IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цената на адванса отново изостава спрямо текущото положение на пазара за земя и ренти. Засега поне цените на зърното нова реколта ще стартират много добре спрямо предходния години.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      Предстои някакво ииихууу тъдява...,- за има няма ден се изпокриха ордерите продава, та чак 2,60-лъсна
      Екстра ще е ! Като не купуваха на 1,60 да купуват на 2,60

Коментар

• Предстои някакво ииихууу тъдява...,- за има няма ден се изпокриха ордерите продава, та чак 2,60-лъсна

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

мечти ...
          Явно мечтите лека полека стават реалност. Понеже споменахте Враца, конкретно там за последните 1-2 години цените на имотите в града и района се покачиха с едно 8-10%. Цената на земята и тя вече не от най-евтините.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

мечти ...
            https://www.worldometers.info/world-...ia-population/

Да видим колко са мечти. До 2035 г. сме паднали с 1 млн. От оставащите 6 млн. може да посмятаме колко са българите и другите етноси. Това не са мечти, а кошмари

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

Там не след 50г., а още след 15-20г. ще се усети тежката демографска катастрофа. Елементарен закон за търсене и предлагане. Като едните намалеят драстично, знаем какво става. Не е случайно, че цените последните 2-3 г. се задържат, тоест виждаме максимума у нас.

Отделно, ефектите от короната тепърва ще се катализират - поне 50% от софиянци са офисджии. Демек що да живеят у кочината, като същата работа я вършат от град като Враца да речем, без да плащат надбавката за цената на живот в големия град. Време и качество на въздух даже не могат да се калкулират в уравнението. Що да не правиш този арбитраж - заплата за София, разходи като за Враца, повече време със семейството, живееш почти сигурно в къща с двор, не пътуваш и т.н.

Виж за земеделската земя нещата са доста по-различни.

мечти ...

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

По интересния въпрос е, какви цени ни чакат(и добра инвестиция ли е ) на бетоните кочини в СФ,ПЛД и другите 2-3 големи града след 50г .Като се има в предвид ,че страната е с най-лошия ествествен прираст в света и след 50г ще сме останали само 3-4 млн,от който поне 50% с цигански произход.А легловата база даже и в момента е за 10млн. Огромен,с ниско качество излишък, при крайно свит пазар и неплатежоспособни купувачи..2+2 = ?
                Там не след 50г., а още след 15-20г. ще се усети тежката демографска катастрофа. Елементарен закон за търсене и предлагане. Като едните намалеят драстично, знаем какво става. Не е случайно, че цените последните 2-3 г. се задържат, тоест виждаме максимума у нас.

Отделно, ефектите от короната тепърва ще се катализират - поне 50% от софиянци са офисджии. Демек що да живеят у кочината, като същата работа я вършат от град като Враца да речем, без да плащат надбавката за цената на живот в големия град. Време и качество на въздух даже не могат да се калкулират в уравнението. Що да не правиш този арбитраж - заплата за София, разходи като за Враца, повече време със семейството, живееш почти сигурно в къща с двор, не пътуваш и т.н.

Виж за земеделската земя нещата са доста по-различни.

Коментар

• Първоначално изпратено от zap Разгледай мнение
                  какво ли ни чака в следващите 50 г. ?
                  Вероятно 50 пъти по-скъпи земеделски земи,и съответно по-скъпи храни който се произвеждат от тях.Добивите ,благодарение на технолиите ще се увеличат,но качествената земеделска земя ще става кът заради климата,и ще поскъпне адски много.Не случайно чич ви Бил Гейтс е налазил сектора
                  https://agronovinite.com/bil-gates-e...zemya-v-sasht/

По интересния въпрос е, какви цени ни чакат(и добра инвестиция ли е ) на бетоните кочини в СФ,ПЛД и другите 2-3 големи града след 50г .Като се има в предвид ,че страната е с най-лошия ествествен прираст в света и след 50г ще сме останали само 3-4 млн,от който поне 50% с цигански произход.А легловата база даже и в момента е за 10млн. Огромен,с ниско качество излишък, при крайно свит пазар и неплатежоспособни купувачи..2+2 = ?
                  Last edited by petrg5s; 03.04.2021, 07:43.

Коментар

• какво ли ни чака в следващите 50 г. ?

Щетите са най-високи за зърнените култури, което се обяснява с по-широкото напояване при другите култури

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Това беше добро, хареса ми, ма на яхтата няма да се кача. Веднъж съм се качвал на яхта на едно парвеню, заради една разпоретина, та се правих на рибар - втори път едва ли ще се кача Успехи тук - въпреки ръководството, акцията си е супер
                      Сигурно не си бил на правилната яхта с правилния бизнесмен ! Ако се беше качил на някоя от яхтите в Росенец сега можеше да си адвокат я на Пеевски, я директно на Падишаха !

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Вярно ли звънкат, на мен що не са ми звънкали, утре ще им вдигна един скандал, да не съм паднал извън борда
                        Питай Батя, Скоти и т.н., ма може да не си професионалац, тогава няма звънене
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Идвай Груец, на яхтата има място и за теб ! И не се цепи от колектива, че иначе колектива ще ти го .......
                          Шегичка !
                          Това беше добро, хареса ми, ма на яхтата няма да се кача. Веднъж съм се качвал на яхта на едно парвеню, заради една разпоретина, та се правих на рибар - втори път едва ли ще се кача Успехи тук - въпреки ръководството, акцията си е супер
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

хапцелютно - ма вече обмислям да взема да стана клиент на яхтата, че да ми звънкат по телефона, като на професионален инвеститор къде и какво се очаква да се надува, за да се включвам ин адванс (стана каламбур ) То за чий ми е да смятам и да се пъна да търся инфо, като един телефон върши същата работа, пък и познати в яхтата все ще се намерят...
                            Вярно ли звънкат, на мен що не са ми звънкали, утре ще им вдигна един скандал, да не съм паднал извън борда

Коментар

хапцелютно - ма вече обмислям да взема да стана клиент на яхтата, че да ми звънкат по телефона, като на професионален инвеститор къде и какво се очаква да се надува, за да се включвам ин адванс (стана каламбур ) То за чий ми е да смятам и да се пъна да търся инфо, като един телефон върши същата работа, пък и познати в яхтата все ще се намерят...
                              Идвай Груец, на яхтата има място и за теб ! И не се цепи от колектива, че иначе колектива ще ти го .......
                              Шегичка !

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Кво да слуша, нали всеки вижда, че вътрешарите вече го играха

Коментар

Working...
                                X