от 10 до 20 секунди да смене 2+2.Аз ще покажа цифрите ,пък когато загрее реотана ,може и други хора да си сметнат
-Инвестиционните имоти на дружеството включват: земеделска земя с площ приблизително 205 215 декара
-Цените на земеделската земя в момента са между 1700-1800 лв.за декар
-Пазарната капитализация на дружеството в средата на февруари е 175 млн. лвLast edited by petrg5s; 26.03.2021, 16:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от r3tr0 Разгледай мнение...таксите само на посредника биха ми изяли евентуалната печалба...
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнениеСлед 3 месеца (9,11...) ще ти дойде друг акъл и/или акция. Пак откриваш, закриваш... Не издребнявай. Ако не можеш по 4 лв (или колкото е) на месец да даваш на ИП по-добре не се занимавай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от r3tr0 Разгледай мнение
Да приемем, че си отворя сметка купя си акции, и понеже смятам да ги държа дългосрочно си закривам сметката при ИП. В банката какво трябва да предоставя за да разберат, че имам право на дивидент? Между другото как се закрива сметка при ИП, че нещо не виждам на сайтовете им да е посочено като възможност. Нямам нищо против да им плащам ако търгувам често, но не виждам смисъл да плащам при положение, че ще правя 1 сделка на година.
После отиваш в някой клон или в упоменатия клон на въпросната банка, щото може да не е във всички клонове и си показваш личната карта и те ти изплащат дивидента.
Ето ти на Адванса - https://advanceterrafund.bg/bg/post/...dent-za-2019-g- 5.1. На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър А на Централен депозитар АД (лични сметки), дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на БАНКА ДСК ЕАД;
- 5.2. На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър Б на Централен депозитар АД (клиентска подсметка при инвестиционен посредник), дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник със съдействието на Централен депозитар АД;
7. Краен срок за изплащане на дивидента – 23.12.2020 г.;
8. След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгодишния давностен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2019 г., ще може да го получи от дружеството в брой или по банков път след изрично отправено искане за това на адреса на управление на дружеството - гр. София, район Лозенец, ул. Златовръх 1. Неполучените и непотърсени дивиденти след изтичане на петгодишния давностен срок се отнасят във Фонд „Резервен” на дружеството.
п.п. като отидеш в банката ясно е че казваш че си за изплащане на дивидент на еди си кое дружество. Обаче да не се чудиш ако почне едно звънене по телефона или препращане към друго гише, просто не всички касиерки знаят за това. Те са им казали, ама едва ли помнят всичко каквото им казват. Та обикновено им трябва малко време докато стоплят. Отделно може да изчакаш 1 седмица след началния срок докато се раздвижат нещата, че често базите не са прехвърлени, парите не са дошли, бла, бла.
Спомням си едно време като съм ходил да вземам от масовата приватизация дивиденти от Албена, бяха на хартиени списъци и на едно гише в 10-тина клона из цялата страна. И там почваше едно ровене в хартията докато те открият и видят колко пари да ти платят. Тогава беше, ако не си ги взел за предните до 5 години можеше всички на куп да ти дадат в банката. Т.е. за 2 или 3 години ти изплащаха ако си пропуснал да си ги вземеш.
Last edited by mathematician; 23.03.2021, 20:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от r3tr0 Разгледай мнение... си закривам сметката при ИП...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Закриваш си сметката при тях и няма да има попечителска такса
Акциите си седят в ЦД - но няма да можеш да ги търгуваш на БФБ, даже не съм сигурен дали изобщо ще можеш да ги търгуваш - по-скоро не. Но ще може да получаваш дивидент на някоя каса на банка - поне така беше преди време. Ако искаш да ги продадеш - сметка в посредник, продаваш и закриваш сметката.
Аз като не търгувам само 2 пъти в годината - като дойде дивидента да купя други акции с него. Та преди като нямаше такса ми излизаше без пари, съответно само плащах комисионни като купувах акции.
Ама сега явно много хора са така и посредниците не могат да оцеляват при ниските обороти.
За сега предпочитам да плащам тази такса - щото дивидента ми идва по сметката на посредника и няма нужда да ходя да обикалям по разни банки или счетоводни отдели на разни предприятия да го получавам.
За това ли става въпрос или за друга такса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеПичове, малко се отклонихте от реалната тема на спора и така в крайна сметка май не разбрахме (поне аз де), по чия партида се държат акциите....
Last edited by margen; 23.03.2021, 10:06.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
Коментар